Tartışma:Skopolamin

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Kimya (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Kimya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Kimya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Tıp (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tıp maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tıp kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Farmakoloji (Taslak-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Farmakoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Farmakoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Deliriant sözcüğünün Türkçe karşılığı nedir? - Noumenon mesajkatkılar 15:46, 13 Haziran 2006 (UTC)
  • Sayıklatıcı, hezeyana yol açıcı, heyecanlandırıcı, çıldırtıcı anlamlarındaymış. Aynı zamanda, bu tür etkilere yol açan kimyasal maddeler grubunu tanımlamak için kullanılan ad.----M. Kemal Selanikli 16:22, 13 Haziran 2006 (UTC)

deliriant konusu[kaynağı değiştir]

prof dr utkan kocatürk'ün tıp sözlüğüne göre delirium'un Türkçesi Deliryum'dur. açıklaması var halüsinasyonlar, hezeyanlar vb ancak türkçesi tam karşılık olarak deliryum. deliriant ise bundan türetilir. Deliryum yapan madde deliryantdır. halüsinojen denemez, hezeyan yapıcı diye bir kavram ise yok. Hemen şu anda bir Hekime soruyorum ve aldığım cevap deliryantın Türkçesi deliryantdır. --Süleyman Habib 20:07, 13 Haziran 2006 (UTC)

  • Deliryum (veya daha yaygın olduğunu gördüğüm deliriyum) teriminden deliryant olarak türetebileceğimizi düşünmüştüm fakat buna nette hiçbir yerde rastlamamam acaba bunu karşılayan başka bir terim mi var(?) fikri uyandırmıştı. Açıklamanız için çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 20:16, 13 Haziran 2006 (UTC)