The Guardsman

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Muhafız Ferenc Molnár'ın Testőr oyununa dayanan 1931 tarihli bir Amerikan yasa öncesi filmidir. Alfred Lunt, Lynn Fontanne, Roland Young ve ZaSu Pitts yer almaktadır. Film Maxwell Anderson'ın Kraliçe Elizabeth isimli tiyatro oyununun final sahnesinin yeniden canlandırılması ile açılıyor.Fontanne'nin Elizabeth’i ve Lunt'un Essex Kontu’nu oymadığı bu sahne dışında filmin oyunla hiçbir ilgisi yoktur.

Film Ernest Vajda (senaryo) ve Claudine West (süreklilik) tarafından uyarlandı ve Sidney Franklin tarafından yönetildi.[1] Lunt ve Fontanne gerçek hayatta karı koca ve tiyatroda oldukça ünlü bir oyunculuk ekibiydi. Bu film, 1924'te Broadway'de oynadıkları rollere dayanıyordu ve birlikte oynadıkları tek film rolüydü. Sırasıyla Başrolde En İyi Erkek Oyuncu ve Başrolde En İyi Kadın Oyuncu dallarında Oscar’a aday gösterildiler.[2] Bununla birlikte, film gişede bir başarı sağlamadı ve iki yıldız Broadway'de çalışmaya geri döndü.[3]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ The American Film Institute Catalog Feature Films: 1931-40 by The American Film Institute, © 1993
  2. ^ "The Guardsman as produced on Broadway, Garrick Theatre, October 13, 1924 to December 1925; IBDb.com". 24 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2021. 
  3. ^ Balio p.185

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]