Tonari no Kaibutsu-kun

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tonari no Kaibutsu-kun
となりの怪物くん
(Tonari no Kaibutsu-kun)
TürRomantik komedi[1]
Manga
YazarRobico
YayımcıKodansha
Diğer yayımcı
DergiDessert
DemografikShōjo
Yayın tarihi23 Ağustos 200824 Haziran 2013
Cilt sayısı12 + 1
Anime televizyon dizisi
YönetmenHiro Kaburaki
SenaristNoboru Takagi
MüzikMasato Nakayama
StüdyoWhite Fox
Lisans
KanalTV Tokyo, TVO, TVh, TSC, TVA, TVQ
Diğer kanallar
Yayın tarihi 1 Ekim 2012 24 Aralık 2012
Bölüm sayısı13 + OVA
Canlı çekim filmi
YönetmenSho Tsukikawa
SenaristArisa Kaneko
MüzikYuki Hayashi
StüdyoToho
Yayın tarihi27 Nisan 2018

Tonari no Kaibutsu-kun (Japoncaとなりの怪物くん; "Benim Küçük Canavarım"), Robico tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Ağustos 2008-Haziran 2013 tarihleri arasında Kodansha'nın Dessert dergisinde yayınlandı. Brain's Base tarafından hazırlanan anime uyarlaması Ekim-Aralık 2012 tarihleri arasında yayınlandı.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Seri, pek arkadaşı ve sosyal hayatı olmayan, sadece derslerini ve kariyerini düşünen, duygusuz yapıya sahip lise öğrencisi bir kız Shizuku Mizutani ile sınıfta Shizuku'nun yanında oturan ancak nadiren okula giden serseri bir öğrenci olan Haru Yoshida arasındaki ilişkiye odaklanmaktadır. Shizuku, bir gün öğretmeninin isteğiyle bir gün kavga ettiği için kısa süreli uzaklaştırma cezası alan Yoshida Haru'ya ders notlarını götürür. Herkes tarafından korkunç bir kişi olarak tanınan Haru, aslında arkadaş canlısı, zeki ancak duygularını iyi ifade edemeyen biridir. Yoshida'nın çevresinde arkadaş gibi gözüken çıkarcı kişilerin olması, duygusuz biri olmasına rağmen Shizuku'yu rahatsız eder. Yoshida'nın da bu durumu fark etmesiyle artık çevresinde arkadaş olarak sadece Shizuku kalır. İkilinin böylece bundan sonra arkadaşlıkları yavaş yavaş ilerler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Robico's Tonari no Kaibutsu-kun Shōjo Manga Gets Anime". Anime News Network. 22 Mayıs 2012. 25 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ocak 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]