Tartışma:Suudi Arabistan'daki Türkler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Türkiye (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Türkiye maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Türkiye kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Suudi Arabistan (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Suudi Arabistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Suudi Arabistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Suudiler mi yoksa Suudi Arabistanlılar mı ? Takabeg ileti 16:02, 18 Kasım 2009 (UTC)

Birde maddede Suudi Arabistan'da ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı mı yoksa Türkiye Türkleri adlı etnik grup mu ele alınıyor ? Takabeg ileti 16:05, 18 Kasım 2009 (UTC)

Kayda değerlik[kaynağı değiştir]

Bu grubun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşından ibaret ise Türkiye v.s. maddede yer alınabilir. Yurt dışına göç eden etnik grup olarak kayda değerliği sağlamamaktadır. İş için oraya gitmiş ve oturmuş. Mesela Almanya'daki Türk kökenliler ile çok farklı. Takabeg ileti 05:08, 31 Ocak 2010 (UTC)

Bu maddede Türk asıllı Suudi Arabistanlılar değil Suudi Arabistan'da ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları anlatılmaya çalışılıyor. Takabeg ileti 00:44, 1 Haziran 2010 (UTC)

Kayda değildir bence, yine de başlık da yanlış Dışişleri Bakanlığı'nın kullandığı Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları teriminden yola çıkıp Suudi Arabistan'da yaşayan Türk vatandaşları ya da Suudi Arabistan'da bulunan Türk vatandaşları başlığıyla değiştirilmesi uygundur. Takabeg ileti 18:09, 1 Haziran 2010 (UTC)

  • Benim tercihim 1.den yana.--Reality 18:11, 1 Haziran 2010 (UTC)