Tartışma:Türk bayrağı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Arşiv 1

Kısa içerik[kaynağı değiştir]

Türkiye Türkçesinde yayımlanan güzide ansiklopedimiz Vikipedi'de Türkiye Bayrağı makalesinin neden bu kadar kısa ve düzensiz olduğunu anlamakta güçlük çekiyorum. Burada yazan vikipedistlerin %90'ından fazlası Türkiye'de yaşıyor ya da Türk kökenli. İlerleyen günlerde bu maddenin geliştirilmesi için elimden geleni yapmaya çalışacağım. Türkiye Bayrağı makalesi neden Hong Kong Bayrağı makalesi gibi olmasın? Bu maddenin düzenlenmesinin öncelikli olmasını istiyor ve siz vikipedistlerden destek bekliyorum. Saygılar--Tuz 21:10, 21 Şubat 2008 (UTC)

Ben vikipediyi milli bir ansiklopedi olarak görmüyorum.--Kuz 15:24, 31 Mayıs 2008 (UTC)
    • Sanırım aynı şeyi söyleyeceğiz ama sonuçta 70 milyonluk bir ülkenin bayrağıyla ilgili yazı bu kadar kısa ve düzensiz olmamalı ayrıca bu maddenin geliştirilmesinin MİLLİ'lik ile bir alakası yoktur !

Hem ermeni bayrağı maddesi TÜRKÇE vikipedide SM olduğu halde TÜRK Bayrağı maddesi neden bu kadar kısa kalsın ??? --KoRKuSuZKoRKaKileti 11:09, 26 Temmuz 2011 (UTC)

Konunun geliştirilmesi milli ansiklopediyle bağdaştırılamaz ama "Burada yazan vikipedistlerin %90'ından fazlası Türkiye'de yaşıyor ya da Türk kökenli" gibi bir cümleyle karşılaştığımızda, aklımızda ister istemez milli ansiklopedi tanımı beliriyor. Ama fazla ayrıntıcı ve pek anlamı olmayan bir çıkıştı; benim hatam.--Kuz 15:51, 31 Mayıs 2008 (UTC)

Bayrak Renkleri Bayragin olculeri kadar renklerinin de sayfada olmasinin sayfanin butunlugu acisindan onemli oldugunu dusunuyorum. Benim kirmizi icin bulabildigim degerler 27,5L 44,8a 18,6b ancak bu degerleri deneyince cok dogru olmadiklarini gordum. Beyaz icin ise hic bir standart degere ulasamadim.--130.149.105.187 14:32, 23 Haziran 2008 (UTC)

"Türkiye bayrağı" kavramı[kaynağı değiştir]

Türkiye bayrağı diye bir kullanım yok. Türkiye bayrağı olarak ifade edilen bayrağımızın ismi bir özel isim olan Türk Bayrağı'dır, ismi ve nitelikleri yasalarda koruma altına alınmış ve kullanım olarak da Türkçe'de "Türk Bayrağı" ifadesiyle kullanılmaktadır. Eğer Vikipedi'de "ülke+bayrağı" ifadesi kullanılmak zorundaysa "ülke+bayrağı" maddesi var olur, ve asıl ismi olan "Türk Bayrağı" na yönlendirme yapılmalıdır. Diğer ülkelerin bayraklarının Türkçe'de özel isme sahip olmaması, Türk Bayrağı'nın Türkçe'deki yaygın ve bilinen kullanımı dışında ve yasalar dışında kullanılması gerektiği anlamına gelmez ve ek olarak "Türk Bayrağı" kullanımı objektiflik ve tarafsızlığı ihlal etmez, aksine doğru kullanım olması sebebiyle daha bilimseldir. Bu bakış açısıyla maddenin isminin Türk Bayrağı olarak değiştirilmesi gerekiyor. --Dr.tolga 21:41, 29 Ekim 2008 (UTC)

  • - vatan severliğinizden şüpem yok.

ama wikipedia madde konu başlığı olarak Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı ifadesinin daha bilimsel bir tanımlama olacağını düşünüyorum.

saygılarımla


  • "Resmi ülke adı + bayrağı" isim tamlaması bile şu durumdaki madde adından daha bilimsel, haklısınız, ancak ben toplumdaki kabul görmüş gerçek kullanımın önemli olduğunu düşünüyorum. Toplumda kullanılmayan ve bilinmeyen bir ifade "bilimsel" diye savunulamaz kişisel görüşüme göre. Kullanımına ek olarak "özel isim" durumu da göz önüne alınmalı, herhangi bir cevap gelmeyecekse gerekli değişiklik yapılmalıdır.--Dr.tolga 13:05, 1 Kasım 2008 (UTC)

Ay'in islamla alakasi yoktur gokten yansimistir. Devletin dini olmaz. Bu imzasız yazı 188.3.232.127 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Boyutlar kısmında G için "genişlik", L için "boy" denmiş ama G yükseklik, L genişlik gibi geldi bana. Bir geometriciye danışmak lazım.--Abuk SABUK 22:31, 2 Ağustos 2011 (UTC)

Benzer ve ilişkili bayraklar hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba, Benzer ve ilişkili bayraklar galerisi her ay yıldız bulunan bayrağın eklenmesiyle bir hayli uzamaya başladı. Ayrıca bunların bazılarının resmî bayrak oldukları bile oldukça şüpheli. En azından 1 adet kaynak bulunmayan bayrakların kaldırılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Jelican9💬 20.16, 7 Mayıs 2022 (UTC)[yanıtla]