Turkey Blocks

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Turkey Blocks
Kuruluş2015
Resmî sitehttps://turkeyblocks.org/

Turkey Blocks veya TurkeyBlocks.org; Türkiye’de gerçekleşen internet sansürlerini ve bu sansürlerin siyasi olaylarla olan korelasyonunu gözlemleyen bağımsız bir dijital araştırma organizasyonudur.[1][2] Proje, izleme araçlarının oluşturduğu ağı kullanarak, Türkiye’de yaşanan felaketler ve insan hakları, ifade özgürlüğü ve kamu politikası ile alakalı politik önem taşıyan olaylar sırasında, başta sosyal medya servisleri olmak üzere iletişim kanallarında sistemli şekilde sansürleme yapıldığını ortaya çıkarmış ve belgelemiştir.

Faaliyetlerini tarafsız ve objektif şekilde sürdürdüğünü vurgulayan grup, direkt fikir savunuculuğu yapmak yerine sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak, Türkiye’de uygulanan internet sansürünün insan yaşamına, ekonomiye ve politikaya olan etkileri hakkında kamu farkındalığı yaratmaya yardımcı olmaktadır. Turkey Blocks, 2017 Sansür Endeksi İfade Özgürlüğü Dijital Aktivizm Ödülü'ne layık görüldü.[3]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Social media access restricted in Turkey -internet monitoring groups". Reuters. 15 Temmuz 2016. 19 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ekim 2016. 
  2. ^ Chaykowski, Kathleen. "Facebook, Twitter Access Hampered In Turkey As Military Attempts Coup". Forbes. 15 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ekim 2016. 
  3. ^ "Digital Activism 2017". Index on Censorship. 7 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2017.