Ölüm Bölgesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(The Dead Zone (film) sayfasından yönlendirildi)
Ölüm Bölgesi
The Dead Zone
YönetmenDavid Cronenberg
YapımcıDebra Hill
Hikâye (eser)Stephen King
UyarlamaJeffrey Boam
OyuncularChristopher Walken
Brooke Adams
Tom Skerritt
Martin Sheen
MüzikMichael Kamen
Görüntü yönetmeniMark Irwin
KurguRonald Sanders
StüdyoParamount Pictures
CinsiSinema filmi
TürüKorku, Gerilim
RenkRenkli
Yapım yılı1983
Çıkış tarih(ler)i21 Ekim 1983
Süre103 dakika
ÜlkeABD
Dilİngilizce

Ölüm Bölgesi (özgün adı: The Dead Zone), 1983 ABD yapımı korku-gerilim filmi.

Film Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanmıştır. David Cronenberg'in yönetmenliğini yaptığı filmde Christopher Walken, Tom Skerritt, Martin Sheen, Herbert Lom, Brooke Adams ve Colleen Dewhurst rol almıştır. Film, yıllar süren komadan uyanan Johnny Smith (Walken) adlı öğretmenin psişik güçlerini keşfetmeye başlamasını konu edinmektedir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Johnny Smith (Walken), genç bir öğretmendir. Okuldan arkadaşı Sarah'a (Adams) aşıktır. Ciddi bir trafik kazası sonrası komaya girer. Nörolog Dr. Weizak'ın (Lom) denetiminde komadan uyandığında yıllar geçmiştir. Smith, birçok şeyle birlikte, aşkı Sarah'ın evlendiğini ve çocuk sahibi olduğunu öğrenecektir.

Smith, yeni hayatına uyum sağlamaya çalışırken, fiziksel temas kurduğu insanların geçmiş, gelecek ve bugününü psişik olarak görebildiğini fark eder. Kentin şerifi (Skerritt), Smith'ten bir dizi acımasız cinayetin faili olan katili bulması için kendisine yardım etmesini ister. Smith yardım eder, ancak popüler olmasından rahatsız olur ve kenti terk eder.

Yeni taşındığı kentte yerel politikacı Greg Stillson (Sheen) ile tanışır. Bu arada Sarah da bu politikacının seçim kampanyasına destek olmaktadır. Smith, Stillson'ın geleceğin Hitler'i olacağını, nükleer savaş başlatacağını ve uygarlığı karanlığa iteceğini görür.

Geleceği değiştirmek isteyen Smith, Stillson'ı öldürmeye karar verir. Bir miting esnasında suikast düzenler, ancak Stillson'ı öldüremediği gibi kendisi koruma tarafından vurulur. Ancak yaralı iken, gelip yakasına yapışan Stillson'a dokunmasıyla, geleceği değiştirdiğini anlar ve bunu bilmenin huzuruyla gülümseyerek ölür...

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]