Umutsuz Ev Kadınları (2. sezon)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Umutsuz Ev Kadınları
2. sezon
Ülke Türkiye
Bölüm sayısı43
Yayın
KanalKanal D (11 Ekim 2012-21 Şubat 2013)
FOX (16 Mart 2013-16 Haziran 2013)
Orijinal yayın tarihi11 Ekim 2012-16 Haziran 2013
Sezon kronolojisi
← Önceki
1. sezon
Sonraki →
3. sezon
Umutsuz Ev Kadınları bölümleri

2011 yılında yayın hayatına başlayan Medyapım ve ABC Studios ortak yapımı Umutsuz Ev Kadınları dizisinin 11 Ekim 2012 tarihinden itibaren yayınlanmaya başlayan sezonudur. İlk sezon pazar günleri yayınlanırken 2. sezonda perşembe günü yayınlanmaya başlamıştır. Bu sezonda, ilk sezonda flashback olarak yer alan ve Handan karakterini canlandıran Melda Arat ayrılmış, dizinin diğer başrol oyuncuları Songül Öden, Bennu Yıldırımlar, Ceyda Düvenci, Evrim Solmaz ve Özge Özder ise dizide yer almaya devam etmiştir. Ek olarak dizide Behçet karakterini canlandıran Erdal Bilingen de bu sezon da yer almamıştır. 2. sezon 16 Haziran 2013 tarihinde sona ermiştir.

Hikâye[değiştir | kaynağı değiştir]

Gül Çıkmazı Sokağı'nda yaşayan Handan bir sabah intihar eder. Yakın arkadaşları intiharın ardındaki sır perdesini açığa çıkarmaya çalışırken kendi hayatları karmaşık bir hal alır.

Artık Nermin'in eşi Behçet yoktur. Nermin'in eski nişanlısı Behçet'i zehirlemiştir. Sinan'ın Yasemin'e evlenme teklifi ettiği gün Sinan trafik kazası geçirir ve komada kalır Yasemin her gün onu ziyaret eder. Nermin sinir krizi geçirmek üzeredir hastanede kalmaya başlar. Fakat kızının komşunun oğluyla kaçtığını ve çocuğun katil olduğunu öğrendiğinde birinin yardımı ile (Altay) hastaneden kaçar. Arkadaşlarının bunu ondan gizlediğini öğrendiğinde biraz onlara darılır. Elif ise Ömer'in gayri meşru çocuğu ile uğraşmak zorunda kalır. Zeliş hizmetçisi ile Kudreti tesadüfen yatakta basmıştır onu o gece evden kapı dışarı eder. Ardından boşanma davası açar. Altay Nermin'e evlenme teklifi eder Nermin ilk başlarda kabul etmese bile sonradan evlenirler. Bu evlilikten sonra Altay'ın eski komşusu Arzu Altay'ın eski karısını öldürdüğünü iddia eder. Yasemin bu işin peşini bırakmaz. Nermin Yasemin'in Arzu'nun yanında olduğunu öğrenince iki arkadaşın arası açılır.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Yasemin (Songül Öden)(1-): Yakın zamanda kendisini aldatan eşi Kenan’dan ayrıldı. Modelistlik yaparak geçiniyor. Genellikle çizimlerini evde yapıyor. Güzel fakat gösterişten uzak, spor giyimli, yaşına göre genç gösteren bir kadın. Yardımsever ve güvenilir. Bazen iyi niyetten ziyade saflığa varan sakarlıkları ile başına olur olmaz işler açıyor. Elinde olmadan yanlış anlaşıldığı ya da zor duruma düştüğü durumlar oluyor. Sebep olduğu basit olayları düzeltmeye çalışmaktan çok gizlemeyi yeğliyor. Bu durum da işlerin daha fazla büyümesine ve karışık bir hal almasına neden oluyor. Kızı Gamze ile ilişkileri anne kız ilişkisinden öte, iki can yoldaşı gibi. Karşılaştığı zorluklarla baş etmeyi sakar davranışlarından sıyrılmayı çoğunlukla kızı sayesinde başarıyor. Uzun zamandır kalbi boş. Eşinin kendisini genç bir kızla aldatmasını hala kabullenemedi. Zaman zaman eski anıları depreşiyor. Mahalleye yeni taşınan Sinan’ı görünce ona aşık oluyor. Fakat Sinan ile ilgilenen bir tek o değil. Mahallenin şen Emel de Sinan’ın dikkatini çekmek için hayli çaba harcıyor. Rakibi Emel ile karşılaştırıldığında Yasemin’in fazla şansı yok gibi. Ancak tam da bu onu sempatik ve sıcak kılıyor. Orijinaldeki Susan Delfino karakterini canlandırmaktadır.
  • Elif (Ceyda Düvenci)(1-): 38-40 yaşlarındadır. Kariyerini geride bırakmış. Hiperaktif çocuklarıyla uğraşırken dağınık saçları, özensiz kıyafetleri, yorgunluktan şişmiş gözleriyle hayattan bezmiş bir görüntüye sahip. Tıbbi mümessil olan eşi çok yoğun çalışıyor, sürekli şehir şehir geziyor. Elif ise çocuklarıyla tek başına uğraşmaktan, onların canavarca yaramazlıklarından nefes almaya vakit bulamıyor. Elif çocuk sahibi olmadan önce bankada çalışıyordu. Mesleğinde hırslı ve başarılıydı, herkes kısa zamanda müdür olacağına kesin gözüyle bakıyordu. İlk çocuğuna hamile iken eşinin ısrarıyla mesleğini bıraktı, peş peşe doğan çocuklarından sonra da dönmeye ne zaman ne de fırsat bulabildi. Çocuklarla uğraşmanın iş hayatından daha zor olduğuna inanıyor. Zaman zaman kariyerini yarım bırakmış olmanın burukluğunu yaşamakta. Çocuklarını kontrol etmekte, onlar üzerinde otorite sağlamakta zorlanmakta. Fakat kolay pes etmeyen, karşılaştığı sorunlarla mücadele etmeyi bilen güçlü bir yapıya sahiptir. Çocuklarını zapt edebilmek için alışılmadık yöntemlere başvurduğu da oluyor. Orijinaldeki Lynette Scavo karakterini canlandırmaktadır.
  • Nermin (Bennu Yıldırımlar)(1-): Mükemmelliğe ve kusursuzluğa odaklı karakteri dış görünümüne de yansıyor. Ev kadını olmasına rağmen, her an ciddi iş toplantılarına katılacakmışçasına tertipli ve düzenli giyiniyor. Kocası Behçet(40), Oğlu Kerem (17), Kızı İrem (15) ile oldukça mutlu bir aile tablosu resmetmekte. Fakat Nermin’in vazgeçemediği takıntıları var: Ev işlerine olan düşkünlüğü, aşırı titizliği, doğal ve sağlıklı beslenme hassasiyeti, simetri ve düzen takıntısı. Tüm bunlar kocasının ve çocuklarının hayatını kabusa çeviriyor. Mahallenin en eski sakinlerindendir. Komşuları/arkadaşları onu mükemmeliyetçi, dominant, disiplinli, aklı başında, hayat tecrübesi geniş, ev ve yemek işlerinde becerikli, nerede nasıl davranılacağını iyi bilen, kuralları ve prensipleri olan, otoriter bir kadın olarak tanıyor. Çoğunlukla arkadaş grubu içinde son sözü o söyler. Diğer kadınlar da onun fikirlerine önem verirler. Her şeyi kontrol altında tutmaya, insanları ve olayları yönetmeye, yönlendirmeye çabalar. İyi niyetli ve yardımsever olmasına rağmen kendi amaçları uğruna küçük ve kurnazca planlar yapar. Yüzünün hiç değişmeyen robotsu ifadesi, sakin ve soğuk görüntüsü mutlu ya da mutsuz olduğuna dair pek ipucu vermez. Gözünden yaş akarken bile gözlerini kırpıştırmayacak kadar donuk ve ifadesizdir. Temizlik ve düzen takıntısı her an her yerde kendini gösterir. Hayatının en can alıcı mevzularıyla uğraştığı zamanlarda bile bu takıntılarını bastıramaz. Bazen gözü tavandaki bir lekeye bazen de kopuk bir gömlek düğmesine takılır, bunları düşünürken hayattan ve zamandan adeta kopar, uzaklaşır. Eşi Behçet’in yediği, içtiği, giyindiği her şeye karışmayı adet edinmiş, bir çocukla ilgilenir gibi. Çocuklarıyla ilişkileri de hayli problemlidir ve otoriter ve dediğim dedik yapısını muhafaza etmekte kararlıdır. Orijinaldeki Bree Van de Kamp karakterini canlandırmaktadır.
  • Zeliş (Evrim Solmaz): Her zaman bakımlı, seksi, güzel. Her an podyumda yürüyormuş gibi burnu dik, yürüyüşü havalı. Tüm gözlerin kendi üzerinde olduğunu düşünecek kadar da güzelliğinden emin. Her şeyin değerini parayla ölçecek kadar gösterişe ve lükse düşkündür. Amacına ulaşmak için küçük yalanlara hatta zaman zaman tehlikeli işlere kalkışabiliyor. Son zamanlarda hayallerinin, beklentilerinin yarım kaldığını, istediği hayatın bu olmadığını çok sık düşünüyor. Zeliş, kocası Kudret’le evlenmeden önce, Ayvalık'ta düzenlenen bir festivalde zeytin güzeli seçilmişti. Tek hayali ünlü bir manken olmaktı. “Kız kısmı evinde gerek” diyen babası onun tüm hayallerini söndürmüş, karşılarına çıkan zengin damat adayı Kudret’e bir çırpıda kızını vermiştir. Zeliş ne olup bittiğini anlayamadan kendini evli bulmuştur. Sonradan görme zengin ve aşırı kıskanç kocası onu evine bir süs eşyası gibi yerleştirmiş, parasıyla onun sevgisini kazanmaya çalışmıştı. Zeliş taşradaki fakir hayatından sonra Kudret’in ona sağladığı lüks ve gösterişli hayata alışmış, kıyafetlerinden, ev eşyasına kadar her şeyde abartıya ve gösterişe düşkün olmuştur. Ona göre sevgiyi ifade etmenin tek yolu pahalı hediyelerden geçiyordu. Ta ki kendisinden yaşça küçük üniversite öğrencisi Levent’in saf aşkını fark edene kadar. Orijinaldeki Gabrielle Solis karakterini canlandırmıştır.
  • Emel (Özge Özder)(1-): 30-35 yaşlarında. İki evlilik yaptı. İlk kocasından ayrılmış, ikincisi de ölmüştür. Kocasından kalan bir maaşı var, aynı zamanda bir çağrı merkezinde operatör veya bir telefon şirketinde santral memuru olarak çalışıyor. Yeniden evlenmek istiyor ve koca adaylarını değerlendiriyor. Son gözdesi mahalleye yeni taşınan Sinan'dır (Serhat Tutumluer). Rakibi Yasemin’e karşı acımasızdır. Orijinaldeki Edie Williams (Britt) karakterini canlandırmıştır.
  • Suzan (Tülay Günal)(58-120): Bir zamanlar teyzesi ile Gül Çıkmazı'nda oturuyordu. Ondan önce ise kocası tarafından her gün öldüresiye şiddet gördüğü için kızı işe birlikte teyzesinin yanına gelmiştir. Orijinaldeki Katherine Mayfair karakterini canlandırmaktadır.

Yardımcı karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kudret (Cenk Ertan)(1-): Zeliş'in kocasıdır. Egeli ve sonradan zengin olmuş bir ailenin küçük oğludur. Çocukluğu yoksul geçmiş, on altı on yedi yaşındayken aile belini doğrultunca o da para yüzü görmüştür. Arabayla hız yapmak, pavyon âlemlerinde takılmak gibi alışkanlıklar edinmiştir. Konforuna düşkündür. Her şeyi parayla satın alacağını düşünüyor. Aşırı kıskanç ama karısını aldatmaktan çekinmemekte. Orijinaldeki Carlos Solis karakterini canlandırmaktadır.
  • Ömer (Devrim Özder Akın)(1-): Elif’in kocasıdır. Tıbbi mümessildir. Karısını çok seviyor ve ona düşkündür. Tam bir aile babasdır. Ancak çok yoğun çalışıyor. Şehir şehir dolaşıyor. Orijinaldeki Tom Scavo karakterini canlandırmaktadır.
  • Sinan (Serhat Tutumluer)(1-): 40 yaşında. Yakışıklı, çekici ve kibar. Mahalleye gizli bir amaç için taşındı, fakat kendisini elektrik mühendisi olarak tanıtmıştır. Handan’ın ölümüyle ilgili bazı sırların peşindedir. Orijinaldeki Mike Delfino karakterini canlandırmaktadır.
  • Behçet (Erdal Bilingen)(1-23): Nermin’in kocası. Doktordur. Kendisine ait küçük bir muayenehanesi bulunmakta. Karısının takıntılarından, her şeyi kontrol etme isteğinden fazlasıyla bunalmış durumdadır ve Nermin’den ayrılmak ister. Orijinaldeki Rex Van de Kamp karakterini canlandırmıştır.
  • Cemil (Metin Büktel)(1-37/47-50/121-130): Handan’ın kocası. Oğlu Mert (Batuhan Karacakaya) ile yaşıyor. Sert bir mizaca sahip. Duygularını saklayan, soğuk bir yapısı var. Karısının ölümünden sonra şüphe uyandıran davranışları dikkatleri üstüne çekiyor. Figen'i öldürdüğü için hapse girmiştir. Suna kendi parmağını keser ama suçu Cemil'e atar ve Cemil bir ceza daha almış olur. 9 ay sonra hapishaneden çıkıp Sinan'ı öldürmeye karar verir ama yanlışlıkla Yasemin'i vurur ve tekrar hapse girer. Tekrar hapisten çıkar ve Gül Çıkmazı'nda yaşadığı trajedinin sorumlularının yakasına yapışmak için geri döner. Orijinaldeki Paul Young karakterini canlandırmıştır.
  • Kenan (İlker Kurt)(1-50 73): Yasemin’i genç bir kıza aşık olarak terk eden eski koca. Şimdi nişanlısı olan Sibel’le gençlik aşkı yaşar gibi gezip tozmaktadırlar. Nafaka konusunda ihmalkârdır. Kızı Gamze ile ilişkisi de çok sağlam da sayılmaz. Orijinaldeki Karl Mayer karakterini 2 sezon boyunca gerekli bölümlerde oynamış ve diziden ayrılmıştır.
  • Mert (Batuhan Karacakaya)(1-52): Cemil ve Handan'ın oğullarıdır. Orijinaldeki Zach Young karakterini canlandırmıştır.
  • İrem (İpek Özağan): Nermin'in baş belası kızı. Babası ölmüştür ve annesi ve abisiyle sürekli bir tartışma içindedir. Orijinaldeki Danielle Van De Kamp karakterini canlandırmıştır.
  • Gamze (Ece Hakim)(1-): Yasemin'in kızı. İlk eşi Kenan'dır. Üniversiteye gitmektedir. Annesi onun doktor olmasını ister. Annesi Yasemin, Gamze'ye bazen: Aynı halalarına çekmiş babasına çekmiş demektedir. Yasemin'in bazı konularda ilk danıştığı kişidir. Orijinaldeki Julie Mayer karakterini canlandırmaktadır.
  • Macide (Seval Gökçe) (14-): Gül Çıkmazı'nda oturuyor. Mizacı biraz serttir ve huy olarak Sevim'e çok az da olsa benzer. Elif'in çocukları onun kapı süsünü çalmıştır ve bu durumu Macide'nin öğrenmesi üzere Elif'in aşırı derecede utanmasına sebep olmuştur ve ardından Macide herkese bunu yaymıştır. Elif'in ondan aldığı öç çok ağır olmuştur. Sonra çocuklar ondan özür dilemiştir. Bir oğlunu kaybetmiştir. Orijinaldeki Ms. McCluskey karakterini canlandırmaktadır.

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

Çekim yerleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Umutsuz Ev Kadınları, İstanbul Küçükyalı semtinin Gül Çıkmazı Sokağı'nda çekiliyor. Sokakta sadece birkaç ev var. Yavaş yavaş silinmeye yüz tutmuş mahalle yaşamı dizide yer alıyor.

Seslendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

1. bölümde intihar eden dizinin en önemli karakteri Handan'ın seslendirmesini Tilbe Saran yapmaktadır.

Sendikasyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Umutsuz Ev Kadınları, Türkiye haricinde yaklaşık 15 ülkede daha yayınlanmaktadır. En son Sırbistan'da 20 Ocak 2014 tarihinde Prva adlı kanalda 'Domaćice sa Bosfora' adı ile Sırp izleyiciler ile buluşmuştur.

  • Arap Ülkeleri: Dizi başta Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere, Mısır, Bahreyn, Lübnan ve Suudi Arabistan'da aşırı ilgi görmüştür ki bu ilgi hala devam etmektedir. 13 Ocak 2012 tarihinde MBC4 adlı kanalda Arapça dublaj ile yayınlanmaya başladı. Dizinin yayın saati 19.00'dur. 28 Haziran 2012 günü itibarıyla Ramazan Ayı sebebiyle yayına ara verilmiştir ama Ramazan Ayı'ndan sonra MBC1 kanalı ile dizi ekranlara geri dönmüştür. MBC1 kanalında Cumartesi günleri yayınlanmıştır .CBC Drama kanalında ise Çarşamba günü ekranlara gelmiştir. Yine MBC kanalının yaptığı anketlerde ''En İyi Türk Dizisi'' Umutsuz Ev Kadınları ve ''En İyi Türk Kadın Oyuncu'' Umutsuz Ev Kadınları'nın Yasemin'i Songül Öden seçilmiştir ve bu anket sonucu Umutsuz Ev Kadınları'nın orta doğu ülkeleri üstündeki önemini ortaya koymaktadır.
  • Kuzey Makedonya: Dizi, Kuzey Makedonya'da 28 Nisan 2012 tarihinde yayına başlamıştır. Dizi her hafta sonu saat 19.50'de, TV5 adlı kanalda Makedon dublaj ile yayımlanmıştır. Rubens Muratovski, Anastas Tanovski, Katerina Šehtanska, MariJa Kondova, TraJankazIlieva-Taci, Gorazd Cvetkovski, BilJana Beličanec-Aleksiḱ i Ankica Benginova adlı Makedon aktörler tarafından dublajı yapılmıştır.
  • Bulgaristan: Dizi, Bulgaristan'da 4 Haziran 2012 tarihinde yayına başlamıştır. Dizi hafta içi her gün 19.45'te Bulgarca dublaj ile Nova TV adlı Bulgar televizyon kanalında yayınlanmıştır. Düşük reytingler sonucu dizi Bulgar başbakanı tarafından hafta içi her gün 15.00'te yayınlanmaya devam etmiştir. Dizinin ilk sezonu Eylül 2012 ortalarında sona ermiştir. Fakat diğer başka bir Bulgar kanalı olan Diema Family kanalı ilk sezonu her hafta sonu 16.00-20.00'de tekrar yayınlanmaya başladı. Dizi şu an hafta içi her gün 11.30'da Diema Family adlı tv kanalında yayınlanmaktadır.
  • Sırbistan: Dizi Sırbistan'da ilk yayınına 20 Ocak 2014 tarihinde başlamıştır. Sırp kanalı olan Prva adlı kanalda hafta içi her gün 19.20'de yayınlamaktadır.
  • Arnavutluk: Dizi Arnavutluk'ta 2012 yılının Eylül ayında TV Klan adlı kanalda yayınına başlamıştır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]