Tartışma:Tang Hanedanı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Taslak-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Çin (Taslak-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Çin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Çin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Vietnam (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Vietnam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Vietnam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Madde adının Tang Hanedanı olması gerekmez mi?--Martianmister 13:00, 26 Ocak 2008 (UTC)

Selam. Anladığım kadarıyla hanedanın yönettiği devleti hanedanlık diyordur (TDK sözlüğüne göre Hanedandan olma durumu: Osmanlı hanedanlığı). Diğer Türkçe vikide Çin kraliyeti maddelerine baktığımda bazen bazen XX hanedanlığı bazen de YY hanedanı oluyor. Hangisini seçersek tutarlı olmalıdır. Nasıl yapacağız? İlginiz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 13:23, 26 Ocak 2008 (UTC)

Tang Hanedanı[kaynağı değiştir]

Tang Hanedanı - Tang İmparatorluğu ... Hanedanlık ile İmparatorluk Aynı Sınıf Değildir. Ve Bir Hanedanlık Çeşitli Ailelerin Yönettiği Bir Sistemdir Ki Bu İmparatorluk Olmadığı Veya Kraliyet Olmadığını Göstermez! Aynı Şekilde İçinde Bir Çok Bağımsız Krallıkları Yönetiyorsa Diğer Adıyla Tang İmparatorluğudur! Ve Tabiki Tang Hanedanının Hükümdarlarının Rütbeleri İmparatordur! Ve Bu Osmanlıdada Böyledir ! Osmanlı İmparatorluğu , Osmanlı Hanedanı , Osmanlı Devleti.. şuda varki Tang Hanedanı İçinde Bir Çok Ulusu,Medeniyeti Egemenliği Altına Almıştır Ve Döneminde En Büyük Nufusa Ve Toprağa Sahiptir..Bu imzasız yazı Kai4 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Çin hanedanlıkların başında hep imparator var. Onu gözününde tutarsak Çin hanedanların hepsi X İmparatorluğu yapılabilir. Fakat araştırmalarına bakıldığında öyle uygulama yoktur. Özellikle bu maddenin yani Tang'ın İmparatorluk yapılması doğru değildir. Osmanlı İmparatorluğu bile yanlış olup Osmanlı Devleti'nin uygun olduğunu düşünüyorum (hem de Osmanlı Devleti terimi daha yaygın). Takabeg ileti 04:03, 28 Kasım 2009 (UTC)
P.S. Tang Hanedanı kullanımı uygun değil Tang Hanedanlığı olsun diyorlarsa "olabilir" diyorum. Takabeg ileti 04:04, 28 Kasım 2009 (UTC)



Neden Doğru Değildir?? Tang Hanedanı : Çin İmparatorluk Hanedanlarından Biridir.. Bu İnkar Edilemez. Ve Sana Göre İmparatorluk Ki Sen İçinde Birden Fazla Ulusu Ve Bölgeyi Zapdetmiş Bir Hanedanı İmparatorluk Olarak Saymıyorsun.. Ve Dediğim Gibi Çin Tarihinde Bir Çok Hanedan Hüküm Sürmüştür Ve Bu Bir Hanedanın Çökmesi Ardından Dier Hanedan Ülkeyi Kontrol Altına Almıştır! Yani Burada Hiç Bir Bitiş Noktası Yok! Osmanlı İmparatorluk Olarak Gözükmüyor Olabilir Fakat Tang Hanedanı Çin İmparatorluk Hanedanlarından Biridir!!!!!!
Ve İlk İmparatorluk Hanedanı Qin Hanedanıdır Ve Çin İmparatorluğu Qing Hanedanının Çökmesiyle Son Bulmuştur! Yani Tang Hanedanı'da Bu Dönemin İçine Girmektedir!
Peki Hanedan ile Hanedanlığın benim için farkı yoktur!