Tomb Raider II

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tomb Raider 2
GeliştiriciMacSoft Games
Core Design Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıEidos
YapımcıCore Desing
ProgramcıGavin Rummery Bunu Vikiveri'de düzenleyin
BesteciNathan McCree Bunu Vikiveri'de düzenleyin
SeriTomb Raider
PlatformlarPlayStation, Windows, Mac
TürlerPlatform, Aksiyon Macerası
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Tomb Raider 2, Tomb Raider video oyun serisinin ikinci oyunundur. Asıl adı Dagger of Xian'dır. Core Design tarafından geliştirilip Eidos Interactive tarafından piyasaya sürülmüştür. 1997'de PlayStation ve PC için aynı anda çıkarılmıştır.

Öykü[değiştir | kaynağı değiştir]

Lara Croft, mistik çağlarda Çin ordusu tarafından kullanılan Dagger of Xian adlı hançeri ele geçirmek için maceraya atılmıştır. Bu hançerin özelliği, kullanan kişi kendi kalbine soktuğunda dev bir ejderhaya dönüşmesiydi. Savaş esnasında birBuda rahibi tarafından şans eseri hançer ejderhanın kalbinden çıkarılır ve ait olduğu yere Tibet'teki buda tapınağına geri götürülür. Ancak bu hançerin peşindeki maceraperest sadece Lara değildir. Aynı zamanda bu efsaneye inananların kurduğu tarikatın başındaki Marco Bartol da hançerin peşindedir. Lara ilk başlarda hançerin Çin Seddi'nde saklandığına inanmaktadır, varsayımları doğrudur ama hançerin bulunduğu kapıya geldiğinde kapıda anahtar şeklinde bir nesnenin eksik olduğunu görür. Tam bu arada üzerine birisi saldırırken kendini son anda kurtarır ve karşısındaki adamı etkisiz hale getirir. Marco Bartol'un tarikatından olan bu adamı konuşturur ve kapının anahtarının Marco Bartol'da olduğunu öğrenir. Bunun üzerine Lara italya'ya doğru yola çıkar.

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Burası Lara'nın evidir. Büyük bir malikanesi ve maceraperest ruhunu doyuracak tüm ekipmanlara sahiptir. Evin dışında ve içinde olmak üzere yüzme havuzu, zor etaplarla dolu koşu ve eğitim parkuru, atış paligonu ve bilmeceli kapılar olmak üzere birçok ekipmanı vardır. Bir de Winston adında çok yaşlı ama nedeni bilinmeyen şekilde evin herhangi bir bölümünde karşınıza çıkabilen bir uşağı vardır.

Oyun Çin Seddi'nde başlar ve son bölüm Tibet'ten sonra hançerin kapsını açmak için yine buraya geri dönülür

Marco Bartol'nun saklandığı yerdir. Bu bölümün birçok yerinde tekne kullanılır. Bölümün ikinci kısmı da bir opera binasında geçer.

Lara, saklandığı yerde aldığı darbeyle bayıltılarak götürüldüğü deniz ortasındaki petrol platformudur.

Denizin dibinde, eski batık Maria Doria adlı dev bir geminin içidir.

Bu bölümde Lara hançerin kapısının anahtarı Talion'u alarak Çin Seddi'ne geri döner.