Tartışma:Yahuda (havari)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Hristiyanlık (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hristiyanlık maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hristiyanlık kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bence 3.Tez olarak eklenmeli Tanrı'nın isteğiyle Yehuda ve İsa'nın bunu bilerek yaptıkları. Viki kaynak'dan Yahuda'nın Müjdesine baktım. İsa son yemeğinde Şükreden havarilere gülüyor diyorki,Tanrınız mutlu olacak diye yapıyorsunuz. Yani kendi Tanrısıyla onların şükrettiklerini ayrı tutuyor. 2.Bölüm Havarilerin kızlınlığında ise Tanrınız sizin içinizdedir diyor. Hallac-ı Mansur gibi ENEL HAK olayı.Bu sırada İsa'nın kendi deyişiyle kusursuz insan Yehuda ayağa kalkıyor. Nerden geldiğinizi ve kim olduğunuzu biliyorum diyor. Yani herşeyi bildiğini,anladığını söylüyor,bildiriyor. Daha sonra ise İsa onunla yalnız konuşuyor Sana Krallığın Bütün sırlarını anlatacağım ,Büyük bir acı çekeceksin diyor. YERİNE BAŞKA BİRİ GEÇİCEK DİYOR.. Yehudada ona diyorki ; Bana bunları ne zaman söyleyeceksiniz, ve ışığın fecrinin müthiş günü nesiller için ne zaman gelecek? Yehuda burda herşeyi bildiğini,anladığını açık açık söylüyor aslında. Işığın fecrinin mühtiş günü gelecek nesiller için ne zaman gelecek diyor. Yani bunun ne zaman yapılmasını gerektiğini soruyor ve gelecekte nasıl olacağını soruyor. İsa'da bekle göreceksin der gibi çekip gidiyor. Hristiyan inancında ACI,ÇİLE çekmek kutsaldır. Düşüncelerin için bir yola başkoyup acı,çile çekmek seni yüceltir.Tarihten yakın bir Örnek olarak TIPKI "CHE" gibi.Başarısız biriydi aklındaki çoğu şeyi başaramadı ama şimdi bir İDOL bir Ülkü...Tarihteki büyük insanları çoğu öldürülmüştür.Öldükten sonra yüceltilmiştir. Tıpkı Hallac-ı Mansur gibi.Dünyanın genel toplum yapısı Tutucudur.Bu görevini yerine getirir.Sadece büyük insanlar bunu değiştirir.Belkide öldükten sonra. Kİmseyi Öldürecek kadar yüceltmeyeceksin atasözümüzde burdan gelir. İsa'da bunun farkındaydı.Bunu yapması için kendisini en çok anlayan kişiye söyledi bunu.İkiside çile çektiler ve büyüdüler... 2.tez yani diğer havarilerin ihanet edip Yehuda'nın üstüne attıklarının oluşma sebebi budur aslında.Çünkü YEHUDA İsa'nın,havarilerin gözbebeğidir. Bunları bir tez olarak eklemeyi düşünüyorum uygun olursa. Peygamberimize Kendi dinini savaşıp yaymaktan başka neyaptı diyenlere güzel bir cvp olur....

Tarafsızlık ve İmla ve Bilgi Hatası[kaynağı değiştir]

Maddede İskaryot'un anlamı Latince Katil olarak verilmiştir ki bu yanlıştır. Ayrıcda Yehuda olarak değil YAHUDA olarak yazılması gerekir. Ayrıca Yukarıdaki kullanıcı da gnostik terimlerden yola çıkarak hareket ediyor. Ayrıca hiçbir Hıristiyan Yahuda İncil'ini benimsemez ve dikkate almaz. bunun Paralelinde National Geographic te yayınlanan İSLAM ve KUR'AN belgeselini bulup izlemesini tavsiye ederim.Antonio 11:21, 18 Ocak 2010 (UTC)