There's Something About Paulie

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"There’s Something About Paulie"
Family Guy bölümü
Bölüm no.2. sezon
16. bölüm
YönetmenMonte Young
SenaristRicky Blitt
Prodüksiyon no.1ACX10
Yayın tarihi27 Haziran 2000 (2000-06-27)
Konuk oyuncular
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Dammit Janet"
Family Guy (2. sezon)
Family Guy bölümleri listesi

"There’s Something About Paulie'" (TürkçeAh Paulie, Vah Paulie), komedi dizisi Family Guy'ın ikinci sezonunun on altıncı bölümü olup, Fox kanalında 27 Haziran 2000 (2000-06-27)'de yayımlandı. Michael Chiklis ve Jon Cryer, sırasıyla Koca Şişko Paulie ve Kevin Swanson rôlleri ile konuk oyunculu yaptı.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Griffinlerin yeni bir arabaya ihtiyaçları vardır. Lois gazetedeki araba ilanlarına bakarak ikinci el bir araba almayı planlamaktadır ancak Peter, araba ilanları üzerinden ikinci el bir araba almanın kendisinin on yıl sonra herpes virüsünü kapmasına yol açtığına inandığı gerekçesiyle bunu kabul etmez.

Peter ve Lois, Quahog'daki araba satıcısına giderler. Lois'in uyarılarına rağmen satıcı (düzenbaz satıcı Jim Kaplan), daha önce James Bond'un sahibi olduğunu iddia ettiği bir arabayı Peter'a satmayı başarır. Peter arabayı satın alır almaz araba bozulur ancak Peter, arabayı sigortası karşılığında bir mafya üyesine satmayı başarır. Peter'ın yapması gereken şey çok basittir: Don'un kuzeni olan Koca Şişko Paulie'yi sinemaya götürmek. Peter ve Paulie arkadaş olur ancak Lois, Paulie'nin iyi biri olduğuna inanmadığından Peter'dan ondan kurtulmasını ister. Peter, Lois etrafında olmadığı sürece birlikte takılabileceklerini söylediğinde Paulie bunu Peter'ın kendisinden Lois'i öldürmesini istediği şeklinde yorumlar. Peter, Paulie'nin bu şekilde yorumladığının farkına vardıktan sonra Paulie'yi durdurmaya çalışır ancak çete üyesi, Peter bunu başaramadan öldürülür. Ertesi gün Lois, Peter'ın eve bir gangster getirdiğini ve kendisini öldürtmeye çalıştığını öğrenir. Peter bir mafya "hayvan mağazasına" gider ve çete üyesi, kendi üzerine bir dinleme cihazı takılı olduğunu söylemesine rağmen Peter, hiç çekinmeden konuşmaya devam etmektedir. Çete üyesi Peter'dan kurtulmak için onu Don'un kızının düğününe davet eder. Düğüne gelen herkesin istediği herhangi bir şeyin karşılık beklenmeden yapılacağını duyan Lois, Peter'dan Don'a saldırıyı durdurmasını istemesini söyler ancak Peter, Lois'in uyarılarını dikkate almaz ve Don'un yediği tiramisusunu ister.

Grup dışarıdayken Peter, Don'un kızını ve onun nişanlısı Larry'i tartışırken görür ve onlara aralarını düzeltmesini tavsiye eder. Tam o sırada Larry, öldürmesi gereken kişinin aslında Lois olduğunun farkına varır. Lois'in hayatını kurtarmak için Peter, Don'dan Lois yerine kendisini öldürmesini ister. Don, Peter'ın Lois için yaptıklarından büyülenir ve saldırıyı tümüyle durdurur.

Grup, valeden arabalarını getirmesini ister ancak vale, arabayı getirirken araba patlar ve vale hayatını kaybeder. Larry onların yanına gelerek onları araba hakkında uyarmaya kalkışır ancak o sırada arabanın çoktan patlamış olduğunu fark eder ve oradan gizlice ayrılır. Peter ve Lois, bu kaza sırasında önemli hiçbir kimsenin ölmemiş olmasına sevinirken valenin ceketi gökyüzünden düşmektedir.

Karşılama[değiştir | kaynağı değiştir]

2009 yılındaki incelemesinde IGN yazarı Ahsan Haque, bölüme 10 üzerinden 7.5 puan vererek bölümün "klasikleşecek bir bölüm olmadığını" ve "bölümün temasının ileriki bölümlerde tekrar tekrar ve daha iyi bir şekilde yapıldığını" belirtirken, buna rağmen bu bölümün "çok komik bazı sahnelere sahip olduğuna" dikkat çekti.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Haque, Ahsan. "Family Guy: "There's Something About Paulie" Review" [Family Guy: "Ah Paulie, Vah Paulie" İncelemesi] (İngilizce). IGN. 18 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Aralık 2009. 

Bibliyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Callaghan, Steve (2005). "There's Something About Paulie". Family Guy: The Official Episode Guide, Seasons 1–3 [Family Guy: Resmî Bölüm Rehberi, 1-3. Sezonlar] (İngilizce). New York: HarperCollins. ss. 103-107. ISBN 0-06-083305-X. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]