Tartışma:Turhan Feyzioğlu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Turhan Feyzioğlu adında iki kişli olduğunu düşünüyorum.

Turhan Feyizoğlu[kaynağı değiştir]

Sözkonusu başlık buraya yönlendirilmiş ancak Turhan Feyizoğlu farklı bir kişidir.


  • Hatta Turan Feyzioğlu'dur farklı kişi.

Turhan Feyzioğlu'nun başbakanlığı[kaynağı değiştir]

Turhan Feyzioğlu'nun Türkiye Cumhuriyeti Başbakanları arasında listelenmesi, kanaatimce doğru değildir (ne yazık ki İngilizce ansiklopedide de aynı yanlışın yapıldığını gördüm). Neden böyle düşündüğümü belirteyim: Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan 2017 Referandumu ile Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne geçilmesine kadar geçen süre içinde bir kişinin Başbakan olarak kabul edilebilmesi için "bir Bakanlar Kurulu listesi" hazırlaması ve bu listenin o sırada "Devlet Başkanı veya Cumhurbaşkanı sıfatı taşıyan kişi tarafından onaylanması" gerekmekteydi. (1960 askeri müdahalesinden sonra Orgeneral Cemal Gürsel'in hem Devlet, hem de Hükümet başkanlığını üstlenmesi bir istisnadır). 1972 yılının Nisan ayında İkinci Nihat Erim Hükümeti istifa ettiğinde dönemin Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay, eski başbakanlardan Suat Hayri Ürgüplü'ye hükümeti kurma görevini vermiş, fakat Ürgüplü'nün kurduğu hükümeti onaylamamıştır. Bu yüzden Ürgüplü, bir Bakanlar Kurulu listesi hazırlamasına karşın Nihat Erim'den sonra Başbakan olmuş kabul edilmemekte, sadece 1965'teki görevi ile listede yer almaktadır. Öte yandan, bildiğim kadarıyla Turhan Feyzioğlu'nun hazırladığı bir liste bile yoktur. Kenan Evren ve diğer MGK üyeleri, önce onu görevlendirmeyi düşünmüşler, daha sonra Parlamento'da grubu olan dört partinin liderlerini "gözetim altına" alırken beşinci ve en küçük partinin liderini Başbakanlık makamına atamalarını uygun olmayacağı yolunda geribildirimler alınca bundan vazgeçerek emekli Oramiral Bülend Ulusu'yu görevlendirmşlerdir.--Ozgurkaracam (mesaj) 07.25, 4 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]