Tavuk çorbası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Patatesli, havuçlu Türk usûlü tavuk çorbası
ABD usûlü erişteli tavuk çorbası

Tavuk Çorbası tavuk suyu ve tavuk eti parçaları ile yapılan bir çorbadır. Türk mutfağıyla birlikte hemen hemen her kültürün mutfağında tavuk çorbası bulunur.

Tavuk eti haşlanır ve süzülür. Elde edilen tavuk suyuna pirinç veya şehriye konarak kaynatılır. Pişmeye yakın içine maydanoz konulur, tuz eklenir ve on dakika daha pişirildikten sonra yemeğe hazırdır.

Farklı malzemeler kullanılarak yapılan tavuk çorbaları da bulunmaktadır. Bu çorbalara; patates ve havuç kullanılarak yapılan tavuk çorbaları örnek verilebilir.[1]

Türkiye'de Yörelere Göre Çeşitleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sütlü Sultan Çorbası[değiştir | kaynağı değiştir]

Osmanlı mutfağında tavuk suyu ile yapılan bir çeşit çorbadır.[2]

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba[değiştir | kaynağı değiştir]

Pirinçli Tavuk Suyu Çorba[değiştir | kaynağı değiştir]

Pirinç ile hazırlanan tavuk suyu çorbasıdır.[3]

Arabaşı[değiştir | kaynağı değiştir]

Kremalı Tavuk Çorbası[değiştir | kaynağı değiştir]

Krema ile hazırlanan tavuk suyu çorbasıdır.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Kesilme Derdi Yok: Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası". Yemek.com. 23 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2022. 
  2. ^ "Sütlü Sultan Çorbası tarifi - lezzetler.com". lezzetler.com. 15 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2021. 
  3. ^ "Şifa Kaynağı Pirinçli Tavuk Çorbası". Nefis Yemek Tarifleri. 30 Eylül 2018. 24 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2021. 
  4. ^ iStock, Fotoğraf:. "Kremalı tavuk çorbası tarifi". www.hurriyet.com.tr. 24 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2021.