Çaylak (film, 2003)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(The Recruit sayfasından yönlendirildi)
Çaylak
The Recruit
Film afişi
YönetmenRoger Donaldson
YapımcıJeff Apple
Gary Barber
Roger Birnbaum
Hikâye (eser)Roger Towne
Kurt Wimmer
Mitch Glazer
OyuncularAl Pacino
Colin Farrell
Bridget Moynahan
Gabriel Macht
MüzikKlaus Badelt
Görüntü yönetmeniStuart Dryburgh
KurguDavid Rosenbloom
StüdyoTouchstone Pictures
Spyglass Entertainment
DağıtıcıBuena Vista Pictures
CinsiSinema filmi
RenkRenkli
Yapım yılı31 Ocak 2003
Süre115 dakika
Dilİngilizce
Hasılat$101.191.884

Çaylak ya da özgün adıyla The Recruit, baş rollerinde Al Pacino, Colin Farrell ve Bridget Moynahan'ın oynadığı, Roger Donaldson tarafından yönetilen 2003 yapımı bir Amerikan casus ve gerilim filmidir. Bu Touchstone Pictures tarafından Kuzey Amerika'da 31 Ocak 2003 tarihinde gösterime girdi. Film eleştirmenlerden karışık eleştiriler aldı. Rotten Tomatoes eleştirmenlerinden 5.5/10 üzerinden bir puan ortalaması ile 163 yoruma göre olumlu eleştiriler aldı. Metacritic bu toplanan 36 değerlendirmeye 100 üzerinden 56 ortalama puan verdi.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

James Clayton (Colin Farrell), MIT'de bilgisayar programlama uzmanıdır, Ajansı bir pozisyonda test etmek için üst düzey Merkezi İstihbarat Teşkilatı öğretimcisi Walter Burke (Al Pacino) tarafından istihdam edilir. Clayton bilgisayar becerilerinden olağanüstü bir gösteriye tanık olduktan sonra, Burke, ortak bir gazetede, Clayton Burke'ün telefon numarasına veren çözümünün spor sayfasında kodlanmış açık bir bulmaca ile Clayton'ı istihbarat test eder. Clayton, çocukken kaybolan bir CIA ajanı olan şüphelilerin babası ile ilgili bilgiyi bulmak için, kısmen, işe alınacağını kabul eder. Çok sayıda psikometrik, psikanalitik, yetenek ve yalan testleri geçtikten sonra, Clayton Farm, bir CIA eğitimi tesisi alınır. Bir gözetim egzersizi sırasında, Clayton ve Layla Moore (Bridget Moynahan) görünüşe göre yabancı bir istihbarat servisinin erkekler tarafından kaçırılır. ve Clayton Layla'yı kaçıranların peşine düşer.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Resepsiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin yorum karıştırılmıştır. Rotten Tomatoes şu cümle içinde özetlenen 5.5/10 puanı dışında bir "Rotten" ortalama derecesini bildirir: ". Bu bir tahmin içine çok fazla büküm alır kadar bu cilalı bir gerilim filmi çok çekici". Entertainment Weekly, Owen Gleiberman B+, ifadesinde, "olsun-gidelim'den itibaren, Çaylak olumlu eleştiriler aldı.

Gişe performansı[değiştir | kaynağı değiştir]

Film 31 Ocak 2003, tarihinde yayımlandı ve ilk hafta sonu $16.302.063 kazanç elde etti. filmin son hasılatı ise toplam $101.191.884, ABD'de $52.802.140 ve yurt dışında $48.389.744 kazanç elde etti.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Şablon:Roger Donaldson