UFO dinleri

Vikipedi, özgür ansiklopedi

UFO dini, dünya dışı varlıkları tanrılarla veya yarı-tanrısal varlıklarla eşitleyen ve insanlığı daha önceden var olan dünya dışı bir uygarlığın parçası olarak gören dinleri tanımlamakta kullanılan resmî olmayan bir terimdir. Bu tip dinlerin bağlıları uzaylı uygarlıkların teknoloji ve spiritüelliklerinin dünyadaki ekolojik, spiritüel ve toplumsal problemleri çözümleyeceğine inanırlar.

UFO dinleri özellikle Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Fransa ve Kanada'da yaygındır. 1950'lerde temaslarla UFO dinlerinin doğduğu söylenir.

Bazı UFO dinleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Aetherius Society, Heaven's Gate, Raëlism, UFO dinlerinden bazılarıdır.

Aetherius Society[değiştir | kaynağı değiştir]

1950'lerde Birleşik Krallık'ta kuruldu. Kurucusu George King Aetherius denilen uzaylı bir zeka ile telepatik olarak iletişim kurduğunu iddia etmiştir.

Nation of Islam[değiştir | kaynağı değiştir]

Ufoların dağların yükselmesinden sorumlu olduğu ve kıyamet gününde dünyayı yok edeceklerini belirtirler.

Nuwaubians[değiştir | kaynağı değiştir]

Malachi Z. York'in öğretilerini kabul eden gruptur. Nuwauu denilen Malachi'nin Rizq gezegeninden enkarne olan dünyadışı bir varlık olduğu kabul edilir.

Scientology[değiştir | kaynağı değiştir]

Amerikalı bilimkurgu yazarı L. Ron Hubbard tarafından geliştirilen bir tarikat ve buna bağlı uygulamaların bulunduğu bir inanç akımı. 175 milyon yıl önce hüküm süren galaktik bir konfederasyonun lideri Xenu isimli varlığın anlaşmazlık yaşadığı milyarlarca varlığı Dünya'mıza göndererek Hawaii yakınlarında bir yanardağa attırmış olduğuna ve günümüzde insanların yaşadığı acı ve sıkıntıların kaynağının bu varlıkların ruhları olduğuna inanırlar.

Konuyla ilgili yayınlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]