The Wake of Magellan

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Wake of Magellan
Savatage stüdyo albümü
Yayımlanma1998
TarzHeavy Metal
Progresif Metal
Senfonik Metal
Süre60:06
ŞirketAtlantic
YapımcıPaul O'Neill

The Wake of Magellan, heavy metal grubu Savatage’ın yayımlamış olduğu yaşanmış gerçek iki olaydan esinlenerek hazırlanan konsept bir albümdür. İlk olay albümün yayımlanmasına bir yıldan bile daha az bir süre varken meydana gelen ve bir yük gemisi kaptanının gemide yakaladığı üç kaçak Rumen vatandaşı Atlantik’in ortasında sulara atması şeklinde gerçekleşen olaydır. Bir diğer kaçak Romen ise kendi hayatlarını genci kurtarmak için riske atan gemi tayfasının cesurca verdikleri mücadele sonucunda kurtarılmıştır. Bu olay kamuoyunda ‘Maersk Dubai Olayı’ (Maersk Dubai Incident) olarak adlandırılmıştır.

İkinci olay ise ülkesindeki git gide büyüyen uyuşturucu ticaretini önlemek için uğraş veren ve bu mücadelesi sırasında öldürülen İrlandalı gazeteci Veronica Guerin hakkındadır. Ölümü, kendisinin hayatta iken yapamadıklarının gerçekleşmesini sağlamıştır.

Bu iki olay birleştirilerek, küçük teknesiyle Atlantik’e açılıp teknenin batmasını bekleyerek hayatına son vermek isteyen yaşlı bir İspanyol denizcinin hikâyesine çevrilmiştir. Denizci bu kararını şerefli bir şekilde ölmek olarak romantik bir hale getirdiğini düşünmektedir. Okyanus rüzgarı yavaş yavaş fırtınaya dönüşürken denizci dileğinin son derece dramatik bir biçimde gerçekleşmek üzere olduğuna inanır fakat tam bu sırada okyanusun ortasında boğulan bir adam görür. Aniden kendisini ölümle kucaklaşmak için olan dileklerinden vazgeçmiş ve bu şimdi bu ruhu kurtarmak için savaşırken bulur. Denizde verilen çetin bir mücadeleden sonra gemiden atılmış olan bu kaçak yolcuyu kurtarmayı başarmıştır. Karaya çıktıklarında yaşlı denizci yalnızca insan hayatının çok değerli olmadığını, hayatın her bir dakikasının bile çok daha değerli olduğunu anlar.

Bu albüm 1987’de yayımlanan Hall of the Mountain King ‘den bu yana bir önceki albüm ile aynı kadroya sahip ilk Savatage albümüdür. Albümde Dream Theater isimli gruba da teşekkür edilmiştir. Derek Sherinian (Dream Theater) ile Al Pitrelli Ethyl Mertz’de beraberdiler. Al ve Derek koleje de beraber gittiler ve Alice Cooper’ın ‘Trashes the World’ turuna da beraber katıldılar. Al ve John Petrucci(Dream Theater) ‘Guitar Battle’ isimli bir Japon sürümünde de beraber çalmışlardır.

Şarkı Listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. "The Ocean" – 1:33
  2. "Welcome" – 2:11
  3. "Turns to Me" – 6:01
  4. "Morning Sun" – 5:49
  5. "Another Way" – 4:35
  6. "Blackjack Guillotine" – 4:33
  7. "Paragons of Innocence" – 5:33
  8. "Complaint in the System (Veronica Guerin)" – 2:37
  9. "Underture" – 3:52
  10. "The Wake of Magellan" – 6:10
  11. "Anymore" – 5:16
  12. "The Storm" – 3:45
  13. "The Hourglass" – 8:05

Kadro[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]