Tartışma:Yılmaz Vural

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Şablon sorunu[kaynağı değiştir]

@Vito Genovese, @Superyetkin, sayfanın sonunda yer alan şablonlarda bir sorun var, çözebilir misiniz rica etsem?--RapsarEfendim? 21:11, 4 Haziran 2017 (UTC)

@Rapsar: Sayfada şablon görüntüleme sınırı aşılmış. WDL ve dolaşım şablonları çok fazla. Özellikle Vural söz konusu olduğu için Dolaşım biraz fazla. :) Şablonları azaltmaktan başka bir çare yok. Ben kaynakça şablonunu kaldırıp kodunu eklerek ufak bir değiştirme işlemi yaptım ama yeterli değil.
Vito Genovese 04:22, 7 Haziran 2017 (UTC)
@Vito Genovese, dolaşım şablonunun limiti bu kadar sanırım, arttıramaz mıyız? O yüzden mi görünmüyor ki? 300 kaynak şablonu kullanılan maddelerimiz var mesela, onlarda problem olmuyor.--RapsarEfendim? 19:46, 7 Haziran 2017 (UTC)
@Rapsar: Bu şablon kullanım sınırı bir yazılım özelliği. en:WP:TLIMIT sayfasında bu konuyla ilgili biraz bilgi var gibi. O yüzden bizim buradan yapabileceğimiz bir şey yok gibi görünüyor. Tek çözüm şablon kullanımını bir şekilde azaltmak. Diğer yandan, haklısın, kaynakça şablonlarıyla dolmuyor bu limit. Çok kapsamlı bir inceleme yapmadan konuşuyorum ama ben bu sınırın geçildiğini ne zaman görsem, sayfada hep WDL şablonu kullanılıyor oluyor. Bu şablon zincirleme bir sürü şablon çağırıyor olabilir. Onu modüle, yani Lua'ya geçirerek belki bu sorunun üstesinden geliriz. Ancak spor maddeleriyle içli dışlı biri yapsa daha iyi olur, çünkü nereyi bozduğumu anlamayabilirim ben. :)
Vito Genovese 10:53, 11 Haziran 2017 (UTC)
Daha önce de yaşanmış ve Superyetkin şöyle düzeltmişti. Sanki o değişiklik geri alınmış gibi geldi ama bu sefer deneyince o da çare olmadı. Bir şekilde şablon kullanımını azaltmak lazım.--Sayginerv-posta 11:40, 11 Haziran 2017 (UTC)
@Vito Genovese, Şablon:Dolaşım ile alakalı olmasın? Bak tekrar soruyorum :) Çünkü bir üstteki "Başarıları" şablonunu kaldırsak dahi aynı sorun devam ediyor. Ama oradaki bir teknik direktör şablonunu kaldırınca sorun düzeliyor.--RapsarEfendim? 18:28, 11 Haziran 2017 (UTC)
@Rapsar: Yani sorun dolaşım'da dersem doğru olmaz. Sorun sayfanın şablon görüntüleme sınırlarının aşılmasında, dolaşım da buna büyük bir katkı veriyor, çünkü Yılmaz Vural'dan söz ediyoruz. :) WDL veya dolaşım, bir şeyleri modüle göndermemiz lazım ya da sayfadan şablon eksiltmemiz lazım.
Vito Genovese 21:32, 11 Haziran 2017 (UTC)
@Vito Genovese, o zaman görüyor ve soruyorum. Şu şablondaki sistemi İngilizce Vikipedi'deki gibi bir sistemle kullansak, hem kolaylık olacak hem de şablon içindeki şablonlar da büyük oranda azalacak. Çözüm olur mu?--RapsarEfendim? 21:36, 11 Haziran 2017 (UTC)
@Rapsar: Aynen, olur bence. Hâle bak, her değer ayrı bir şablon, şablon sınırı dolmasın da ne yapsın?
Vito Genovese 21:39, 11 Haziran 2017 (UTC)
O zaman yaptım @Vito Genovese. Bir de sen kontrol eder misin eksik gedik var mı? Şu an bu maddede sorun kalmadı.--RapsarEfendim? 21:44, 11 Haziran 2017 (UTC)
Şu kategori çıktı, bulamadım nereden kaldırılıyor. Varlığı bir işe yaramıyor gibi, aksini düşünüyorsan Türkçeleştirip kalsın :)--RapsarEfendim? 21:50, 11 Haziran 2017 (UTC)
Ayrıca bu şablona verilen bağlantıları kontrol ettiğimiz link de gitti şablonlardan :( Çok önemli bu. Dolaşım kullanılmadığı için gitti sanırım. İstisna ekleyebilir miyiz bu yeni modüle yahut şablona?--RapsarEfendim? 21:52, 11 Haziran 2017 (UTC)
Eline sağlık, @Rapsar. Güzel görünüyor. Modüllerle uğraşmaya gerek kalmadan çözülmesi şahane oldu. Bu Criciúma EC şablonundaki gibi kullanımları gördüğümüz yerde temizlememiz lazım, yoksa çok sayfa sınırı aşar böyle.
O kategori de |titlestyle= ve |groupstyle= kullanım sayısını ölçmeye yarıyormuş ama nereden ekli olduğunu göremedim. Denk gelirsem düzeltirim mutlaka.
Değişiklik çakışması üçüncü deneme :): Nasıl bir şeydi o bağlantı, çıkaramadım?
Vito Genovese 21:58, 11 Haziran 2017 (UTC)
Tamam bağlantıyı hallettim :) O gereksiz kategori kaldı sadece.--RapsarEfendim? 22:05, 11 Haziran 2017 (UTC)
Kategoriyi Modül:Navbox ekliyor. Kategori gereksiz diyorsak, oradaki satırı düzeltmek yetecektir.--Sayginerv-posta 15:22, 12 Haziran 2017 (UTC)