Toprak sahibi seçkinler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bay ve Bayan Andrews (1748-49) İngiliz sanatçı Thomas Gainsborough tarafından toprak sahibi seçkin üyeleri betimlemek için boyanıldı . National Gallery, Londra.

Toprak sahibi seçkinler, tamamen kiralık gelirle yaşayan arazi sahiplerinden oluşan tarihsel İngiliz toplumsal sınıftır. Toprak sahibi seçkinler bazılarının varlıklı olmasına rağmen soylular ve asillerin altındadır ve onlardan farklılardır.  Sık sık kendi arazilerinde yönetici olarak çalışırlar.

Sınıflandırma[değiştir | kaynağı değiştir]

Seçkin terimi İngiltere'de dört sınıfa ayrılır.[1]

  1. Baronetler: Kalıtsal bir başlık altında 14. yüzyılda oluşturuldular ve 1611 yılında Kral James tarafından yeniden canlandırıldılar. ''Efendi'' olarak hitap edilirler.
  2. Şövalyeler: Başlangıçta askeri bir rütbeydi. Bu mevki giderek sivillere de verildi. Şövalye unvanı Baronetlerin aksine kalıtsal değildir.
  3. Beyefendiler: Orta Çağ'dan sonra avukat, belediye başkanı, barış adaletçileri ve yüksek subaylar silahlı hizmetlerde böyle sınıflandırıldılar.[2]
  4. Beyler: 1413'teki Ek Tüzük tarafından ayrı başlıkla toplumsal mevki sahibi oldular.
  1. ^ Canon, John, The Oxford Companion to British History, p. 405 under the heading "Gentry" (Oxford University Press, 1997)
  2. ^ Heal, Felicity. "The Gentry in England and Wales, 1500-1700". Stanford University Press, 1994 (Page 230). 23 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2016. (By the late 17th century)....a number of local squires were added to the governing bodies, even appointed as mayors...