Görünmez Adam (film, 2020)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(The Invisible Man (film, 2020) sayfasından yönlendirildi)
Görünmez Adam
The Invisible Man
The Invisible Man film posteri
YönetmenLeigh Whannell
Yapımcı
YazarLeigh Whannell
UyarlamaThe Invisible Man
H. G. Wells
Oyuncular
MüzikBenjamin Wallfisch
Görüntü yönetmeniStefan Duscio
KurguAndy Canny
Stüdyo
DağıtıcıUniversal Pictures
Çıkış tarih(ler)i27 Şubat 2020 (2020-02-27) (Avustralya)
28 Şubat 2020 (2020-02-28) (Amerika Birleşik Devletleri)
Süre124 dakika
Ülke
  • Amerika Birleşik Devletleri
  • Avustralya
Dilİngilizce
Bütçe$7 milyon[1]
Hasılat$125.8 milyon[1][2]

The Invisible Man Leigh Whannell tarafından senaryosu yazılmış ve yönetilmiş bir 2020 bilimkurgu-korku filmidir. Filmde Elisabeth Moss, Aldis Hodge, Storm Reid, Harriet Dyer, Michael Dorman ve Oliver Jackson-Cohen yer alıyor. Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya'nın uluslararası ortak yapımıdır.

Başlıca fotoğrafçılık Temmuz-Eylül 2019 tarihleri arasında, Avustralya'nın Sidney kentinde sürdü.

Görünmez Adam, Universal Pictures tarafından 28 Şubat 2020'de Amerika Birleşik Devletleri'nde gösterime girdi. Film eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı ve Elisabeth Moss'un performansından övgüyle söz edildi.

Film, 7 milyon dolarlık bir bütçeye karşı dünya çapında 125.8 milyon dolar hasılat yaptı ve şu anda 2020'nin en yüksek beşinci hasılatlı filmidir. Dünyadaki COVID-19 pandemisi nedeniyle Universal, filmin yayınlanmasından sadece üç hafta sonra dijital kiralamaya sunulacağını duyurdu.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Zengin bir optik mühendisi ve iş insanı olan Adrian Griffin ile evli olan Cecilia Kass, kocasından şiddet ve taciz görmektedir. Kocası Adrian'ı Diazepam ile uyuşturur ve kız kardeşi Emily'yi beklemek üzere evlerinin yakınındaki ormana kaçar. Emily arabasıyla gelir ve Cecilia'yı alır, ardından Adrian yetişir ve onu atlatarak birlikte kaçarlar.

Cecilia, çocukluk arkadaşı Dedektif James Lanier ve genç kızı Sydney ile yaşadığı evlerinde gizlenir. İki hafta sonra, Adrian'ın intihar ettiğine dair internet haberini görür ve rahatlar. Cecilia'ya kocası Adrian'ın hem kardeşi hem de avukatı olan Tom tarafından yönetilen ve düzenlenen bir iradeyle banka hesabına 5 milyon dolar ödeneceği bilgisi verilir. Cecilia ilerleyen zamanda evde açıklanamayan birkaç garip şeylerden rahatsız olur. Gittiği bir iş görüşmesi sırasında çantasında ki belgelerinin olmadığını gördükten sonra bayılır ve hastaneye kaldırılır. Daha sonra doktor sistemde kanında yüksek seviyelerde Diazepam bulduğunu söyler. Eve döndükten kısa bir süre sonra Cecilia, Adrian'a uyuşturma amacıyla verdiği ilaç şişesini banyosunda bulur.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "The Invisible Man (2020)". Box Office Mojo. 24 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mart 2020. 
  2. ^ "The Invisible Man (2020)". The Numbers. 26 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]