Tartışma:T2 (İstanbul tramvayı)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Ulaşım (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ulaşım maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ulaşım kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • T5 gibi anlamsız ve uydurma bir isim yerine, şimdiki gibi "Taksim-Tünel nostaljik tramvayı" olsa daha iyi olmaz mı? --Sadrettinmesaj 19:22, 12 Mart 2012 (UTC)
    • Sokaktaki insanların isimlendirmelerini kale alırsak vikipediyi baştan yazmak gerekir. Bence resmi ve modern olan T5 hattı'nı seçelim. Madem bunu böyle isimlendiriyoruz diğer metroları da değiştirmemiz lazım. İnsanımızın kültür seviyesini vikipedi yükseltmeyecek de ne yükseltecek. Uydurma lafı da çok komik geldi ne demek istedin?MEO (tartışma) 18:57, 13 Mart 2012 (UTC)
    • Kaldı ki yönlendirme de yapılmıştı.
      • Peki sizin öneriniz olsun. Ama şu var ki adlandırma ile modernlik arasında bir bağ asla olamaz. Burada doktora tezi yazmıyoruz sonuçta. Mesela, geçmişte planlı şehircilik adına, daha doğrusu modernlik adına oturmuş olduğum sokağı 3 basamaklı bir sayı ile adlandırmışlar. Ne kadar anlamsız bir durumdur bu İstanbul gibi binlerce yıllık tarihi olan bir şehir için. Fatih-Harbiye tramvayı desem, bu da geçmişte sokaktaki adamın adlandırması ama harikâ bir edebiyat eserinin de adı aynı zamanda. Saygılar.--Sadrettinmesaj 18:50, 14 Mart 2012 (UTC)
        • Kod ile adlandırılmasının sebebi duraklar değişse bile ismin sabit kalmasıdır. Kabataş-Zeytinburnu hattı dersek yeni durak eklenmesiyle sırasıyla Kabataş-*, Kabataş-**, Kabataş-*** gibi mi adlandıracağız? 3 basamak olayında haklısınız, zaten o modernlik değil. Ulaşım projelerinde başı ve sonu değişebileceği için hat ismi olarak adlandırma daha doğru diye düşünüyorum. Yine de teşekkürler MEO (tartışma) 22:17, 15 Mart 2012 (UTC)
  • Bir kaç sefer hat isim ve numaralarında yaptığım düzeltmeler hep iptal edilmişti, not olarak defalarca yazdığım üzere numara sisteminin içinde olmama rağmen ve bu hattı defalarca T2 diye düzeltmeme rağmen kabul edilmemişti, sonunda bu sitede bizden daha yetkili birisinin bunu fark etmesi iyi oldu.Bu imzasız yazı Tanören (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Eski haritalarda t5 gibi ibareler vardı. Şimdiki haritalarda t2 ibaresi ile değiştirdik. Selamlar Fenerli1978Buyrun beniiiim? 20:53, 3 Haziran 2015 (UTC)