Tartışma:Vendée Savaşı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Vendee isyanı sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Din (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Din maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Din kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Fransa (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Fransa maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Fransa kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bunun başlığında 'soykırım' yazılması uygunsuzdur. Kimlerin kimler tarafından öldürüldüğüne bakarsak soykırım kategorisine de girmiyor. 'Soykırım' tezi hiç yok değil. Ancak yaygın da değil. O yüzden bence Vendee İsyanı gibi başlığı seçilmelidir. İyi çalışmalar. Takabeg 11:14, 20 Aralık 2007 (UTC)

10 gün geçmişti. Intervikiye bakıldığında Vandee İsyanı veya Vandee Savaşı olabilir. Fransa'nın yurt içinde yaşanan bir savaş olduğu için Vandee İsyanı'nın daha uygun olduğunu düşünüyorum. Şimdilik madde başlığını Vandee İsyanı olarak değiştiriyorum. İyi çalışmalar. Takabeg 16:30, 30 Aralık 2007 (UTC)

Başlık konusu[kaynağı değiştir]

Tartışma açılmadan yapılan keyfi ad değişiklikleri doğal olarak iptal edilmişti. Şunu ilave etmek istiyorum ki, Aynı soya ait insanlar arasında yaşanan iç savaşıdır. Örneğin bildiğimiz Dersim isyanında katliam yaşanmıştı. Buna soykırımı diyen yok değil. Yurt içinde yapıldı diye bunları meşrulaştıracak değiliz. Ancak bu gidişle XX soykırımı iddiaları tarzında başlıklar çoğalacaktır. Bu tehlikeyi de gözöünüde tutmamız gerekiyor. Takabeg 09:46, 31 Aralık 2007 (UTC)

bu durum sizin için çok büyük bir çelişki ortaya koyuyor bence. dediklerinize katılıyorum ancak Şu anda bu çerçeve içinde ermeni soykırımı iddiaları maddesinde bir tartışma devam ediyor. bu sonuçlanınca bu ve benzer başlıklar elden geçirmek uygun olur.--Qwl mesaj at 15:29, 31 Aralık 2007 (UTC)

Siyasi Polemik[kaynağı değiştir]

Vendee soykırımı iddiaları olarak kalması sakıncadır. Bu adlandırma ve bu olayın vurgulanma Cezayir Soykırımı iddiaları, 'Albigen (Türkçesi: Albililer) Soykırımı' (eski adı Vandee soykırımı) ile birlikte, Fransa'nın Ermeni soykırımı ile ilgili tutumu ve yasalaşma sürecinde doğan siyasi polemiklerin ürünüdür. Dolayısıyla tarafsızlıktan uzaktır ve vikiye bu tarafsızlıkları taşmamalıyız. O yüzden de bu sakıncalı başlıkların bir an önce değiştirilmesi gerekmektedir. Hala bu olayın Türkçe'deki sabit terim hakkında emin değilim. İyi çalışmalar. Takabeg 15:47, 31 Aralık 2007 (UTC)