Uno (Better Call Saul)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Uno"
Better Call Saul bölümü
Bölüm no.1. sezon
1. bölüm
YönetmenVince Gilligan
Senarist
Yapımcı
Bölüm müziğiThe Ink Spots - "Address Unknown"
Görüntü yönetmeniArthur Albert
EditörSkip Macdonald
Yayın tarihi8 Şubat 2015 (2015-02-08)
Süresi53 dakika
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
Sonraki →
"Mijo"
Better Call Saul (1. sezon)
Better Call Saul bölümleri

"Uno", Breaking Bad'in spin-off dizisi Better Call Saul'un ilk bölümüdür. Vince Gilligan ve Peter Gould tarafından yazıldı; Vince Gilligan tarafından yönetildi. İlk olarak 8 Şubat 2015 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri kanalı AMC'de yayımlandı. Amerika Birleşik Devletleri dışında bazı ülkeler için yayın platformu Netflix'te yayımlandı.

Dizi, ana karakter Saul Goodman'ın (Bob Odenkirk) Walter White (Bryan Cranston) ile tanışmasından 6 yıl önce, 2002 yılında geçer. "Uno" bölümünde Jimmy McGill (Saul), bir manikür salonunun arka odasında zor şartlarda çalışan bir avukattır. Jonathan Banks, otoparkta güvenlik görevlisi olarak çalışan emekli polis Mike Ehrmantraut'u, Raymond Cruz ise Meksikalı bir uyuşturucu satıcısı olan Tuco Salamanca'yı canlandırmaktadır. Bölüm, eleştirmenlerden genel olarak olumlu eleştiri aldı ve 6,9 milyon izleyici sayısıyla ABD televizyon tarihinde en çok izlenen dizi galası oldu.[1]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Açılış[değiştir | kaynağı değiştir]

Omaha, Nebraska'da yaşayan ve artık Gene Takavic adını kullanan Saul Goodman, bir alışveriş merkezindeki Cinnabon adlı restoranda müdür olarak çalışmaktadır. Bir gece evinde otururken eski televizyon reklamlarının VHS kaset kaydını üzgün bir şekilde izler.

Ana hikaye[değiştir | kaynağı değiştir]

Mayıs 2002'de Jimmy McGill, zor şartlarda çalışan bir Albuquerque avukatıdır. Üç genci bir kamu avukatı olarak temsil ettikten sonra, kendisine yalnızca 700 dolar ödendiği için hüsrana uğrar. Olası bir müşteriyle buluşmak için adliyenin otoparkından çıkarken Jimmy, park görevlisi Mike Ehrmantraut tarafından durdurulur. Mike, nakit para ödeyene ya da mahkeme tarafından sağlanan bir park etiketi gösterene kadar Jimmy'nin çıkmasına izin vermez.

Jimmy, zimmete para geçirmekten soruşturma altında olan Betsy ve Craig Kettleman ile tanışır. Onu işe almakta tereddüt ederler ve Jimmy onları inka etmek için arabayla çiçek satın almaya giderken kaykaylı birine çarpar. Kaykaycının kardeşi olayı videoya kaydeder ve Jimmy onlara ödeme yapmazsa polisi aramakla tehdit eder. Kaykaycıların dolandırıcılık yapmaya çalıştığının farkına varan Jimmy, ödeme yapmayı reddeder. Daha sonra, Vietnamlı biri tarafından yönetilen bir güzellik salonunun arka odasında bulunan "ofisine" geri döner ve burada Hamlin, Hamlin & McGill'den (HHM) gelen bir çek bulur. Jimmy çeki açar ve daha sonra ortakları, kardeşi Chuck McGill'i hukuk firmasındaki hissesini çalmak için sembolik bir ödeme yapmakla suçlar. HHM'nin ofisinden çıkarken, Kettleman'ların girdiğini görür, bu da onu öfkelendirir ve bir çöp kutusunu defalarca tekmeler.

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

Gelişim[değiştir | kaynağı değiştir]

Çekimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kültürel göndermeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Tepkiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Reytingler ve ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kondolojy, Amanda (9 Şubat 2015). "The Walking Dead Returns to 15.6 Million Viewers + Better Call Saul is Biggest Series Premiere in Cable History". TV by the Numbers. 10 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Şubat 2015. 

Podcast'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]