Tartışma:Türk Silahlı Kuvvetleri genelkurmay başkanları listesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Eski SLA Türk Silahlı Kuvvetleri genelkurmay başkanları listesi, eski bir seçkin liste adayıdır. Aşağıdaki madde aşamaları listesindeki bağlantıda adaylığın neden başarısız olduğunu görebilirsiniz. İtiraz nedeni sorunlar çözüldükten sonra maddeyi tekrar seçkin liste statüsü için aday gösterebilirsiniz.

Sorunlu değil mi? Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı ifadesi kurumun ismi olduğundan dolayı doğru ama başkanlarını belirtirken b harfinin küçük olması gerekiyor en başta. Ayrıca genelkurmay kelimesi de özel isim olmadığından[1] ve kurumun tam adını karşılamadığından dolayı maddenin "Türk Silahlı Kuvvetleri genelkurmay başkanları listesi" adına taşınması gerekiyor gibi görünüyor, . --cobija 16:41, 17 Ocak 2014 (UTC)

taşındı, teşekkürler. --kibele 16:47, 17 Ocak 2014 (UTC)
Aslında ben tam emin değilim Cobija. Kurumun adı senin de dediğin gibi "Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı". Bu şekilde kurum adı "Türk Silahlı Kuvvetleri", bu kurumun da "genelkurmay başkanları" olduğu anlamına geliyor sanki. "Türk Silahlı Kuvvetleri komutanları listesi" gibi bir örnekle kıyaslayınca gariplik daha net görünüyor. Aynı sıkıntı bakan listelerinde de geçerli mesela.--RapsarEfendim? 19:45, 17 Ocak 2014 (UTC)

Maddenin başlığı[kaynağı değiştir]

"genelkurmay başkanları" kelimelerinin baş harfleri büyük olmalı. TDK'nın sitesinde doğru kullanım görülebilir. 20. Kurum, kuruluş, kurul, merkez, bakanlık, üniversite, fakülte, bölüm, kanun, tüzük, yönetmelik ve makam sözleri asılları kastedildiğinde büyük harfle baş­lar. Kaynak:http://tdk.gov.tr/icerik/yazim-kurallari/buyuk-harflerin-kullanildigi-yerler/ Metehan2 (mesaj) 11.28, 9 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]

Cevap Cevap TDK'nin de belirttiği gibi onlar büyük harfle başlar ancak burada Genelkurmay Başkanlığı değil genelkurmay başkanları kastediliyor. O sebeple küçük yazılması doğru. --Henrymorgan92 (mesaj) 19.32, 29 Ağustos 2021 (UTC)[yanıtla]

3. seçkin liste adaylığı öncesi[kaynağı değiştir]

Liste, Mayıs 2022'de seçkin liste adayı olmuş. Bazı eksiklik sebebiyle başarısız sonuçlanmış. Listede sık sık değişiklik yapan birisi olarak adaylıktan daha yeni haberim olduğu için yazılanları da yeni gördüm. Adaylıkta eleştirilerini belirtenlere teşekkürler.

1. Yaşayan genelkurmay başkanları kısmı silindi. Başkan vekilleri kısmı çıkartıldı ve metinler dipnotlara aktarıldı.
2. Feyzi Mengüç'te sayı yazmasının sebebi TSK'nin sitesi. 1
3. Necdet Özel'de dipnot yazıldığı için ayrıca vekaleten kısmı oluşturmadım. Bir de aynı ismi iki parçaya nasıl böleceğimi bilemedim. Onu bilen bir kullanıcı varsa yapabilir.
4. Savaşlar kısmını Asker bilgi kutusu şablonunda olduğu gibi Çatışma/savaşları olarak değiştirdim. Bu kısmın gerekli olup olmadığı tartışmaya açık. Bence bulunmalı.
5. Ada göre sıralama yapılamamasının sebebi isim kısmında önce rütbelerinin yazması. İlk 2 genelkurmay başkanının rütbeleri orgeneral olmadığından önce rütbe ismine sonra ada göre sıralıyor.
6. Branş kısmında KKK forsu telifli göründüğünden listeden çıkartıldı.
7. Doğum ve ölüm yıllarını bilerek eklemedim. Listedeki her kişinin maddesi olduğundan maddesinden bakılabilir diye. Eklenebilir ama.
8. Zaman çizelgesi oluşturmayı bilmiyorum. O konuda Vikipedistlerin yardımını bekliyorum.

Listenin güncel durumu hakkında görüşlerini bildirmeleri için son adaylıkta eksiklikleri belirtenleri etiketliyorum: @Dı Gras vas Grinır, Nanahuatl, Beşiktaşlı48 --Henrymorgan92 (mesaj) 10.15, 4 Ağustos 2023 (UTC)[yanıtla]