The Doctor's Wife

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(The Doctor's Wife (Doctor Who) sayfasından yönlendirildi)
216 – "The Doctor's Wife"
Doctor Who bölümü
Ekip
Diğerleri
Prodüksiyon
SenaristNeil Gaiman
YönetmenRichard Clark
YapımcıSanne Wohlenberg[1]
Yürütücü yapımcı(lar)Steven Moffat
Piers Wenger
Beth Willis
Prodüksiyon kodu2.3
Seri6. sezon
Süre45 dakika
Tarih14 Mayıs 2011
Kronoloji
← Önceki
Sonraki →
"The Curse of the Black Spot"
"The Rebel Flesh"

The Doctor's Wife Büyük Britanya bilimkurgu dizisi Doctor Who 'nun altıncı sezonunun dördüncü bölümüdür. Bölüm Neil Gaiman tarafından yazılmıştır.[2][3] Serinin önceki bölümü olan "The Curse of the Black Spot" ise bundan bir hafta önce yayımlanmıştır ve bu bölümün önceki kısmı niteliğindedir.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir Zaman Lordu'nun yardım çağrısı Doktor, Amy Pond ve Rory Williams’i bir asteroidin üzerinde bulunan bir çöp gezegene gönderir. Üçü, asteroidin tuhaf sakinleri tarafından çok sıcak karşılanırlar. Güzel olduğu kadar biraz çatlak olan Idris isimli bir kadın dışında... Idris, Doktor'u tanıdığını söyler ancak Doktor onu hatırlayamaz. Yeni gelenler asteroidi keşfe çıkarken sonunda olup bitenin farkına varan Doktor nasıl büyük bir tehlike içinde olduklarını kavrar.[4]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Matt Smith Video and New Series Overview". BBC. 9 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2011. 
  2. ^ "Announcing the 2011 Nebula Awards Winners". Tor Books. 19 Mayıs 2012. 12 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2012. 
  3. ^ Fox, Rose (2 Eylül 2012). "Hugo Awards Liveblog". Publisher's Weekly. 13 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2012. 
  4. ^ The Doctor's Wife 3 Şubat 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Doctor Who episode

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]