Tartışma:Truva Savaşı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Keşke biraz mitolojiden arındırılmış bir Tarih anlatımı olsaydı, Mitoljiyle karışmış. Hatta mitoloji olmuş çıkmış

Eski Yunan ifadesi ne kadar doğru?

Homeros'un Milattan Önce 8. veya 9. yüzyıllarda, Batı Anadolu'da büyük ihtimalle Smyrna'da (bu günkü adıyla İzmir) yaşadığı ifade ediliyor. Bu zaman dilimi ile eserlerinin yazıya döküldüğü dönemler de tek bir İon (Yunan) kelimesi kullanılmadığı gibi Akha, Akhalar deniyor. Truva Savaşının Homeros'tan en az 500 sene önce yaşandığı düşünülüyor iken nasıl oluyorda Akhalara, İon (Yunan) yada Eski Yunan denilebiliyor.

Bu insanların bir adları var, tarihçiler ve tarihle ilgilenenlerin daha dikkatli olup gerekli özeni göstermeleri gerekiyor. Özellikle Brad Pitt'in Aşil rolüyle oynadığı Troya konulu sinema filminde tek bir Akha, Akhalar kelimesi kullanılmayıp sürekli İon (Yunan), İonlar (Yunanlar) kullanıldı. Geniş insan toplulukları tarafından izlenen büyük maliyetli bu filmler insanların dimağında önemli izler bırakırken tarih çarpıtılıyor.

Homeros'u kitabında Alexsandros ( Paris), Truvaya dönerken Mısır kralı tarafından yakalandığı kaçırdığı hazine ve menelaos karısının alıkonulduğu. Akhaların kaçırılan hazine ve insanlarının istediklerinde Truvalıların hazine ve Hellen kendilerinde olmadığını söylemeleri inanmamış olmaları sonra kuşatmadan sonra şehri alınca bunun gerçek olduğunu öğrenmelerini ve Mısır a gidip kaçırılanları geri istedikleri anlatmıştır. Filmin gerçekle tam olarak alakası yoktur.Bu imzasız yazı 176.40.247.67 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Lütfen gördüğünüz hataları güvenilir kaynaklardan düzeltiniz. Düzelttiğiniz bilgilerin sonunda <ref>Örnek kaynak</ref> formatını kullanarak kaynak ekleyebilirsiniz.--Abuk SABUK msj 00:23, 5 Nisan 2012 (UTC)