Tom Hagen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tom Hagen
YaratanMario Puzo
CanlandıranRobert Duvall
Bilgileri
CinsiyetErkek
MeslekAvukat/Consigliere
Evlilik(ler)Theresa Hagen
ÇocuklarFrank Hagen
Andrew Hagen
Gianna Hagen

Thomas "Tom" Hagen, Mario Puzo'nun Baba adlı romanını ile Francis Ford Coppola'nın Baba I ve Baba II filmlerindeki kurgusal karakter.Filmde Robert Duvall tarafından canlandırılmıştır.[1]

Tom Hagen Baba namlı Vito Corleone'nin üvey oğludur. Babanın en büyük oğlu Santino, Tom'u küçük yaşta sokakta bulup eve getirmiştir. Yarı Alman yarı İrlandalıdır. Tom Hagen bir avukattır ve ailedeki görevi danışmanlıktır. Bu göreve "Consigliere" adı verilmektedir. The Godfather serisinin sadece ilk iki filminde vardır.

Karakter[değiştir | kaynağı değiştir]

Sonny Corleone tarafından 11 yaşındayken sokakta bulunur. Sonny tarafından eve getirilir ve Corleone ailesi onu kabul eder. Don Vito onu evladı olarak görür, aynı şekilde Tom Hagen de Don Vito'yu babası olarak görür. Don Vito, Tom Hagen'in gerçek ebeveynlerine hakaret olacağını düşündüğü için asla onu resmi olarak evlat edinmemiştir. Hagen hukuk fakültesini bitirdikten sonra aile işinde çalışmak istemiştir fakat İtalyan olmayışı onun mafyaya katılmasını engeller. Fakat daha sonra Don Vito'nun danışmanı Genco Abbandando öldükten sonra "consigliere" olur. Bu durum diğer İtalyan ailelerce olumsuz karşılanır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Godfather (1972)". nytimes.com. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Haziran 2014.