Korku Seansı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(The Conjuring sayfasından yönlendirildi)
Korku Seansı
The Conjuring
Film afişi
YönetmenJames Wan
YapımcıTony DeRosa-Grund
Peter Safran
Rob Cowan
YazarChad Hayes
Carey Hayes
OyuncularVera Farmiga
Patrick Wilson
Ron Livingston
Lili Taylor
MüzikJoseph Bishara
Görüntü yönetmeniJohn R. Leonetti
KurguKirk M. Morri
StüdyoThe Safran Company
Evergreen Media Group
New Line Cinema
DağıtıcıWarner Bros.
Çıkış tarih(ler)i19 Temmuz 2013 (2013-07-19)
Süre112 dakika[1]
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Bütçe20 milyon $[2]
Hasılat319.494.638 $[3]
Devam filmiKorku Seansı 2

Korku Seansı veya İngilizce adıyla The Conjuring, James Wan'ın yönetmenliğini yaptığı,[4] Chad ve Carey Hayes'in yazdığı[5] 2013 yılında gösterime giren Amerikan doğaüstü korku filmi. Film Korku Seansı serisinin ilk filmidir.

Korku Seansı, 19 Temmuz 2013'te Amerika Birleşik Devletleri'nde gösterime girdi. Film eleştirmenlerinden oldukça olumlu eleştiriler alan filmin 20 milyon dolarlık bütçesi vardır ve film toplamda 319.494.638 milyon dolar hasılat elde etmiştir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

1971 yılında Roger ve Carolyn Perron, Rhode Island'ın Harrisville kentinde, beş kızı ile birlikte harap olmuş bir çiftlik evine taşındı. Ailenin köpeği Sandie eve bir türlü girmedi ve ilk gece dışarıda kaldı. Anne ve babaları evdeki işlerle uğraşırken çocuklar saklan ve el çırp oynamaya başladılar, oyunu oynarken kızlardan birisi mahzene inen gizli bir bölme buldu. Bu bölmeyi Roger inceledi ve aşağıda bir sürü eski eşya olduğunu gördü, daha sonra yukarıya çıktılar ve herkes yattı.

Paranormal olaylar ilk gecede ortaya çıktı, saatlerin hepsi 3:07'de durmuştu üstelik ailenin köpeği Sandie arka bahçede ölü bulunmuştu. Sonraki gece yatarken, Christine bacağının çekildiğini hissediyor fakat bunu önemsemiyor çünkü kardeşi Nancy'in yaptığını düşünüyor. Sonraki gece yine Christine'nin bacağı çekilir, Christine yine Nancy'in yaptığını düşünerek onu uyarır fakat ikinci çekilme çok hızlı olur ve bu hızla Christine uyanır. Yanına baktığında Nancy'inin uyuduğunu görür, yavaşça sağa sola bakar ve korkuyla yatağın altına eğilir, Nancy'i uyandırır ve kapının arkasında birisinin olduğunu söyler. Nancy'i kapının arkasını kontrol eder ve kimsenin olmadığını söyler fakat kapı birden kendiliğinden kapanır ve kızlar çığlık atar. Roger ve Carolyn gelir, Christine babasına birisinin burada olduğunu ve bütün ailesini öldürmek istediğini söyler. Sonraki gece Carolyn gecenin bir yarısı evin içinde el çırpma sesleri duyar ve sesi kontrol etmeye gider. Evin her tarafını kontrol eder bir tek bodrum kalmıştır. Bodrumun kapısı kendiliğinden açılır ve Carolyn içeriye girer. İçeriye orada kim varsa kilitleyeceğini söyleyerek bağırır, tam çıkacakken kapı kapanır ve bodrumda sıkışır. Aynı anda, Andrea ve Ciny, gardırobun üstünde bir kişi tarafından saldırıya uğrar.

Carolyn yaşanan gelişmeler üzerine tanınmış hayalet avcıları Ed ve Lorraine Warren ile temasa geçmeye karar verir. Ed ve Lorraine ailenin evine gelir ve evi incelemeye başlarlar. Evi belli bir süre inceledikten sonra evin şeytan sarmal ayartması yapılması gerektiğini söylerler ve bunun için Katolik Kilisesi'nden yetki almalarına ve devam edebilmeleri için daha fazla delile ihtiyaç duyduklarını söylerler. Bunun üzerine sonraki gün gerekli ekipmanları alarak yeniden çiftliğe gelirler ve delil toplamaya çalışırlar.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "THE CONJURING (15)". British Board of Film Classification. 15 Nisan 2013. 4 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2013. 
  2. ^ "'The Conjuring' to scare off pricey 'R.I.P.D.' on crowded weekend". Los Angeles Times. 18 Temmuz 2013. 25 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2013. 
  3. ^ "The Conjuring (2013)". Box Office Mojo. 6 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2013. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 29 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2013. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2013. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]