Tartışma:Türkiye Süper Kupası

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Futbol (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Futbol maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Futbol kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Türkiye (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

O Zaman Ziraat Türkiye Kupası ile Federasyon Kupasını da Birbirinden Ayıralım[kaynağı değiştir]

Ziraat Türkiye kupası yeni bir logo ve yeni bir formatta neden önceden adı federasyon kupası ya da Türkiye kupası olan turnuva ile birlikte anılıyor. Onları da birbirinden ayıralım.


Turkcell Super Lig ve TFF Pro. 1. Ligini de Birbirinden Ayıralım[kaynağı değiştir]

Buradaki üstün zekalı arkadaşlar TFF süper kupası ile cumhurbaşkanlığı kupası birbirinden farklı demişler. (1966 da da lig şampiyonu ile kupa şampiyonu karşılaşıyordu şimdide karşılaşıyor tek fark isim) o halde Türkiye Profesyonel 1. ligi ve Süper Ligide Turkcell super ligten ayıralım.

Neden Şampiyonlar Ligi ŞKK 'nın devamı siz UEFA'dan Daha mı Zekisiniz?[kaynağı değiştir]

TFF süper kupa = lig şampiyonu+ Kupa Şampiyonu Cum. Bşk. Kupası= Lig Şampiyonu+ Kupa Şampiyonu Kendini vikipedist ilan edilen holiganlara duyurulur. yukarıdaki formülü evde defterlerine hergün 100'er defa yazsınlar. Bir şey anlamazlarsa sokakta gördükleri çocuklara sorsunlar.

TFF Süper Kupası Cum. Bşk.Kupasının Devamıdır.[kaynağı değiştir]

TFF Resmi sitesinde belirtildiği üzere Birkaç kez adı değişen ve son yıllara kadar adı cumhurbaşkanlığı kupası olarak geçen lig şampiyonu ve kupa şampiyonunu karşılaştıran müsabakalar TFF süper kupa adıyla devam etmektedir. TFF Kupalar başlıklı sayfasında TFF süper kupa ve cum. Bşk. Kupasını ayrı ayrı tutmamış birbirinin devamı olarak yayınlamıştır.

Kaldıki 1966'dan beri çeşitli adlarla lig şampiyonu ve kupa şampiyonu biraraya gelerek maç yapmakta ve kupa kazanmaktadırlar. Bu kupanın adının değiştirilmesi ara verilmesi özelliğini kaybetmesi yada tarihten silinmesi ve ya devamının yapılammak üzere bitirilmesi anlamına gelmez.

Eğer yine Lig şampiyonu ve Kuapa şampiyonu karşılaşıyorlarsa bu kupa ilk başladığı günden itibaren devam ediyor demektir.

TFF aynı başlık içinde doğru olarak birbirinin devamı olarak sunmuş. Aynı şey burada da olmalı çünkü Federasyon kupası Türkiye Kupasına eşitse TFF süper Kupası da Cum. Bşk. Kup. İle aynıdır.

Konu taraflılıkla ilgili değildir. Bizim kupalarımız siliniyor diyen Galatasaralılara FB liler, kupanın devamı eklenmeyerek ebedi olarak GS cum. Bşk. Kupasında birinci ilan edildi diyebilirler. Konunun düzeltilmesi gerekmektedir.


Bir arkadaş Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı dahil ederek maddeyi güncellemiş. (Şampiyonluk sayılar vs) Bu Kupa'nın Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın devamı olarak olmadığı tartışılmalı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi sitesine göre ayrı bir kupa ve ilk kez düzenleniyor. Federasyonun sitesindeki bilgilere göre statüsü ne kadar aynı olsa da, ayrı bir kupa olduğu anlamını çıkarıyorum. Benim görüşüm bu sayfa eski haliyle kalsın ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'na link verilsin. --Math34 10:21, 31 Temmuz 2006 (UTC)

Math34 O zaman Turkcell Süper Lig ile Türkiye Profesyonel 1. Ligi de ayrı tutulsun. 1. lige link verilsin.

Eski haline getiriyorum, bazıları ısrarla maddeyi değiştiriyor. Mümkünse bazı sayfaları sadece üyelerin değiştirebileceği duruma getirmeli. Özgür ansiklopedi deniyor tamam ama, bu kadar da şımarıklık fazla! Kaç tane sayfa var, hepsinde vandalizmden müzdarip! Ayıptır. O kadar uğraş ver sonra birileri saçama sapan yazılar yazsın. BU tip tüm sayfalar bence koruma altına alınmalı! --Gokhan85 19:59, 5 Haziran 2009 (UTC)

TFF bu konuda tek otoritedir. TFF Süper Kupa başlıklı konu eksiktir ve sadece 4-5 yılı kapsamaktadır. TFF süper kupayı cumhurbaşkalığı kupasının devamı olarak ilan etmiştir. Bu bilgiler çerçevesi içinde burada yapılan işlem tamamen taraflıdır.


Bu kupa cumhurbaşkanlığı kupasının devamıdır. O zaman Cumhurbaşkanlığı kupasına dahil edilen Devlet Başkanlığı kupalarınıda çıkaralım. Bırakın bu işleri. Sırf beşiktaş ilk kez bu kupayı aldı demek için abuk sabuk işler yapmayın. Bu aynı statüde oynanıyor farklı statüde değil ulusoyun ne diyeceği kimseyi bağlamaz.


Federasyon bile ilk kez düzenlenen diyor. O zaman 1999 yılında dönemin lig şampiyonu Galatasaray ile dönemin kupa şampiyonu Beşiktaş arasında oynanmış olan Atatürk Kupası'nı da Süper Kupaya ekleyelim. Tüzük aynı, lig ve kupa şampiyonu arasında oynandı o da. --Gokhan85 17:10, 4 Ağustos 2006 (UTC)

Şampiyonlar Ligi içinde ilk kez düzenlenen tabiri kullanıldı. Ama Şampiyonluklar sayılırken tüm kupa tarihi bu statünün içine dahil ediliyor. Türkcell Süper Lig'te ilk kez sanırım 2005'te düzenlenmeye başladı ama 1959'dan beri devam ediyor.

Evet ayrıca 2000 sezonunda oynana Atatürk Kupasıyıdı.Onu çıkartın kupa sayısından.

Beşiktaşın alması umrumda değil,en basitinden Cumhurbaşkanlığı kupası yurtdışı'nda mı oynanıyordu.o zaman istanbul ligi'ni de dahil edelim süper lig kupalarında.saçmalamaya gerek yok bu ayrı bir kupadır.--Kızıl Şaman 14:15, 26 Eylül 2007 (UTC)

İsim Değişikliği[kaynağı değiştir]

  • Sayfanın şu anki halini değiştirmeyin sadece sayfa ismi Türkiye Süper Kupası yerine TFF Süper Kupa olarak kalsa daha güzel olur ve daha doğru olur.--Zalkeric 10:18, 01 Haziran 2009(UTC)

1999-2000 sezonunda oynanan maç Atatürk Kupasıdır[kaynağı değiştir]

Ne yazık ki futbolumuzda yeni bir kargaşa Cumhurbaskanlık Kupası son kez 1997-98 sezonunda oynandı.1998 yılında Atatürk kupası Cumhurbaskanlık kupası sampiyonu ile Basbakanlık kupası sampiyonu arasında oynanmıştır.1999-2000 sezonunda ise Cumhurbaskanlık statüsünde oynanmıstır. Ama isim deişikligi vardır yani beşiktas Galatasarayı o sezon Atatürk kupasında yenmiştir.Ya Cumhurbaskanlık kupasından kaldırın bu macı ya da Beşiktasın Atatürk kupasını kazandıgını yok sayın.Ayrıca 1963-64 sezonunu şampiyonu Fenerbahce kupa şampiyonu Galatasarayı Atatürk Kupasında yenmiştir o zaman bunu da cumhurbaskanlık kupasından sayın.

kupa ne zaman başladı[kaynağı değiştir]

arkadaşlar TFF'nin sitesinde "İlk Süper Kupa karşılaşması, Turkcell Super Lig Şampiyonu Galatasaray ile Fortis Türkiye Kupası Şampiyonu Beşiktaş arasında, Almanya'nın Frankfurt kentinde oynandı. Karşılaşmadan 1-0 galip ayrılan Beşiktaş ilk Süper Kupa'yı kazanan takım oldu." diyor yalnız hemen altında cumhurbaşkanlığı kupasıda dahil şekilde şampiyonları veriyor yani onlarda inceden kararsız bence cumhurbaşkanlığı kupası tarihide geçerlidir. şahsen beşiktaşlıyım ama adaletlisi budur. merak ediyorsanız:TFF SİTESİNDE SÜPER KUPA SAYFASI

Süper Kupa ve Cumhurbaşkanlığı Kupası[kaynağı değiştir]

TFF.org'dan] da görülebileceği gibi Süper Kupa, Cumhurbaşkanlığı kupasının devamı niteliğinde olsa da farklı bir kupadır. Dolayısıyla ayrı maddeler altında bulunması gerekir diye düşünüyorum. Bu sorunu çözene kadar maddede tartışma şablonu kalsın... --SkyCaptainmsj 15:12, 3 Ağustos 2009 (UTC)

Maddenin adı[kaynağı değiştir]

  • Maddenin adı "TFF Süper Kupa" olmalı. Bakınız: [1] --88.253.136.186 16:58, 11 Ağustos 2009 (UTC)


Eğer TFF süper kupa ile cumhurbaşkanlığı kupası ayrı ayrı tutulacaksa ve cumhurbaşkanlığı kupası silinecekse o zaman Turkcell Super Lig ve Türkiye 1. Profesyonel Futbol Liglerininde ayrı ayrı tutulması gerekmektedir. Nasıl Turkcell Super Lig Türkiye Profesyonel 1. Liginin devamıysa TFF Süper kupada Cumhurbaşkanlığı kupasının devamıdır. Türkiye ligi şampiyonu ve Türkiye kupası Şampiyonunun oynadığı organizasyonda sadece isim değişikliği olmuştur. Her ne kadar yakın geçmişte Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Başbakanlık Kupası şampiyonlarının oynadığı tek maçlık müsabakalar süper kupa olarak adlandırılsa da daha sonra Cumhurbaşkanlığı kupası statüsünün devamı olan sisteme dönüş yapılmıştır.

Türkiye Futbol federasyonu Resmi sitesi TFF Süper kupasını cumhurbaşkanlığı kupasının devamı olarak resmen ilan etmiştir. Hatanın düzeltilmesi gerekmektedir.

TFF Süper Kupası Cumhurbaşkanlığı Kupasının Devamıdır[kaynağı değiştir]

Cumhurbaşkanlığı ya da bir ara Devlet Başkanlığı Kupası Lig Şampiyonu ve Kupa şampiyonunun karşılaştıkları bir müsabakadır ve sadece isim değişikliği yapılmıştır.Bu nedenle birbirinden ayrılmamalıdır.

Eğer her ikisinin de farklı oldukları iddaa edilecekse, Şampiyon Kulupler Kupası-Şampiyonlar ligi, Federasyon Kupası-Türkiye Kupası-Fortis Türkiye Kupası,Türkiye Profesyonel 1. Futbol Ligi-Turkcell Super Lig gibi turnuvalarında birbirinden ayrı tutulması gerekir. Statü aynıdır sadece isim değişikliği yapılmıştır. söz konusu durum TFF tarafındanda resmi sitelerinde belirtilmiş ve süper kupa Cumhurbaşkanlığı kupasının devamı olarak yayınlanmıştır.

Aşağıda ifade futbol federasyonunun resmi sitesinden alınmıştır. ve Tartışmalara son vermektedir. TFF yeni bir organizasyon başlıyor demiyor. Bir kaç yıl ara verilen organizasyonun Süper Kupa adıyla yeniden başladığını bildiriyor.

İlki 1966 yılında oynanan ve Türkiye 1. Ligi'nin şampiyonu ile Türkiye Kupası şampiyonunun karşılaştığı Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın adı 1981-1982 sezonu sonunda Devlet Başkanlığı Kupası adı altında oynandı. 1998 yılında ara verilen kupa mücadelesine, 2006 yılından itiraberen Süper Kupa adıyla tekrar başlandı.

TFF Tartışmalara Son Noktayı Koydu[kaynağı değiştir]

Türkiye Futbol Federasyonu birkaç kez adı değişen (Cumhurbaşkanlığı kupası,Devlet Kupası) ve lig şampiyonu ile kupa şampiyonunun karşılaştığı tek maçlık kupanın süper kupa adı altında devam ettiğini resmi sitesinde belirtmiş ve SÜPER KUPA tarihçesi adlı sayfasında 1965 yılından günümüze kadar yapılan finallerin şampiyonlarını belirtmiştir.

Avrupa Futbol Federasyonları birliği UEFA'nın organizasyonlarında da aynı prensiplerin korunduğu dikkat çekmektedir. Örneğin uzun yıllar Şampiyon Kulüpler Kupası olarak oynananan ve sadeve şampiyon takımların katıldıları turnuva Şampiyonlar Ligi adını alması ,lig formatına dönüşmesi,ve şampiyon olmayan takımlarında içine dahil edilerek yeni bir formata dönüştürülmesine ramen her ikisinide birbirinden ayırmamıştır.

Sadece kupa şampiyonlarının katıldıkları Kupa Galipleri Kupası UEFA kupasına eklenmiştir.


Bu Çelişkileri Ortadan Kaldırın[kaynağı değiştir]

Şampiyon Kulüpler Kupası=Şampiyonlar Ligi , Türkiye 1. Profesyonel Ligi= Türkiye Süper Ligi=Turkcell Super Lig, Federasyon Kupası=Türkiye Kupası=Fortis Türkiye Kupası,

yukarıda ki 3 eşleşme ile aşağıdaki tek eşleşme arasındaki farkı biri bana söyleyebilir mi? eğer aşağaıdaki eşleşme yanlışsa yukardakiler de yanlış. Eğer yukardaki eşleşmeler doğru ise aşağıdakiler de doğru. Kaldıki TFF resmi sitesi 'İlki 1966 yılında oynanan ve Türkiye 1. Ligi'nin şampiyonu ile Türkiye Kupası şampiyonunun karşılaştığı Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın adı 1981-1982 sezonu sonunda Devlet Başkanlığı Kupası adı altında oynandı. 1998 yılında ara verilen kupa mücadelesine, 2006 yılından itiraberen Süper Kupa adıyla tekrar başlandı' cümlesi ile konuya son noktayı koyuyor.


Cumhurbaşkanlığı Kupası=TFF süper Kupa

TFF 'ye Göre Cum. Bşk. Kup. = TFF Süper Kupa[kaynağı değiştir]

TFF Süper kupayı Cumhurbaşkanlığı kupasının devamı olarak ilan ediyor ve aynı sayfada yayınlıyor. Burada da aynı durum geçerli olmalı. sırf Galatasaray 10 kupa ile en çok kazanan takım diye bilinçli olarak silinmeye ve görmezlikten gelinmeye çalışılıyor. O zaman Super Lig adını almadan önceki ligimizde ki lig şampiyonluklarını da silelim. Herzamnki gibi türkçe vikipedi kısır çekişmelerin ve boyalı beyinlerin bir eğlencesi durumunda. Gerçekler ise sadece resmi sitelerde.


Burayı Değiştirebilirsiniz... ya Tarihi?[kaynağı değiştir]

İşte TFF Resmi sitesi işte tarihten silinemeyecek tablo

SÜPER KUPA

SEZON

TAKIMLAR
SKOR

2009 - 10

FENERBAHÇE - Beşiktaş
2 - 0

2008 - 09

GALATASARAY - Kayserispor
2 - 1

2007 - 08

FENERBAHÇE - Beşiktaş
2 - 1

2006 - 07

BEŞİKTAŞ - Galatasaray
1 - 0

CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI

1997 - 98

BEŞİKTAŞ - Galatasaray (Uzatma)
2 - 1

1996 - 97

GALATASARAY - Kocaelispor
2 - 1

1995 - 96

GALATASARAY - Fenerbahçe
3 - 0

1994 - 95

TRABZONSPOR - Beşiktaş
2 - 0

1993 - 94

BEŞİKTAŞ - Galatasaray
3 - 1

1992 - 93

GALATASARAY - Beşiktaş
2 - 0

1991 - 92

BEŞİKTAŞ - Trabzonspor
2 - 1

1990 - 91

GALATASA RAY - Beşiktaş
1 - 0

1989 - 90

FENERBAHÇE - Beşiktaş
3 - 2

1988 - 89

BEŞİKTAŞ - Fenerbahçe
2 - 1

1987 - 88

GALATASARAY - Sakaryaspor
1 - 1

1986 - 87

GALATASARAY - Gençlerbirliği
3 - 2

1985 - 86

BEŞİKTAŞ - Bursaspor
2 - 1

1984 - 85

FENERBAHÇE - Galatasaray
1 - 1

( 4 - 2 Penaltılar)

1983 - 84

FENERBAHÇE - Trabzonspor
1 - 0

1982 - 83

TRABZONSPOR - Fenerbahçe
2 - 0

DEVLET BAŞKANLIĞI KUPASI

1981 - 82

GALATASARAY - Beşiktaş
2 - 0

1980 - 81

ANKARAGÜCÜ - Trabzonspor
1 - 0

CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI

1979 - 80

TRABZONSPOR - Altay
3 - 0

1978 - 79

TRABZONSPOR - Fenerbahçe
2 - 1

1977 - 78

TRABZONSPOR - Fenerbahçe
1 - 0

1976 - 77

TRABZONSPOR - Beşiktaş
1 - 1

( 3 - 1 Penaltılar)

1975 - 76

TRABZONSPOR - Galatasaray
2 - 1

1974 - 75

FENERBAHÇE - Beşiktaş
2 - 0

1973 - 74

BEŞİKTAŞ - Fenerbahçe
3 - 0

1972 - 73

FENERBAHÇE - Galatasaray
2 - 1

1971 - 72

GALATASARAY - Ankaragücü
3 - 0

1970 - 71

ESKİŞEHİRSPOR - Galatasaray
3 - 2

1969 - 70

GÖZTEPE - Fenerbahçe
3 - 1

1968 - 69

GALATASARAY - Göztepe
2 - 0

1967 - 68

FENERBAHÇE - (1968 yılında Fenerbahçe hem lig hem de Türkiye Kupası şampiyonu olduğu için statü gereği maç yapmadan kupayı aldı.)

.

1966 - 67

BEŞİKTAŞ - Altay
1 - 0

1965 - 66

GALATASARAY - Beşiktaş
2 - 0

TFF Süper Kupa 2010 Logosu[kaynağı değiştir]

Yine madde adı[kaynağı değiştir]

Federasyonun sitesi açık açık "TFF Süper Kupa" yazarken neden madde ismi böyle? Yukarıdaki tartışmalar okudum ama mantıklı bir gerekçe göremedim. --Sayginer 17:32, 23 Mayıs 2011 (UTC)

Lig ve kupa adlarında sponsor isimleri yer almıyor bildiğin gibi. TFF sponsor olamaz sanırım, değil mi?--Rapsar 18:00, 23 Mayıs 2011 (UTC)
Zaten TFF'nin kendi organizasyonu, neden sponsor olsun ki? Hürriyet'te "TFF Süper Kupa", Sabah'ta ise "Türkiye Süper Kupası" kullanımına rastladım ilk bakışta. Ben TFF Süper Kupa olması gerektiğini düşünüyorum. --Sayginer 18:22, 23 Mayıs 2011 (UTC)
  • Türkiye Futbol Federasyonu'nun Sitesinde TFF Süper Kupa diye yazıyor dolayısıyla Madde ismide TFF Süper Kupa olması gerekir inanmıyorsanız http://www.tff.org/default.aspx?pageID=329 bu linke tıklayıp bakabilirsiniz. --Zalkeric 13:04, 8 Temmuz 2011 (UTC)

Türkiye Süper Kupası[kaynağı değiştir]

Merhaba, malum Galatasaray dün süper kupayı tff ve tüm kamuoyuna göre 3. vikipediye göre ise 13.kez kazandı ancak kulübün resmi sitesi ve tff sitesine göre cumhurbaşkanlığı kupası resetlenmiş 2006dan bu yana kadar olan bu isimdeki kupa sayılıyor yani biz şuan vikipediye ikisini bir yazıyoruz aslında doğrusu bu olsa da kulüpler ve federasyon aksine birde tüm basın bunu böyle kabul edince burada cumhurbaşkanlığı kupası diye ekstra bir sayfa açık süper kupadaki 2006 dan bu yana kadarını aynen yerinde tutmalıyız bunun için tartışma vs açıyorum bir an önce düzeltmeliyiz diyorum tamam aynı format ama eskisini sıfırlayarak yerine bu kupa geldi düzenlemeliyiz artık(Şakşakcı7 (mesaj) 12:42, 12 Ağustos 2013 (UTC))

Bence Cumhurbaşkanlığı kupası ayrı bir sayfa olarak tutulabilir ve süper kupa sayfasındada + ile belirtilebilir diye düşünüyorum. Ya da iki kolon şeklinde CB ve SK olarak verilebilir. Saygılarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:23, 12 Ağustos 2013 (UTC)
Basına göre Galatasaray 3.kez kazandı. TFF'ye göre 13.kez kazandı. TFF'nin açıklamasına bakarsak İlki 1966 yılında oynanan ve Türkiye 1. Ligi'nin şampiyonu ile Türkiye Kupası şampiyonunun karşılaştığı Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın adı 1981-1982 sezonu sonunda Devlet Başkanlığı Kupası adı altında oynandı. 1998 yılında ara verilen kupa mücadelesine, 2006 yılından itiraberen Süper Kupa adıyla tekrar başlandı. demektedir. Bu duruma göre,ikili bir ayrıma gidilmesi bana göre yanlış. Benzer bir örnek olarak 1955'te Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla başlamış ve 1992'de Şampiyonlar ligi olmuş kupaya baktığımızda, iki kupada aynı bağlantıya yönlendirilmiş. cumhurbaşkanlığı, devlet başkanlığı ve süper kupanın dolaşım şablonlarındaki ayrımı ve bu ikili ayrımın olduğu tüm maddelerin düzenlenmesi gerekmektedir.Beyazmavi ileti 13:54, 12 Ağustos 2013 (UTC)

Neden Süper Kupa (Türkiye) değil de Türkiye Süper Kupası? --cobija 15:08, 28 Mayıs 2016 (UTC)

@Rapsar? --Cobija (mesaj) 18:02, 16 Şubat 2017 (UTC)
Spor vikiprojesinden pingliyorum: @Maurice Flesier, @SAİT71, @Sayginer, @Sabri76. --Cobija (mesaj) 21:58, 25 Şubat 2017 (UTC)
Gönlüm Türkiye Süper Kupası dese de, anıldığı hâli "TFF Süper Kupa", sanki en makulu o olur; olmadı "Süper Kupa (Türkiye)" de ihtimaller arasında.--Sayginerv-posta

Bu gibi durumlarda kullandığımız genel şablon turnuva adı ve parantez içerisinde ülke adı şeklinde. Super League (Yunanistan) ve Super League (İsviçre) gibi. --Cobija (mesaj) 11:45, 26 Şubat 2017 (UTC)

  • Yalnız futbol lig isimlendirmelerinde, o ligin bağlı olduğu ülkedeki özgün ismini esas almıyor muyduk? Bence organizasyonların orijinal isimlendirmelerini kullanmalıyız.~Birde bununla ilgili aldığımız bir karar var mı? Yoksa bu adlandırmayı resmî olarak bir kural haline getirebiliriz.Sait71 08:05, 2 Mart 2017 (UTC)

Şurada var ilgili konu. --Cobija (mesaj) 23:02, 4 Mart 2017 (UTC)

Neden taşıyorsun @Cobija? Bunun için bir gerekçe sunmamışsın gördüğüm kadarıyla. @SAİT71 ne güzel demiş "o etkinliğin o ülkedeki özgün adı" diye, yanıt vermemişsin mesela. Sayginer başka bir şey, SAİT71 başka bir şey demiş, sen "taşıyorum" diyorsun. Turnuvanın adı "TFF Süper Kupa" olarak geçiyor benim de bildiğim kadarıyla, "Süper Kupa" değil.--RapsarEfendim? 03.19, 2 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]
Gerekçe sunmayıp cevap mı vermemişim? Neyse. Hangi turnuvayı federasyon adıyla adlandırıyoruz da bunu da öyle yapalım? 1. Lig TFF 1. Lig değil, Süper Lig (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) KTFF Süper Lig değil. (Küçük bir hatırlatma: Federasyon adları Türkçe Vikipedi'nin açılmasından bu yana kullanılmıyor. Sonradan tercih edilen bir durum değil.) Zaten var olan adlandırma şablonumuz buyken tartışma konusu olması enteresan. Eğer tartışılacaksa da bu madde özelinde değil genel olarak tartışılmalı. --Cobija (mesaj) 10.29, 2 Ağustos 2018 (UTC)[yanıtla]

Arkadaşlar, madde adını ne zaman Süper Kupa (Türkiye) adına taşıyacağız acaba? Lütfen TFF Süper Kupa demeyin, hiçbir ama hiçbir maddede federasyon adlarını kullanmıyoruz yarışmaların adının önünde. Öte yandan kupanın adı TFF Süper Kupa olsaydı sponsor alındığında adı Turkcell Süper Kupa yerine Turkcell TFF Süper Kupa olurdu. Maddelerde sponsor adı kullanmamamızın sebebi sürekli değişmeleri ve sürekli taşımalar yapmak zorunda bırakması. Bunu şimdi TFF Süper Kupa yaptık diyelim zira federasyon öyle kullanıyor. İleride X Süper Kupa olduğunda bu sefer TFF adını kaldırmak için yeniden taşıma yapacağız zira bu sefer de resmî kullanımda kupanın adından TFF atılmış oluyor. Eğer TFF'de ısrarcıysanız lig ve diğer organizasyonlara da ekleyelim. "Hiçbiri değil, doğrusu Türkiye Süper Kupası" denirse eğer Süper Lig'i Türkiye Süper Ligi, Super League (Yunanistan)'ı Yunanistan Super League'i, Bundesliga (Avusturya)'yı Avusturya Bundesliga'sı vb. adlara taşımaları ne zaman yapacağız? --Cobija (mesaj) 21.22, 21 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]

Güncel sezon statüsünde de yalnızca Süper Kupa olarak anılmış.[2] Geçmiş sezonlarda TFF Süper Kupa ya da yine yalnızca Süper Kupa olarak anılan statüler görmek mümkün. TFF ön eki olmadan kullanımına resmî bir dayanak olması için ekliyorum buraya. --Cobija (mesaj) 08.59, 22 Eylül 2018 (UTC)[yanıtla]


Turnuva açık açık "TFF Süper Kupa" adıyla düzenlenirken mevcut adı kullanmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Değiştirelim derim.--RapsarEfendim? 18.27, 7 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]

O örnekler Federasyon Kupası maddesi için verilebilir, bu madde için değil. Bu kupanın adı "TFF Kupası" olsa cuk otururdu. Mesela, FA Cup'a Cup mı diyeceğiz? Kupanın adı o. Burada kupanın adı "Süper Kupa". "TFF Süper Kupa" olsa sponsor adı geldiğinde "Sponsor TFF Süper Kupa" olur. Yine FA Cup örneğini vereyim: Ad sponsoru aldığında kupanın adı "Emirates FA Cup" olmuş, "Emirates Cup" değil. Zaten olsa bir garip olurdu :) Ama diyelim ki bu kupanın adı da TFF Süper Kupa. Ligler ne? Süper Lig, TFF Süper Lig değil mi? Dediğim gibi, şablon tartışılabilir amenna ancak uygulamamız bu yönde değil. Tartışılır, o yöne evrilir, o zaman itirazım olmaz. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 07.37, 29 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]
Ekleme: Geçen sene "Güncel sezon statüsünde de yalnızca Süper Kupa olarak anılmış" demişim. Bu ifademi güncelleyeyim. 2019-20 sezonunda da "Süper Kupa" olarak anılmış.[3] Bildiğim kadarıyla statü lig ya da kupanın anayasası gibi bir şey, en temel resmî evrağı. E, burada Süper Kupa denirken "turnuvanın açık açık TFF Süper Kupa adıyla düzenlendiği" yargısına katılamayacağım. Tekrar bir ifademi daha hatırlatayım. Geçmiş statülerde "TFF Süper Kupa" olarak anıldığı da olmuş. Bu nedenle "TFF Süper Kupa" adının net bir şekilde özel ad olduğuna dair bir veriye ulaşamıyoruz. Mesela Türkiye Kupası'na sadece "Kupa" denen bir metin var mı? Yok çünkü adı o. Bu örnekte özel ad "Süper Kupa" olduğu için bu ifade hiç bozulmadan kullanılıyor. Paşa keyiflerine göre başına bazen TFF ekliyorlar bazen de eklemiyorlar. Son yıllarda eklemiyorlar ama. "Yayıncı kuruluş TFF adını mütemadiyen kullanıyor" yahut "törenlerde TFF adı kullanılıyor" denebilir fakat bunların statü varken kaçıncı derece kaynak olarak değerlendirilebileceği sorgulanmalı. Spor kulüpleri için eğer tüzüklerine ulaşabiliyorsak oradaki adı yaygın vb. diğer kriterlere bakmadan kullanmamız gibi (Akhisar'ı Akhisarspor yapmıyoruz bu nedenle mesela) burada da statü var elimizde. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 08.40, 29 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]
ÖFB-Supercup var :) Buradaki tartışmada lig adlarının önerisinde "Şahsen lig hangi federasyon tarafından düzenleniyorsa lig adının da aynı şekilde burada yer alması, mevcut durumun sürmesini öneriyorum" önerisi geldi ve kabul edilen önerinin bir parçası bu. Logosunda da TFF Süper Kupa deniliyor zaten. Ancak TFF sitesinde "Süper Kupa" deniyormuş hakikaten. Diğer liglerin talimatlarına baktım. Alt ligler için de TFF 1. Lig ve benzeri adlar kullanılıyor (1. Lig denilmiyor yani). O hâlde bu madde adını "Süper Kupa (Türkiye)", alt ligleri de başına TFF getirerek adlandıralım.--RapsarEfendim? 21.05, 29 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]
Lig adlarını kendi ya da daha ilgili bir yerde tartışıyor olursak fikrimi belirtirim, oradan bağımsız olarak bu maddenin Süper Kupa olması gerektiğini düşünüyorum. --𐰇𐱅𐰚𐰤 (mesaj) 21.10, 29 Ağustos 2019 (UTC)[yanıtla]