Tartışma:Türkiye'deki müzeler listesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Liste-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Liste  Bu madde Liste-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Müzeler (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Müzeler maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Müzeler kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Türkiye'de nedense müzecilik hiç kimsenin ilgisini çekmeyen konuların başında gelir. Buna paralel olarak Türkçe vikipedide bu konu oldukça ihmal edilmiş durumda. 42 dilde yazılmış olmasına rağmen Türkçe vikide olmayan müze maddesini yazarak araştırmaya başladım. Gördüğüm kadarıyla vikipedide ve diğer internet sayfalarında isimler konusunda farklılıklar var. Kurum isimlerinin doğru yazılması güven ve ciddiyet açısından önemli olmasına rağmen vikipedide doğruluğu araştırılmadan maddeler açılmış. İnternette rastladığım tek güvenilir kaynak Kültür Bakanlığı'nın web sayfası.[1] Burada resmi ve güncel müzeler listesi olduğu halde bir çok müze hakkında tek satırlık yazı bulunmuyor. Bazı müzeler kendi çabalarıyla internette web siteleri açarak sanal müzecilik olayına giriyorlar. Ama müzelerin çoğu bunu yapamadığı için Türkiye'de varlığını kimsenin bilmediği yüzlerce müzemiz ziyaretçi bekleyip durur. Genellikle gittiğim yerlerde müzeleride ziyaret etme merakımı vikipediyede taşımak istedim. Bu liste ve ilerde fırsatım olursa açacağım maddeler umarım hem vikipediye hemde müzeciliğe katkı sağlar. Bana yardım edecek kullanıcılara şimdiden teşekkür ederim. (İngilizce Vikide Lists of museums maddesi.) --Ahmetan 09:58, 18 Mart 2007 (UTC)

Alfabetik sıralama[kaynağı değiştir]

Listede neden en sondaki şehirler alfabe sırasına göre sıralanmıyor, plaka koduna göre sıralanma desem o da doğru değil ki, bence plaka koduna göre sıralamanın da mantığı yok. Alfabetik sıralama yapılması lazım.Sait* 20.37, 1 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]