The Amazing Spider-Man (video oyunu)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Amazing Spider-Man
GeliştiriciGameloft
PlatformlarAndroid
iOS
Çıkış2012

The Amazing Spider-Man, 2012 tarihli ve yapımcılığını Gameloft'un üstlendiği oyun. 2012 yılında çıkan İnanılmaz Örümcek Adam filminden esinlenerek yapılan oyun, son güncellemesini 2018 tarihinde aldıktan bir süre sonra Google Play mağazasından kaldırılmıştır. Ayrıca oyun Google Play mağazasında 1.000.000'dan fazla indirme almıştır.

Hikaye[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun, İnanılmaz Örümcek Adam filminden uyarlanarak hazırlanmıştır. Film ile oyun arasında benzerlikler mevcuttur. Şehirde yükselen Lizard virüsü, insanları aynı kendisi gibi birer kertenkeleye dönüştürmektedir. Spider-Man ise bu virüsü engellemekle ve şehrin güvenliğini sağlamakla yükümlüdür, bazı görevlerde şehirde bulunan suçlu ve soyguncular ile de çatışma yaşanmıştır. Oyunun sonunda Spider-Man ile Lizard karşı karşıya gelir ve kazanan Spider-Man olur, hikâye böyle son bulur.

Oyun İçi[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun içerisinde oyunculara sunulan bazı özellikler mevcuttur. Bunlardan ilki oyunda bulunan 'Shop' yani 'Mağaza' bölümüdür, bu bölümde oyuncular Spider-Man için kostüm satın alabilir ve onun sağlığına destek çıkacak iksirler ve ilaçlar satın alabilir. Oyunda Spider-Man'a giydirebileceğiniz 3 adet kostüm mevcuttur. Diğer bir özellik ise Spider-Man'ın vuruş şekillerini, can kapasitesini ve özelliklerini arttırabileceğiniz bölümdür. Bu bölümde bulunan özellikler ise her seviye atladığınızda verilen 'DNA Puanı' ile satın alınabilir. Oyunda ilerleme kaydettikçe seviyenizde beraberinde yükselme kaydeder.