Temasek Holdings

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Temasek Holdings Pte Ltd
TürHalka açık şirket
Kuruluş1974
Genel merkeziSingapur
Önemli kişilerLim Boon Heng[1]
(Yönetim Kurulu Başkanı)
Ho Ching[1] (CEO)
SahibiSingapur hükûmeti
Web sitesiwww.temasek.com.sg

Temasek Holdings Pte Ltd, Singapur merkezli bir yatırım şirketidir. 1974 yılında kurulmuş olup aktif bir hissedar ve yatırımcıdır ve finansal hizmetler, telekomünikasyon, medya ve teknoloji, ulaştırma ve sanayi, yaşam bilimleri ve tarım, tüketici ve emlak, enerji ve kaynaklar ile çok sektörlü fonları içeren geniş bir sektör yelpazesini kapsamaktadır. Singapur'daki merkezine ek olarak, Pekin, Şanghay, Mumbai, Hanoi, Londra, New York, San Francisco, Washington, DC, Meksiko ve São Paulo'da 11 küresel ofisi bulunmaktadır.[2]

Temasek, çoğunlukla öz kaynaklara yatırım yapması, birçok varlığın kesin sahibi olması ve ve diğer ticari yatırım şirketleri gibi vergi ödemesi nedeniyle çoğu ulusak varlık fonundan farklıdır.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Management Team - About Temasek - Temasek". 20 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ocak 2019. 
  2. ^ "Contact Us". Temasek Corporate Website English. 8 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ocak 2019. 
  3. ^ "Temasek is different from other sovereign wealth funds and pays tax - Chairman". Venture Capital Post. 9 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ocak 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]