Tartışma:Yom Kippur Savaşı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İsrail (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İsrail maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İsrail kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Mısır (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mısır maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mısır kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Filistin (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Filistin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Filistin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Suriye (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Suriye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Suriye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Irak (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Irak maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Irak kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Yom Kippur Savaşı, bu savaşın İsrail'deki adıdır. VP:TBA ihlali sayılmıyor mu acaba ? Takabeg ileti 15:32, 22 Ekim 2009 (UTC)

  • Eğer kaynaklar da varsa en uygunu Dördüncü Arap-İsrail Savaşı veya 1973 Arap-İsrail Savaşı.--Gökçє Yörük mesaj 15:34, 22 Ekim 2009 (UTC)
[1] Takabeg ileti 15:42, 22 Ekim 2009 (UTC)

israil ve mısır'ın politik zaferleri denmiş. çok gülünç bir yargı bu. savaşan tarafların ikisinin birden galibiyet kazanması nasıl olacak merak ediyorum doğrusu. her iki tarafın çeşitli politik kazanımları olabilir ama galip 1 tanedir. yom kippur savaşında mısır'ın bütün araplara ortak karar aldırarak bütün dünyaya petrol ambargosu uygulatması ve ve bu savaşla filistin davasını sahiplenerek arapların ağabeyi konumuna geçmesi onu politik açıdan zafer kazanan taraf yapar. Bu imzasız yazı 88.249.22.209 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 2 Temmuz 2010

Iggydarsa isimli kullanıcının değişiklikleri hem taraflı hem de hatalı. Savaşın taktik galibi İsraildir. Ancak politik açıdan zafer Mısır'ındır. Bu iki devlet bir savaşın düşman tarafları olduğuna göre, her ikisini birden galip ilan etmek hatalıdır. Ayrıca askeri kayıplara ilişkin kaynakları silmek hoş değil.
Benim yaptigim degisiklikleri tarafli oldugunu soyleyip beni itham altinda birakmadan evvel keske once bana danisip sorsaydiniz degisikligin sebebini. Tamamiyle Ingilizce surumunden tercumedir. Saygilar-- Iggydarsamesaj 17:11, 9 Kasım 2010 (UTC)
Son değişikliklerinizle geri aldıklarım birbirinin aynı değil. Bu hali daha doğru