Taylor Swift şarkıları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Swift, 1989 World Tour'da Detroit performansı sırasında, 2015

Taylor Swift, Amerikan şarkıcı-söz yazarı. Swift 2005'te Big Machine Records ile anlaşma imzaladı ve 2006'da kendi adını taşıyan ilk stüdyo albümü ''Taylor Swift'' yayınlandı. Swift albümün ''Our Song'', ''Should've Said No'' ve ''The Outside'' şarkılarını kendisi yazdı. Kalan 8 şarkı ise Liz Rose, Robert Ellis Orrall, Brian Maher ve Angelo Petraglia ile birlikte yazıldı. 2007'de kendi yazdığı "Christmases When You Were Mine" ve "Christmas Must Be Something More" adlı 2 orijinal şarkıyı içeren ilk EP'si Sounds of the Season: The Taylor Swift Holiday Collection yayınlandı.

Swift'in ikinci EP'si Beautiful Eyes 2008'de yayınlandı. Bu EP Swift'in ilk stüdyo albümü şarkılarından, ''I Heart Question Mark'' parçasından ve albüme adını veren ''Beautiful Eyes'' adlı parçadan oluşturuldu. Swift, ilk albümünü country şarkıcılarının açılış performansları olarak sunarken ikinci stüdyo albümü Fearless'ın çoğu şarkısını kendisi yazdı. Swift şarkıları kendi kendine kaleme aldı, albümün 8 şarkısını kendi yazdı, kalan şarkılar ise Rose, Hillary Lindsey, Colbie Caillat ve John Rich ile birlikte yazıldı. Swift ''Today Was a Fairytale'' ve ''Jump Then Fall'' şarkılarıyla Valentine's Day soundtrack albümüne katkıda bulundu ve Better Than Ezra ''Breathless'' şarkısını Hope for Haiti Now albümü için yeniden kaydetti. Swift üçüncü stüdyo albümü Speak Now'un (2010) tüm şarkılarını kendi başına yazdı. Kendisinin önceki çalışmalarını country pop tarzıyla genişletti ve albüm sevgi, romantizm ve kalp kırıklığı konularına değindi.

Swift 2011'de The Hunger Games: Songs from District 12 and Beyond albümüne iki orijinal şarkıyla; ''Safe & Sound'' (The Civil War ile) ve ''Eyes Open''la katkıda bulundu. Swift'in dördüncü stüdyo albümü Red (2012) onun müzikal stilinde değişiklikler yarattı, heartland rock, dubstep ve dance-pop gibi türler denedi. İlk üç albümün prodüktörlüğünü yapan Nathan Chapman'ın yanı sıra Dann Huff, Max Martin ve Shellback gibi yeni isimlerle de çalıştı. Albümün çıkış single'ı ''We Are Never Ever Getting Back Together'' Swift'in Billboard Hot 100 listesinde ilk 1 numarası oldu, ''I Knew You Were Trouble'' ise 2. sıraya ulaşmayı başardı. Ayrıca albüm için Ed Sheeran ile ''Everything Has Changed'', Gary Lightbody ile ''The Last Time'' şarkılarını kaydetti. 2013'te [[Keith Urban]]'ın gitar görevi aldığı [[Tim McGraw]]<nowiki>'ın ''Highway Don't Care'' şarkısında konuk şarkıcı olarak yer aldı ve One Chance soundtrack albümü için ''Sweeter Than Fiction'' şarkısını seslendirdi.

Swift beşinci stüdyo albümü 1989'u 2014'te yayınladı. Swift bu albümü ''ilk resmi pop albümü'' olarak adlandırdı. Albüm dance-pop ve synthpop müzik türlerini içerir. Albüm için Swift Jack Antonoff ve Ryan Tedder gibi yeni yazarlarla birlikte çalıştı. Yapımcı olarak uzun süredir birlikte çalıştığı Martin, Chapman ve Shellback'in yanında Noel Zancanella, Mattman & Robin ve Greg Kurstin gibi yeni yapımcılarla birlikte çalıştı. 1989'un üç single'ı — ''Shake It Off'', ''Blank Space'' ve ''Bad Blood''— Billboard Hot 100 listesinde 1 numaraya ulaştı.

2016'da ise Fifty Shades Darker filmi için Zayn'le birlikte ''I Don't Wanna Live Forever'' şarkısında yer aldı. Şarkı, 2016'da ilk haftasında 188,000 indirme elde ederek yılın bir kadın sanatçı tarafından ilk haftasında en çok indirilen birinci şarkısı olurken, toplamda ise beşinci şarkısı oldu. ''I Don't Wanna Live Forever'' aynı zamanda Billboard Hot 100 listesinde 6 numaraya ulaştı.

Şarkılar[değiştir | kaynağı değiştir]

İçindekiler
0–9 · A · B · C · D · E · F · G · H · I · J · L · M · N · O · P · R · S · T · W · Y
Key
Song released as a single Single yayınlanmasını gösterir
# Promosyon single yayınlanmasını gösterir
Indicates songs written solely by Taylor Swift Yalnızca Taylor Swift tarafından yazılan şarkıları gösterir
Max Martin
Max Martin Hot 100 listesinde 1 numaraya ulaşan 4 şarkıyı Swift'le birlikte yazdı.[1]
John Mayer
John Mayer "Half of My Heart" şarkısını Swift ile seslendirdi.
Joy Williams and John Paul White
The Civil Wars "Safe & Sound" şarkısını Swift'le birlikte yazıp seslendirdi.
B.o.B
Swift B.o.B'un "Both of Us" şarkısında konuk şarkıcı olarak yer aldı ve sözlerini birlikte yazdılar.
Paula Fernandes
Paula Fernandes "Long Live"de konuk şarkıcı olarak yer aldı ve sözleri Swift'le birlikte yazdılar.
Jack Antonoff
Jack Antonoff "Sweeter Than Fiction" ve 1989dan üç şarkıyı Swift'le birlikte yazdı.
Tim McGraw
Swift Tim McGraw'ın "Highway Don't Care" şarkısında konuk vokal görevini üstlendi.
Ed Sheeran
Ed Sheeran "Everything Has Changed"i Swift'le birlikte yazdı ve şarkıyı birlikte seslendirdiler.
Gary Lightbody
Snow Patrol'dan Gary Lightbody "The Last Time" şarkısının sözlerini Swift'le birlikte yazdı ve şarkıda konuk sanatçı olarak yer aldı.
Ryan Tedder
Ryan Tedder Swift ile "I Know Places" ve "Welcome to New York" şarkılarını birlikte yazdılar.
Imogen Heap
Imogen Heap "Clean"i Swift'le birlikte yazdı.
Kendrick Lamar
Kendrick Lamar "Bad Blood"un remix versiyonunu Swift'le birlikte yazdı, ve şarkıyı Swift'le birlikte seslendirdi.
Taylor Swift tarafından kaydedilen şarkılar
Şarkı Sanatçı(lar) Yazar(lar) Albüm Yıl Ref.
"22" dagger Taylor Swift Taylor Swift
Max Martin
Shellback
Red 2012 [2]
"All Too Well" Taylor Swift Taylor Swift
Liz Rose
Red 2012 [2]
"All You Had to Do Was Stay" Taylor Swift Taylor Swift
Max Martin
1989 2014 [3]
"American Girl" (Cover) # Taylor Swift Tom Petty -[a] 2009 [4]
"Back to December" dagger Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Speak Now 2010 [5]
"Bad Blood" Taylor Swift Taylor Swift
Max Martin
Shellback
1989 2014 [3]
"Bad Blood" (Remix) dagger Taylor Swift
featuring Kendrick Lamar
Taylor Swift
Max Martin
Shellback
Kendrick Lamar
-[b] 2015 [7]
"Beautiful Eyes" Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Beautiful Eyes 2008 [8]
"Begin Again" dagger Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Red 2012 [2]
"The Best Day" Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Fearless 2008 [9]
"Bette Davis Eyes" (Canlı cover) Taylor Swift Donna Weiss
Jackie DeShannon
Speak Now World Tour Live 2011 [10]
"Better than Revenge" Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Speak Now 2010 [5]
"Blank Space" dagger Taylor Swift Taylor Swift
Max Martin
Shellback
1989 2014 [3]
"Both of Us" dagger B.o.B
featuring Taylor Swift
Bobby Ray Simmons, Jr.
Ammar Malik
Lukasz Gottwald
Henry Walter
Taylor Swift
Strange Clouds 2012 [11]
"Breathe" Taylor Swift
ft. Colbie Caillat
Taylor Swift
Colbie Caillat
Fearless 2008 [9]
"Breathless" Taylor Swift Kevin Griffin Hope for Haiti Now 2010 [12]
"Change" dagger Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift AT&T Team USA Soundtrack ve Fearless 2008 [9]
"Christmas Must Be Something More" Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Sounds of the Season 2007 [13]
"Christmases When You Were Mine" Taylor Swift Taylor Swift
Liz Rose
Nathan Chapman
Sounds of the Season 2007 [13]
"Clean" Taylor Swift Taylor Swift
Imogen Heap
1989 2014 [3]
"Cold as You" Taylor Swift Taylor Swift
Liz Rose
Taylor Swift 2006 [14]
"Come Back... Be Here" # Taylor Swift Taylor Swift
Dan Wilson
Red 2012 [2]
"Come in with the Rain" Taylor Swift Taylor Swift
Liz Rose
Fearless
(Platinum sürüm)
2009 [9]
"Crazier" # Taylor Swift Taylor Swift
Robert Ellis Orrall
Hannah Montana: The Movie 2009 [15]
"Dear John" Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Speak Now 2010 [5]
"Drops of Jupiter" (Canlı cover) Taylor Swift Charlie Colin
Rob Hotchkiss
Jimmy Stafford
Pat Monahan
Scott Underwood
Speak Now World Tour Live 2011 [10]
"Enchanted" Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Speak Now 2010 [5]
"Everything Has Changed" dagger Taylor Swift
featuring Ed Sheeran
Taylor Swift
Ed Sheeran
Red 2012 [2]
"Eyes Open" dagger Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift The Hunger Games 2012 [16]
"Fearless" dagger Taylor Swift Taylor Swift
Liz Rose
Hillary Lindsey
Fearless 2008 [9]
"Fifteen" dagger Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Fearless 2008 [9]
"Forever & Always" Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Fearless 2008 [9]
"Forever & Always" (Piyano versiyonu) Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Fearless
(Platinum edition)
2009 [9]
"Girl at Home" # Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Red 2012 [2]
"Half of My Heart" dagger John Mayer
featuring Taylor Swift
John Mayer Battle Studies 2009 [17]
"Haunted" Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Speak Now 2010 [5]
"Hey Stephen" Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Fearless 2008 [9]
"Highway Don't Care" dagger Tim McGraw
and Taylor Swift
Mark Irwin
Josh Kear
Brad Warren
Brett Warren
Two Lanes of Freedom 2013 [18]
"Holy Ground" Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Red 2012 [2]
"How You Get the Girl" Taylor Swift Taylor Swift
Max Martin
Shellback
1989 2014 [3]
"I Almost Do" Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Red 2012 [2]
"I Don't Wanna Live Forever" Zayn & Taylor Swift Taylor Swift
Sam Dew
Jack Antonoff
Fifty Shades Darker: Original Motion Picture Soundtrack 2016 [19]
"I Heart ?" # Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Beautiful Eyes 2008 [8]
"I Knew You Were Trouble" dagger Taylor Swift Taylor Swift
Max Martin
Shellback
Red 2012 [2]
"I Know Places" Taylor Swift Taylor Swift
Ryan Tedder
1989 2014 [3]
"I Want You Back" (Canlı) Taylor Swift Freddie Perren
Deke Richards
Berry Gordy, Jr.
Alphonso Mizell
Speak Now World Tour Live 2011 [10]
"I Wish You Would" Taylor Swift Taylor Swift
Jack Antonoff
1989 2014 [3]
"I'm Only Me When I'm with You" Taylor Swift Taylor Swift
Robert Ellis Orrall
Angelo Petraglia
Taylor Swift
(Deluxe sürüm)
2007 [14]
"If This Was a Movie" # Taylor Swift Taylor Swift
Martin Johnson
Speak Now
(Deluxe sürüm)
2010 [5]
"Innocent" Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Speak Now 2010 [5]
"Invisible" Taylor Swift Taylor Swift
Robert Ellis Orrall
Taylor Swift
(Deluxe sürüm)
2007 [14]
"Jump Then Fall" Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Fearless
(Platinum sürüm)
ve Valentine's Day
2009 [9]
[20]
"Last Christmas" Taylor Swift George Michael Sounds of the Season 2007 [13]
"Last Kiss" Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Speak Now 2010 [5]
"The Last Time" dagger Taylor Swift
featuring Gary Lightbody of Snow Patrol
Taylor Swift
Gary Lightbody
Jacknife Lee
Red 2012 [2]
"Long Live" Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Speak Now 2010 [5]
"Long Live"
(Single versiyon) dagger
Taylor Swift
featuring Paula Fernandes
Taylor Swift
Paula Fernandes
Speak Now World Tour Live 2012 [10]
"Love Story" dagger Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Fearless 2008 [9]
"The Lucky One" Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Red 2012 [2]
"Mary's Song (Oh My My My)" Taylor Swift Taylor Swift
Liz Rose
Brian Maher
Taylor Swift 2006 [14]
"Mean" dagger Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Speak Now 2010 [5]
"Mine" dagger Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Speak Now 2010 [5]
"The Moment I Knew" # Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Red 2012 [2]
"Never Grow Up" Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Speak Now 2010 [5]
"New Romantics" dagger Taylor Swift Taylor Swift
Max Martin
Shellback
1989
(Deluxe sürüm)
2014 [3]
"The Other Side of the Door" Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Fearless
(Platinum sürüm)
2009 [9]
"Our Song" dagger Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Taylor Swift 2006 [14]
"Ours" dagger Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Speak Now
(Deluxe sürüm)
2010 [5]
"Out of the Woods" dagger Taylor Swift Taylor Swift
Jack Antonoff
1989 2014 [3]
"The Outside" Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Taylor Swift 2006 [14]
"A Perfectly Good Heart" Taylor Swift Taylor Swift
James
Verges
Taylor Swift
(Deluxe sürüm)
2007 [14]
"Picture to Burn" dagger Taylor Swift Taylor Swift
Liz Rose
Taylor Swift 2006 [14]
"A Place in This World" Taylor Swift Taylor Swift
Robert Ellis Orrall
Angelo Petraglia
Taylor Swift 2006 [14]
"Red" dagger Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Red 2012 [2]
"Ronan" dagger Taylor Swift Taylor Swift
Maya Thompson
- 2012 [21]
"Sad Beautiful Tragic" Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Red 2012 [2]
"Safe & Sound" dagger Taylor Swift
featuring The Civil Wars
Taylor Swift
Joy Williams
John Paul White
T-Bone Burnett
The Hunger Games 2011 [16]
"Santa Baby" Taylor Swift Joan Javits
Philip Springer
Tony Springer
Sounds of the Season 2007 [13]
"Shake It Off" dagger Taylor Swift Taylor Swift
Max Martin
Shellback
1989 2014 [3]
"Should've Said No" dagger Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Taylor Swift 2006 [14]
"Silent Night" Taylor Swift Josef Mohr
Franz Xaver Gruber
Sounds of the Season 2007 [13]
"Sparks Fly" dagger Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Speak Now 2010 [5]
"Speak Now" # Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Speak Now 2010 [5]
"Starlight" Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Red 2012 [2]
"State of Grace" # Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Red 2012 [2]
"Stay Beautiful" Taylor Swift Taylor Swift
Liz Rose
Taylor Swift 2006 [14]
"Stay Stay Stay" Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Red 2012 [2]
"The Story of Us" dagger Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Speak Now 2010 [5]
"Style" dagger Taylor Swift Taylor Swift
Max Martin
Shellback
Ali Payami
1989 2014 [3]
"Superman" # Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Speak Now 2010 [5]
"SuperStar" Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Fearless
(Platinum sürüm)
2009 [9]
"Sweeter Than Fiction" dagger Taylor Swift Taylor Swift
Jack Antonoff
One Chance Soundtrack 2013 [22]
"Teardrops on My Guitar" dagger Taylor Swift Taylor Swift
Liz Rose
Taylor Swift 2006 [14]
"Tell Me Why" Taylor Swift Taylor Swift
Liz Rose
Fearless 2008 [9]
"This Love" Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift 1989 2014 [3]
"Tied Together with a Smile" Taylor Swift Taylor Swift
Liz Rose
Taylor Swift 2006 [14]
"Tim McGraw" dagger Taylor Swift Taylor Swift
Liz Rose
Taylor Swift 2006 [14]
"Today Was a Fairytale" dagger Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Valentine's Day[c] 2010 [20]
"Treacherous" Taylor Swift Taylor Swift
Dan Wilson
Red 2012 [2]
"Two is Better Than One" dagger Boys Like Girls
featuring Taylor Swift
Martin Johnson Love Drunk 2009 [26]
"Umbrella" (Canlı cover) Taylor Swift Christopher "Tricky" Stewart
Terius "Dream" Nash
Thaddis Harrell
Shawn Carter
iTunes Live from SoHo 2008 [27]
"Untouchable" Taylor Swift Cary Barlowe
Nathan Barlowe
Tommy Lee James
Taylor Swift[d]
Fearless
(Platinum sürüm)
2009 [9]
"The Way I Loved You" Taylor Swift Taylor Swift
John Rich
Fearless 2008 [9]
"We Are Never Ever Getting Back Together" dagger Taylor Swift Taylor Swift
Max Martin
Shellback
Red 2012 [2]
"Welcome to New York" # Taylor Swift Taylor Swift
Ryan Tedder
1989 2014 [3]
"White Christmas" Taylor Swift Irving Berlin Sounds of the Season 2007 [13]
"White Horse" dagger Taylor Swift Taylor Swift
Liz Rose
Fearless 2008 [9]
"Wildest Dreams" Taylor Swift Taylor Swift
Max Martin
Shellback
1989 2014 [3]
"Wonderland" # Taylor Swift Taylor Swift
Max Martin
Shellback
1989
(Deluxe sürüm)
2014 [3]
"You Are in Love" # Taylor Swift Taylor Swift
Jack Antonoff
1989
(Deluxe sürüm)
2014 [3]
"You Belong with Me" dagger Taylor Swift Taylor Swift
Liz Rose
Fearless 2008 [9]
"You're Not Sorry" # Taylor Swift Taylor Swift Indicates songs written solely by Taylor Swift Fearless 2008 [9]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Swift's cover of Tom Petty's "American Girl" was released as a promotional single through Rhapsody in 2009, but was not included on any of her albums.[4]
  2. ^ "Bad Blood", released as a single in 2015, is a remix featuring Kendrick Lamar, and is not featured on the 1989 album.[6] Lamar wrote his own verses, and is only credited as a writer and as a vocalist on the single version.[7]
  3. ^ "Today was a Fairytale" aoundtrack'ten yayınlanan ilk single, ayrıca Swift filmde rol almıştır. Valentine's Day (2010), in which Swift starred.[23][24] The song was then re-released as an independent digital single in 2011.[25]
  4. ^ "Untouchable" —Swift'in tüdyo albümlerindeki tek cover.[28]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Caulfield, Keith (27 Mayıs 2015). "Max Martin Scores 20th No. 1 on Hot 100 With Taylor Swift's 'Bad Blood'". Billboard. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2015. 
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s (booklet). Taylor Swift. Big Machine Records. 2012.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım); Eksik ya da boş |başlık= (yardım)
  3. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p 1989 (booklet). Taylor Swift. Big Machine Records / Universal Music Group. 2014. 
  4. ^ a b Swift, Taylor. "American Girl (Single)". Rhapsody. Erişim tarihi: 18 Eylül 2013. 
  5. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q Speak Now (booklet). Taylor Swift. Big Machine Records. 2010. 
  6. ^ Hunt, Elle (18 Mayıs 2015). "Taylor Swift debuts star-studded video for Bad Blood remix single". The Guardian. Erişim tarihi: 31 Aralık 2015. 
  7. ^ a b "Bad Blood (feat. Kendrick Lamar) – Single Taylor Swift". AllMusic. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2015. 
  8. ^ a b Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Liner notes – Beautiful Eyes isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  9. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s Fearless (booklet). Taylor Swift. Big Machine Records. 2008. 
  10. ^ a b c d Speak Now World Tour – Live (booklet). Taylor Swift. Big Machine Records. 2011. 
  11. ^ Strange Clouds (booklet). B.o.B. Grand Hustle / Rebel Rock / Atlantic. 2007. 
  12. ^ Rodriguez, Jayson (21 Ocak 2010). "MTV's 'Hope For Haiti' Performances Will Be Available On iTunes". MTV. Erişim tarihi: 28 Aralık 2015. 
  13. ^ a b c d e f Sounds of the Season (booklet). Taylor Swift. Big Machine Records / Universal Music Group. 2007. 
  14. ^ a b c d e f g h i j k l m n Taylor Swift (booklet). Taylor Swift. Big Machine Records. 2006. 
  15. ^ Hannah Montana: The Movie (booklet). Walt Disney. 2009. 
  16. ^ a b The Hunger Games: Songs from District 12 and Beyond (booklet). Universal Republic / Mercury. 2012. 
  17. ^ Vena, Jocelyn (11 Haziran 2009). "John Mayer Talks Taylor Swift Collaboration 'Half Of My Heart'". MTV. Erişim tarihi: 18 Eylül 2013. 
  18. ^ Two Lanes of Freedom (booklet). Tim McGraw. Big Machine Records. 2013. 
  19. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Liner notes – Fifty Shades Darker isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  20. ^ a b "Valentine's Day: Original Motion Picture Soundtrack". AllMusic. Erişim tarihi: 18 Eylül 2013. 
  21. ^ "Ronan – Taylor Swift". AllMusic. Erişim tarihi: 18 Eylül 2013. 
  22. ^ Payne, Chris (21 Ekim 2013). "Taylor Swift Releases New Song 'Sweeter Than Fiction': Listen". Billboard. Erişim tarihi: 28 Aralık 2015. 
  23. ^ Robey, Tim (20 Şubat 2010). "Valentine's Day, review". The Daily Telegraph. Erişim tarihi: 30 Aralık 2015. 
  24. ^ Vena, Jocelyn (20 Ocak 2010). "Taylor Swift Releases 'Valentine's Day' Track 'Today Was A Fairytale'". MTV. 25 Ocak 2016 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ocak 2016. 
  25. ^ Swift, Taylor. "Today Was a Fairytale – Single". iTunes. Erişim tarihi: 17 Eylül 2013. 
  26. ^ "Love Drunk by Boys Like Girls". AllMusic. Erişim tarihi: 18 Eylül 2013. 
  27. ^ "iTunes Live from SoHo by Taylor Swift". AllMusic. Erişim tarihi: 17 Eylül 2013. 
  28. ^ Paulson, Dave (24 Kasım 2009). "Nathan Barlowe of Luna Halo talks about Taylor Swift and 'Untouchable'". The Tennessean. 28 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2013.