Karanlıklar Ülkesi (film serisi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Underworld (film serisi) sayfasından yönlendirildi)
Karanlıklar Ülkesi (Film serisi)'nin logosu

Karanlıklar Ülkesi (İngilizce: Underworld), Len Wiseman, Patrick Tatopoulos, Måns Mårlind ve Björn Stein tarafından yönetilen aksiyon korku filmleri serisi.

Filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

Karanlıklar Ülkesi (2003)[değiştir | kaynağı değiştir]

Karanlıklar Ülkesi: Evrim (2006)[değiştir | kaynağı değiştir]

Karanlıklar Ülkesi: Lycanların Yükselişi (2009)[değiştir | kaynağı değiştir]

Karanlıklar Ülkesi: Uyanış (2012)[değiştir | kaynağı değiştir]

Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları (2016)[değiştir | kaynağı değiştir]

Altıncı film[değiştir | kaynağı değiştir]

Wiseman serinin altıncı filminin gelişim sürecinde olduğunu ve Beckinsale'in Selene rolünü tekrar canlandıracağını duyurdu.[1]

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Vampirler[değiştir | kaynağı değiştir]

Lycanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Corvinuslar[değiştir | kaynağı değiştir]

Alexander Corvinus[değiştir | kaynağı değiştir]

Karanlıklar Ülkesi: Evrim filminden kurgusal bir karakterdir. Filmlerindeki ilk gerçek ölümsüzdür ve Marcus Corvinus ile William Corvinus'un babası, Michael Corvin'in de atasıdır. Derek Jacobi tarafından canlandırılmıştır.

Alexander, beşinci yüzyılın ilk yıllarında yaşamış Macar bir komutandı. Bilinmeyen bir hastalıktan kırılmakta olan köyünü yönetmesi için tam zamanında tahta çıktı. Alexander salgından sağ kalan tek insandı. Vücudu virüse adapte oldu ve sonuçta bazı bilinmeyen şekillerde kendini ilk gerçek ölümsüz haline getirdi.

Yıllar sonra, karısı Helena ile üç çocukları oldu, aktif şekilde ölümsüzlüğü miras aldılar: Marcus ve William. Marcus bir yarasa tarafından ısırıldı ve ilk vampir oldu. William ise bir kurt tarafından ısırıldı ve ilk Lycan (kurtadam) oldu. William vahşi bir hayvana dönüştü ve yeniden insan şekline dönemedi, Alexander bunu onun kontrolsüz öfkesine bağlar. Marcus ve Viktor tarafından yönetilen vampir ordusu William'ı yakaladı. William, yeri Marcus'dan bile saklanan bir hapishanede 500 yıl boyunca kilitli tutuldu. Viktor, vampir kızının bir Lycan'dan hamile olduğu için idam edilmesini emrettiğinde, hatalı şekilde yüzyıllar boyu süregelen vampir kurtadam savaşına dokunmuş oldu. Alexander savaşın ölümlü ülkesine de yayılmasını tercih etti. Çatışmalardan sonra ortalığı temizlemeleri ve normal insanlardan varlıklarını gizlemelerine yardım etmeleri için insanları işe aldı. Alexander Underworld: Evolution'da şöyle der: "Oğullarımın ve kendimin doğanın gariplikleri olduğuna inanıyorum ve dünya onların fethedecekleri yer değil. O insanlara ait." Selene ve Michael, Corvin'e oğullarını öldürmede yardım etmeyi reddetmiş ve oğlu Marcus'a da kardeşini hapishaneden serbest bırakmasında yardım etmeyi reddetmiştir.

Underworld: Evolution'ın zamanında Alexander Lorenzo Macaro takma adıyla çalışıyordu ve operasyonunu Sancta Helena gemisinden yürütüyordu. Kendisinden oğullarını yok etmek için yardım isteyen Selene ve Michael ile tanışır. Ne hale gelirlerse gelsinler onlara bu konuda yardım edemeyeceğini söyler. Alexander, Viktor'un vücudunu (ve William Corvinus'un hapishanesinin anahtarının yarısını) ele geçirir. Yardım istemek için ilk kez Marcus Alexander'ı ziyaret eder ve ardından kanadındaki pençe ile onu yaralayıp, Viktor'un yarım anahtarını alarak onu orada ölüme terkeder.

Alexander uzanmış ölürken, Selene'i arar ve onun saf ölümsüz kanını içmesini ister. Kan, Alexander'ın söylediğine göre, Selene'i "gelecek" yapacaktır ve Corvinus kardeşleri yok etmek için yeterince güçlü olmasını sağlayacak tek umuttur. Selene ve Michael ayrıldıktan sonra, Alexander gemisinde bir kasa patlayıcıyı patlatarak limanda onu yok eder.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Underworld: 2 Movies & 1 TV Series in Development - NYCC 2014". The Hollywood Reporter. 12 Ekim 2014. 8 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]