The Witcher Adventure Game

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Witcher Adventure Game
GeliştiricilerCD Projekt RED, Can Explode Games
YayımcıCD Projekt RED
SeriThe Witcher
PlatformlarMicrosoft Windows
OSX
iOS
Android
Çıkış27 Kasım 2014
TürMasa oyunu
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

The Witcher Adventure Game, canavar avcısı Geralt of Rivia'nın fantastik evreninde geçen CD PROJEKT RED'in masa oyununun dijital bir uyarlamasıdır.[1] Oyun, Can Explode Games ile birlikte iş birliğinde geliştirilmiştir.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

The Witcher Adventure Game, The Witcher evreninde geçen bir tabletop oyunudur.[2] Video oyunu uyarlaması, AI rakiplerine karşı tek başına oynanabileceği gibi yerel veya çevrimiçi çok oyunculu olarak da oynanabilir.[3]

Oyuncular bu serideki dört farklı karakterin rollerini üstlenmektedir; Geralt of Rivia, Triss Merigold, Yarpen Zigrin ve Dandelion. Her karakterin kendine özel yetenekleri ve engelleri aşmanın birden fazla yolu vardır, ancak oyun oynanış sırasında seçimleri oyuncuya bırakmaktadır:

"Zafere giden yolda savaşır mısınız, cazibenizi mi kullanırsınız yoksa diplomaside şansınızı mı denersiniz? Geralt gibi bir canavar avcısıyla düşmanları parçalayabilir, onlara altınla rüşvet verebilir veya Dandelion gibi güçlü arkadaşlarınızı çağırmakla tehdit edebilirsiniz. Eğer işler çığrından çıkarsa Yarpen'in cücelerle dolu ordusunu çağırabilir veya Triss'in eşsiz sihirli güçleriyle günü kurtarabilirsiniz."

Her karakterin kendine ait "Geliştirme Kartları" vardır, buda oyunculara aynı karakterlerle farklı deneyimler yaşamasına olanak sağlar.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Witcher Adventure Game Steam'de". store.steampowered.com. 2 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Eylül 2022. 
  2. ^ Tach, Dave (5 Haziran 2014). "The Witcher Adventure Game headed to Mac, PC, Android and iOS". Polygon (İngilizce). 8 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Eylül 2022. 
  3. ^ O'Connor, Alice (28 Kasım 2014). "Not An Adventure Game: Witcher Adventure Game On PC". Rock, Paper, Shotgun (İngilizce). 30 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Eylül 2022. 
  4. ^ "The Witcher Adventure Game". BoardGameGeek (İngilizce). 14 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Eylül 2022.