Tartışma:Spor Toto Kupası

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Eskiden oynanan kupayla şimdiki arasında sadece isim benzerliği var. Format aynı değil (sanırım). Bu bağlamda yenisi için ayrı bir madde oluşturulabilir yahut "ligin devamı niteliğindeyse" -ki değil sanırım- 2011-12 Süper Lig maddesi içerisinde değerlendirilebilir.--RapsarEfendim? 16:11, 16 Nisan 2012 (UTC)

Eğer format farklıysa (eski kupayla ilgili çok bilgi yok sanırım) eski turnuva Spor Toto Kupası (1965-1970) gibi bir adla ayrılabilir.–h.çağrımsj 11:50, 18 Nisan 2012 (UTC)
Muhtemelen farklı, çünkü Beşiktaş 4, Fener 2 kez kazanmış :) 66-67 sezonunda bu kupayı kazanan FB, ligi ikinci sırada bitirmiş -ki bu formatın farklı olduğunu gösterir. Bunu yazdıktan sonra şuna rastladım. Maçlar Ocak ayında yapılmış, yani ilk yarı sonlandıktan sonra, devre arasında. O sezonun devre arasındaki puan durumuna baktım, takımlar alakasız. Yani ilk dört sıradakiler bu kupaya katılmış gibi bir kural yok. Milliyet arşivini karıştırdım biraz. 1966'daki bir haberde "Spor Toto finalistleri" gibi bir ifade kullanılmış ve öncesinde bir eleme yapıldığı belirtilmiş. Detaylı bir inceleme yapmadım, ama muhtemelen çok farklı bir format. Şimdiki ismini tarihsel öneminden değil, sponsorluk sebebiyle aldığını düşünüyorum :)--RapsarEfendim? 16:27, 21 Nisan 2012 (UTC)