Template Monster

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Template Monster
Endüstriİnternet
Kuruluş24 Mayıs 2002
KurucuDavid Brown
Genel merkezi,
Hizmet alanlarıDünya çapında
ÜrünTemplates WordPress, Joomla, Drupal, osCommerce, Magento, PrestaShop, Virtuemart, OpenCart and others
Çalışan sayısı800+
Web sitesiwww.templatemonster.com/tr/

TemplateMonster web siteleri için kullanıma hazır şablonlar, kurulum sayfaları, pazarlama içerikleri, haber bültenleri gibi çeşitli pek çok web sitesi geliştirmeye yönelik çözüm üreten ve satışını gerçekleştiren bir şirkettir. 26,000’den fazla ürün çeşidine sahip bir şirket olarak web sitesi şablon tedariki konusunda zirve oyuncusu olmaya devam ediyor. TemplateMonster genel merkezi Brooklyn, New York’tadır.[1] Alexa raporuna göre resmi web sitesi templatemonster.com dünya çapında en çok ziyaret edilen 2000 web sitesinden biridir.[2]

Kısa tanıtım[değiştir | kaynağı değiştir]

TemplateMonsteresas olarak HTML5 ve Bootstrap şablonları üretip satar, şablonların hepsi kullanıcı dostu olup içerik yönetim sistemleri ve e-ticaret platformları, Facebook sayfa düzeni, PSD şablonlar ve kurumsal tasarım gibi farklı amaçlarda kullanılabilir. TemplateMonster tarafından oluşturulan CMS destekli genel amaçlı kullanılabilen şablon listesine WordPress, Drupal, Joomla ve MotoCMSdâhildir. Şirket olarak Magento,[3] VirtueMart, ZenCart, PrestaShop, Jigoshop, OpenCart, Shopify, osCommerce, WooCommerce ve Loaded7’nin de içinde bulunduğu pek çok değişik e-ticaret platformunu desteklemektedir. TemplateMonster her bir sektör için özel olarak amaca uygun şablon üretmektedir: fotoğraf stüdyoları, restoranlar, klinikler, emlak firmaları ve diğer sektörler. 2010 yılında video üreten ve video efektler satan VideoSmash ile ortaklık anlaşmasına giden TemplateMonster.com aynı zamanda Microsoft adCenter ile birlikte de çalışmaktadır.[4]

Tarihsel gelişim[değiştir | kaynağı değiştir]

TemplateMonster 24 Mayıs 2002 yılında kurulmuştur.[5] Şirketin kurucusu ve halen CEO görevini üstlenen David Braun web tasarım stüdyosu olan InverseLogic şirketinde partner olarak görev alırken kendi şirketini kurma kararı verir. David Braun’a[6] göre yeni bir işletme fikri özelleştirilmiş web sitelerinin pek çok müşteri için oldukça pahalı olmasından ortaya çıkmıştır. Sonuç olarak, TemplateMonster için konulan ana hedeflerden biri InverseLogic ve benzer diğer web tasarım stüdyolarında geliştirilen özelleştirilmiş web sitelerinden daha uygun fiyata ve aynı zamanda kullanıma hazır web site şablonları oluşturmaktır. 2002 yılında, TemplateMonster tasarımcılardan ve geliştiricilerden oluşan takım HTML ve Flash temelli web site şablonlarına ağırlık verdiler. Ek olarak pek çok endüstri için şirket kurumsal kimlik oluşturan ürünlerle ilgili (örneğin, logo şablonları) hizmet de verdi. Arkasından TemplateMonster içerik yönetim sistemleri, site geliştiricileri ve e-ticaret platformlarının desteğiyle portföyünü genişletmeye başladı:

  • 2005 yılında şirket osCommerce ve Zen Cart için şablon geliştirmeye başladı;
  • 2006 yılında şirket kataloğunda ilk WordPress teması yerini aldı;
  • 2007 yılında desteklenen CMS listesine Joomla eklendi;
  • 2008 yılında TemplateMonsterDrupal ve Magento web siteleri için şablon üretimine başladı;
  • 2010 yılında PrestaShop ve VirtueMart şablonları üzerinde çalışmalarına başladı;
  • 2012 yılında TemplateMonster satış platformunda OpenCart şablonu müşterilere sunuldu;
  • 2013 yılında templatemonster.com satış platformunda Shopify ve Wix temaları resmi olarak satışa sunuldu.

MotoCMS[değiştir | kaynağı değiştir]

2000’li yıllarda Flash’ın sahip olduğu popülerlik TemplateMonster’ı bir içerik yönetim sistemi ve aynı zamanda Flash temelli siteler için web siteleri geliştiren FlashMoto CMS ile ortaklık kurmaya yöneltti. 2009 yılında www.templatemonster.com, FlashMoto CMS web site şablonları için ayrı bir ürün kataloğu oluşturdu. Flash popülerliğini yitirmeye başladığında FlashMoto CMS ürünlerini modern teknik ihtiyaçları karşılayabilecek ve yeni web geliştirme standartlarına sahip olabilecek şekilde yenilemeye başladı. FlashMoto CMS, MotoCMS olarak adını değiştirdi. 2014 yılında ise MotoCMS kurucusu Demetrio Fortman TemplateMonster şirketinin yeni COO’su olarak ekibe katıldı. Günümüzde TemplateMonster, gelişmiş CMS ve e-ticaret platformlarının yanında MotoCMS 3 (platformun en üst versiyonudur) temelli web site şablonları geliştiriyor. Ek olarak TemplateMonster indirim kampanyaları ile MotoCMS pazarda müşteriyle buluşturuyor.

Cherry Framework[değiştir | kaynağı değiştir]

TemplateMonster’in ürettiği WordPress web site şablonlarının büyük çoğunluğunda Cherry Framework kullanılmaktadır. Cherry Framework bir WordPress çerçevesi olup çocuksu temaları alıp WordPressCMS’in kullanışlılığı ile özelleştirip geliştirir. Cherry Framework, WordpressCMS’in tanımlanmış özelliklerini değiştirip geliştiren pek çok eklentiyi bünyesinde bulundurur. Sürükle ve bırak gibi oldukça kolay kullanılan içerik düzenlemesi özelliği ve veri alışı/ verişi yönetimi gibi zenginleştirilmiş tema sihirbazını herkesin kullanımına sunuyor. Ek olarak, sosyal medya ile grafiklerle, kısa kodlarla, kayar ekranla, yanal alanlarla, e-ticaret içeriğiyle ve diğer çeşitli parçalarla çalışmayı kolaylaştırıcı eklentilere sahiptir. Cherry Framework WooCommerce ve BuddyPress e-ticaret eklentileriyle tamamen uyumludur ve CSS düzenlemesi için Bootstrap temelli örü sistemini kullanır. Cherry Framework, GNU GPL tarafından lisanslıdır ve kullanımı ücretsizdir.

Monstroid[değiştir | kaynağı değiştir]

Monstroid, TemplateMonster tarafından 2015 yılında “kurucu tema” olarak geliştirilmiş ve Wordpress CMS hedef alınmıştır. Wordpress bağımsız temalarının aksine yeni ürün kullanıcılara eklentilerden, uzantılardan, görsel elementlerden ve çeşitli web site parçalarından oluşan geniş bir set sunuyor. Monstroid, MotoPress içerik düzenleyicisini ve kullanıyor ve Cherry Framework 4’ünkine benzer modüler kod yapılandırmasına da sahip. Cherry’den alınıp geliştirilen bir diğer özellik ise aile ve çocuk ağırlıklı temaların kullanılması.

Gerçekler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Şirket 29 Aralık 2005 tarihinde 10.000. şablonunu müşteriyle buluşturdu. 2014 Haziran itibarıyla TemplateMonster 50.000’den fazla şablon geliştirmenin gururunu yaşıyor. Bazı ürünler güncelliğini yitirince onları pazardan geri çekti. 2016 itibarıyla TemplateMonster kataloğunda 26.000 ürün mevcuttur.
  • TemplateMonster web sitesinin Rusça ve İspanyolca dil seçenekleri 2012 yılında getirildi. 2015 yılında web site www.templatemonster.comPolonyaca, İtalyanca, Türkçe, Fransızca ve Brezilya dili (Portekizce) olarak kullanılmaya başlandı.
  • TemplateMonster kurum içi tasarımcılar, geliştiriciler ve kalite kontrol uzmanlarından oluşan takımlarla yeni web site şablonları yaratmaya ve yeni ürünler geliştirmeye devam ediyor. Tek cümleyle açıklamak gerekirse şirket özgün ve aynı zamanda standart ürünlere ihtiyaç duyan müşteriler için standardize edilmiş geniş ürün seçeneği sunan dünya çapında web geliştirme stüdyosu olarak çalışmaktadır.
  • TemplateMonster müşterilerine müşteri destek hizmeti de sunmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2016. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2016. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 31 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2016. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 26 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2016. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2016. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2016. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]