Tartışma:Peygamber

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kopyala-Yapıştır mı?[kaynağı değiştir]

Acaba bu metinler birer "Kopyala-Yapıştır" eseri mi?--Mehmet Baran 13:28, 7 Eylül 2007 (UTC)

  • Evet bu siteden kopyalanmış, çıkartıyorum, teşekkürler --Pinar 13:31, 7 Eylül 2007 (UTC)
  • İlginizden dolayı teşekkürler :)--Mehmet Baran 13:32, 7 Eylül 2007 (UTC)
  • Rica ederim --Pinar 13:34, 7 Eylül 2007 (UTC)

nebi ve resulu ayırt etmek gerekir. resul kitab verilen peygamberdir nebi kitap verilmeyen peygamberdir.her resul bir nebidir,ama her nebi bir resul değildir.İSA AS resul ve nebidir,İDİRİS AS sadece nebidir.Bu imzasız yazı Xanzala (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Hz. kısaltması[kaynağı değiştir]

Selamlar. Geçen gün diğer kullanıcı arkadaşımız ile Türk-İslam sentezi hakkında konuşurken bulduğumuz alıntı buraya da aktaracağım. Belki faydalı olacaktır. Belki olmayacaktır...

Etienne Copeaux, Tarih ders kitaplarında (1931-1993), Türk Tarih Tezinden Türk-İslam Sentezine, Tarih Vakfı Yurt Yayınları, 1998. 1990'lı yılların ders kitabı anlatan bölümünden (kitabın 188. sayfasından) alıntı:

Sonraki yıllarda Peygamber'e yapılan gönderme giderek önem kazanır ve bir davayla özdeşleşmenin ifadesi olan iyelik ekine de rastlanmaya başlanır (Peygamberimiz). Bu ekle, Türk yurttallkığı ile İslam'a aidiyetin örtüştüğü açık bir şekilde ifade edilmektedir: Muhammed'in tüm okuyucu-çocukların peygamberi olamayacağını gibi bir olasılık düşünülmemektedir. İyelik ekine, Hz. şeklinde kısaltılan hazret unvanın sistematik kullanımı da eklenmekte, bu sözcük de yazar ile Müslüman inancı arasında bir mesafe bırakılmadığını göstermektedir...

Daha ayrıntılı bilgilere sahip olan arkadaşlarımız varsa bizi aydınlatsınlar. İyi çalışmalar. Takabeg 01:34, 21 Şubat 2008 (UTC)

Peygamberler Tarihi - Hz. Şit[kaynağı değiştir]

Şit a.s. ikinci peygamber listede yok ? ?  ? ? 194.48.133.8 11:41, 11 Haziran 2011 (UTC)

kitabı mukaddes[kaynağı değiştir]

"Hristiyanlığın kutsal kitabı Kitabı Mukaddes, Tevrat ile İncil'lerin dördünü kapsar."

"kitabı mukaddes, incillerin 4 ünden hariç, 23 kutsal hıristiyan metnini daha bünyesinde barındıran "yeni antlaşma" ve tevrat harici, 29 metni daha kabul eden, "eski antlaşma"yı kabul eden, eski ahitin birleşimidir." denmesi daha doğru olacaktır. tevrat ile incillerin dördü derken, sanki başka metin yokmuş gibi algılanıyor. buna bir el değdirilmeli.