Tartışma:Taktik nişancı oyunu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Video oyunları (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Video oyunları maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Video oyunları kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Taktik nişancı oyunlarındaki "gerçeklik"[kaynağı değiştir]

İngilizce vikipedide bile açık olmayan durum için neye göre karar verilmeli bilmiyorum. Maddede çevirdiğim kaynak ve ifadelere göre düşünüceksek evet taktik nişancılar "gerçeklik" içerir. ama mesela valorant sitesinde kendisini bir taktik nişancı oyun olarak lanse etmiş. Bu bir pazarlama stratejisi de olabilir. Maddeye göre bakarsak valorant bir taktik nişancı oyunu sayılamaz, sayılmamalı. Aynı mantıkla bakarsak Counter Strike da sayılmamalı?

Her takım oyunu ve taktik içeren oyun taktik nişancı olmaz. valorant ve counter strike gibi oyunlara squad-based takım tabanlı diyip taktik nişancı olarak sınıflamamak ve sadece nişancı oyunu olarak sınıflamak daha doğru olur diye düşünüyorum. Arceonix (mesaj) 16.40, 27 Eylül 2022 (UTC)[yanıtla]