Tartışma:Song Hanedanı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Taslak-sınıf, Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Çin (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Çin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Çin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Arkeoloji (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Arkeoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Arkeoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Moğolistan (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Moğolistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Moğolistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Yanlış mı biliyorum diye TDK'ya baktım. [1] Hanedan:Hükümdar, devlet büyüğü vb. bir kişiye dayanan soy, büyük aile/ Belli ve büyük soydan gelen/ Soylu [2] Hanedanlık:Hanedandan olma durumu örnek Osmanlı hanedanlığı.

Yani burada belli kişilerden değil, belli kişlerin baında bulunduğu bir yönetim anlatılmakta.

Google'dan baktım, "Song hanedanı" şeklinde kullanım bir tek wiki'den kopyamama yapan sitelerde var.

"Song hanedanlığı diye aratılırsa" daha mantıklı sayfalar çıkmakta [3], [4], [5] vb. Bu yüzden eski adına geri dönülmeli. Altaz 22:16, 16 Temmuz 2009 (UTC)

Mesala hanedan yıkılmaz, hanedanlık yıkılırAltaz 22:45, 16 Temmuz 2009 (UTC)

Pardon gerekçe varmış. Ama kitaplarda Song Hanedanı terimi kullanılmaktadır. Sorun yok. Takabeg ileti 22:49, 16 Temmuz 2009 (UTC)

Wikide ben de birçok maddeye baktım. Wikide hanedan-hanedanlık kullanımda çoğu kez yanlış kullanım olduğu doğru, adlarda veya metin içinde. Bir kafa karışıklığı var yani. Kitaplara baktım. Kitaplarda hanedan başlığı ile verildiğinde yönetenler, krallar anlatılıyor. Bazen de Song Hânedânı saltanatı deniliyor ki bu da hanedanlık demek oluyor. Biryerden sonra terimler karışabiliyor. Mesala hanedan yıkılmaz, hanedanlık yıkılır. Ama hanedanın sona ermesi ve hanedanlığın bitmesi, zaman aralıklar vb. tabii ki aynı oluyor.Zamanında yapan yanlışlık yaptı diye bunu sürdürmek abes olur. Dediğim gibi bu tip yanlışlıkların genelleşmesinde wiki de sebep olabiliyor. Altaz 22:45, 16 Temmuz 2009 (UTC)

Bir de tamam değiliz ben yapılan değişikliği geri almıştım zaten, şimdi yine başa dödük.Altaz 22:58, 16 Temmuz 2009 (UTC)

Köy çeşmesine not bırakın. Değiştirilecekse komple değiştirilmeli. Sadece bu madde değil yani. Takabeg ileti 23:03, 16 Temmuz 2009 (UTC)

Yanlış yönlendirme[kaynağı değiştir]

Kuzey Song Hanedanı, bir de Güney Song Hanedanı var. İngilizce maddeye Song dynasty bakılmalı. Bu madde bizde yok. "Song Hanedanı"ndan yönlendirme yapılmamalı, adı değiştirilmeli. --Makedon (mesaj) 22.52, 20 Mart 2018 (UTC)[yanıtla]