Tiger & Bunny

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tiger & Bunny
TürMacera komedi, süper kahraman[1]
YaratanSunrise
Anime televizyon dizisi
Yönetmen
  • Keiichi Sato
  • Kunihiro Mori
  • Mitsuko Kase (2. sezon)
Yapımcı
  • Hiroo Maruyama
  • Chinatsu Matsui
  • Kazuhiko Tamura
SenaristMasafumi Nishida
MüzikYoshihiro Ike
Stüdyo
Lisans
KanalBS11, MBS, Tokyo MX
Diğer kanallar
Yayın tarihi 3 Nisan 2011 – güncel
Bölüm sayısı25
Manga
YazarSunrise
ÇizerSakakibara Mizuki
YayımcıKadokawa Shoten
Diğer yayımcıViz Media
DergiNewtype Ace
DemografikSeinen
Yayın tarihi2 Ekim 2011Kasım 2014
Cilt sayısı9
Oyun
Tiger & Bunny On Air Jack!
GeliştiriciNamco Bandai Games
YayımcıNamco Bandai Games
TürGörsel roman
PlatformPlayStation Portable
Çıkış tarihi20 Eylül 2012
Anime filmi
Tiger & Bunny: The Beginning
YönetmenYoshitomo Yonetani
SenaristMasafumi Nishida
MüzikYoshihiro Ike
StüdyoSunrise
Lisans
Yayın tarihi22 Eylül 2012
Yayın süresi90 dakika
Oyun
Tiger & Bunny Heroes Day
GeliştiriciD3 Publisher
YayımcıD3 Publisher
TürGörsel roman
PlatformPlayStation Portable
Çıkış tarihi20 Mart 2013
Anime filmi
Tiger & Bunny: The Rising
YönetmenYoshitomo Yonetani
SenaristMasafumi Nishida
MüzikYoshihiro Ike
StüdyoSunrise
Lisans
Yayın tarihi8 Şubat 2014
Yayın süresi90 dakika

Tiger & Bunny ("Kaplan ve Tavşan"), Sunrise tarafından hazırlanan 2011 yapımı bir anime televizyon serisidir. Seri, Nisan-Eylül 2011 tarihleri arasında yayınlandı. Seri, kahramanların gerçek hayat sponsorlarını teşvik ederken suçla savaştığı fütüristik bir şehirde, işverenleri tarafından birlikte çalışmakla görevlendirilen iki süper kahraman olan eski moda Kotetsu T. "Wild Tiger" Kaburagi ve çaylak kahraman Barnaby "Bunny" Brooks Jr.'e odaklanmaktadır.

Seriye dayalı iki film olan Tiger & Bunny: The Beginning ile Tiger & Bunny: The Rising, 22 Eylül 2012 ve 8 Şubat 2014 tarihlerinde gösterime girdiler. Bandai Namco Pictures tarafından hazırlanan ikinci sezonun ise 2022 yılında yayınlanması planlanmaktadır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Seri, Dizi, "NC 1978"de, 45 yıl önce "NEXT" (Ekstraordinary Talents ile Noted Entities'in kısaltması) olarak bilinen süper güçlü bireylerin başladığı Stern Bild City adlı New York şehrinin kurgusal, yeniden hayal edilmiş bir versiyonunda geçmektedir. Şehrin en ünlü süper kahramanlarının her biri bir sponsor şirket için çalışıyor ve üniformaları gerçek hayattaki şirketlerin reklamlarını da içermektedir. Kahramanlıkları, popüler televizyon programı "Hero TV"de yayınlanır, suçluları tutuklamak veya sivilleri kurtarmak gibi burada başardıkları her kahramanlık başarısı için puan toplarlar ve sezonun en iyi dereceli kahramanı "Kahramanların Kralı" olarak ödüllendirilir.

Hikâye esas olarak yeni bir ortak atanan eski kahraman Kotetsu T. "Wild Tiger" Kaburagi ve çaylak kahraman Barnaby "Bunny" Brooks Jr.'e odaklanmaktadır. Bununla birlikte, Barnaby ve Kotetsu, bir süper kahramanın nasıl davranması gerektiği konusunda çelişkili fikirleri olduğu için birlikte çalışmakta zorluk çekerler ve aynı zamanda Barnaby'nin ebeveynlerinin öldürülmesinin gizemini çözmeye çalışırlar. Buna ek olarak, "Deli" adlı bir cinayet infazcısı NEXT'in ortaya çıkması halkı heyecanlandırır ve kahramanların şehirdeki yerini sorgulamalarına neden olur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Official Website for TIGER & BUNNY". Viz Media. 10 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]