Theresa Gattung

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Theresa Gattung
Telekom Yeni Zelanda'nın Eski Genel Müdürü
Kişisel bilgiler
Doğum 1962
Wellington, Yeni Zelanda
Bitirdiği okul Waikato Üniversitesi, Wellington Victoria Üniversitesi

Theresa Gattung (d. 1962), Wellington'da doğdu. Waikato Üniversitesi'nde pazarlama alanında işletme lisansından mezun oldu. Wellington Victoria Üniversitesi'nde hukuk eğitimi gördü.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Gattung , Telekom Yeni Zelanda'da benzer bir rol üstlenmeden önce National Mutual'de ve Yeni Zelanda Bankası'nda üst düzey pazarlama rollerinde çalıştı .Nisan 1996'da Telekom'un Grup Genel Müdürü oldu.Ekim 1999'da, Yeni Zelanda ve Avustralya'da faaliyet gösteren ve NZX, ASX ve NYSE'de listelenen 5 milyar dolarlık cirolu telekomünikasyon sektörünün Telekom'un CEO'su olarak Rod Deane'den görevi devraldı. Gattung, büyük bir Yeni Zelanda kamu şirketini yöneten ilk kadındı.

CEO olarak görev yaptığı süre boyunca Gattung, Telekom'u dünyayı değiştiren teknoloji gelişmeleri ve işin geleneksel bir telekomünikasyondan Yeni Zelanda'daki bir numaralı BT sağlayıcısına dönüşmesi boyunca önemli rol oynadı.

Gattung, 2007 yılında Telekom'daki görevinden istifa etti.

Temmuz 2008'den Mart 2011'e kadar Gattung, Wool Partners International'ın açılış başkanıydı ve şirketin Yeni Zelanda'nın güçlü yönleri için uluslararası pazarı canlandırma çabasına liderlik ederek liderlik becerilerini, uluslararası iş deneyimini, pazarlama ve markalaşma uzmanlığını uyguladı.[1]

Gattung, 2010 yılında sigorta şirketi AIA Avustralya'nın başkanı olarak atandı ve ayrıca çevrimiçi eğitim içeriği sağlayıcısı Telco Teknoloji Servisleri ve CoOfWomen'e başkanlık etti.[2] 2013 yılında, Gattung, Cecilia Robinson ve Nadia Lim ile birlikte yemek dağıtım şirketi My Food Bag'i kurdu. Yeni Zelanda'da faaliyet gösteren şirket, 100 milyon doları aşan ciro ile çok hızlı bir şekilde büyüdü.

Theresa Gattung, aktif bir hayırsever ve yoğun bir açılış konuşmacısı olan Global Women'ın bir üyesidir.

2010'da Gattung, Teldeki Kuş adlı bir otobiyografi yayınladı.[3]

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Ağustos 2015'te, 2015 TVNZ Pazarlama Ödülleri'nde Pazarlama Onur Listesi'ne alındı. Eylül 2018'de [Yeni Zelanda] Etki Kadınları Ödülleri'nde Yaşam Boyu Başarı ödülüne layık görüldü ve Şubat 2019'da RNZSPCA Onur Listesi'ne alındı.

Gattung, Fortune dergisinin uluslararası ticaretteki en güçlü 50 kadın listesine birkaç kez seçildi ve 2006'da Forbes'un " Dünyanın En Güçlü 100 Kadını " listesinde 49. sırada yer aldı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Gattung to chair new wool company". 16 Temmuz 2008. 21 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2016. 
  2. ^ Gattung, Theresa. "Gattung to champion female entrepreneurs". www.scoop.co.nz. 9 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2016. 
  3. ^ Gattung, Theresa (2010). Bird on a wire the inside story from a straight-talking CEO. Wellington, N.Z.: Random House NZ. ISBN 9781869792954. 

Dış Bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]