Tartışma:Zico

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

"Kral Arthur" lakabı[kaynağı değiştir]

Fenerbahçe taraftarı arasında giderek artan bir oranda Arthur Antunes'i Kral Arthur olarak anma eğilimi vardır, biz neden bu lakabı buraya eklemeyelim? Ya da neden bu ifadeyi çıkartırken adına "temizlik" diyelim? Kirli olan neymiş ki? --→Emre 12:06, 4 Ocak 2008 (UTC)

dunyanin en iyisi?[kaynağı değiştir]

ziconun 70lerde ve 80lerde dunyanin en iyi futbolcusu oldugunu iddia eden yazar kardesim neye olmasindan oturu vikipediya ait bir cumle degil --→herhangi biri


Miladi takvimin 2008 yılının şubat ayının 8. günü ve o günün saatiyle tam olarak 21.32'de "134.130.183.9" ile ifade edilen internet protokolüne haiz dünyalı düşünen canlı, söz konusu ifade sadece yazanına değil aynı zamanında futbol denilen olgu ile haşir neşir olan ve bu konuda sözüne itibar edilen pek çok gerçek kişi ve tüzel kişiye ait olan bir ifadedir. Ha elbetteki söz konusu her söyleyen için öznel bir nitelik taşır ama şunuda göz ardı edemeyizki bu ifade o kadar çok özne tarafından intak edilmiştir ki artık nesnel ifade olma vasfı kazanmıştır. Yani en azından genel bir gerçeklik olarak karşımızı çıkmaktadır. İşbu sebeptendirki bu ifadeye öznel diyip geçmek pek mantıkla bağdaşmamaktadır. --→Emre 15:58, 13 Şubat 2008 (UTC)
Kişisel not: Sormak istediğim bir nokta var Zico şu an görev aldığı kurumda hiç görev yapmasa bu sayfaya uğrar ve bu safysanın yapısı hakkında bir şey düşünme gereği duyar mıydınız acaba? İşbu sebepten bir düşünce içine giren herkes için geçerlidir bu soru :)Zico futbol futbol olalı bu oyunu en kral oynayan 3-5 kişiden birisidir böyle bir gerçeği bile değiştirmek isteyecek kadar zihnini abuk subuk şeylerle körleştiren insanalar var ya yazık bu ülkenin futbolunuda insanaları böyle inançların içine çekenlerede. Herkes kendinden sorumludur da yinede yazayım gerçek insanların iki duduğı arasında değildir. Yani siz sırf x kulübü beğenmiyorsunuz diye söz konusu kulüp kötü olmaz/olamaz. Yazık, gerçekten yazık. Varın siz tründenlerden hiç tanımadığınız şahıslara hakaret etmeye devam edin bakalım... --→Emre 15:58, 13 Şubat 2008 (UTC)


1 lafi dolastirmak yerine Zico'nun 70lerde ve 80lerde en iyi futbolcu olduguna dair aciklamalara referans gosterebilirsen daha cabuk sonuca ulasiriz. referans arayan birine uzun uzun cevap yazmaktansa referans gostermek daha iyi bir cevaptir kanimca.
2 bu kaynaklari gostersen dahi cumle yine oznel bir cumledir ve basina en azindan "bircok futbol otoritesine gore" gibi bir giris eklenmesi gerekir.
3 yazdigin mesaj ad hominem saldirilar iceriyor. benim hangi takimi tuttugumu, hatta takip tutup tutmadigimi bile bilmiyorsun fakat sanki fenerbahceye dusmanmisim gibi bir izlenim yaratmaya calisiyorsun. kaldi ki onemli olan benim niyetim degil soyledigimin vikipedi kurallari acisindan dogru olup olmadigidir. gercekler soyleyene gore degismez. vikipedide bir kisi hakkinda yazilan bir cumlenin kaynagini istemek o kisiyi kotulemek, alcaltmaya calismak degildir. oyle olsaydi herhangi bir kisi vikipedide kendi adina bir makale acardi, altina da "dunyanin gelmis gecmis en zeki insani" yazardi; ve kimse de kotulememek adina bu maddeyi degistiremezdi degil mi?
4 son olarak: ben kimseye hakaret etmedim.fakat sen sevmedigin goruslere hakaret yakistirmasi yapiyorsun. --→herhangi biri

zico kalbimizdesin nie gittinki

spor haberlerinde zico'nun cska moskova yolunda olduğunu söylemişlerdi.eğer doğruysa bunu ekleyebiliriz