Tartışma:Silahdar Cihangirli Mehmed Paşa

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Silahdar Mehmed Paşa sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Mısır (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mısır maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mısır kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Silahtar-Silahdar[kaynağı değiştir]

Bu çelișki hem bu maddede hem de adına aynı unvan eklenmiș olan bütün Osmanlı devlet adamları ile ilgili maddelerde var. Bu konu çözülmeli. Ben özgün kullanımdan (Silahdar) yanayım. --E4024 (mesaj) 20:08, 1 Temmuz 2012 (UTC)


Silahdar Karavezir Seyyid Mehmed Paşa (1779 – 1781) döneminde sadrazam olmuş bir kişi; Silahdar Mehmed Paşa ise (1736-1737) döneminde sadrazam olmuş diğer bir kişi. İkisi aynı kişiler değil ve değişik kişilerdir. Bunların yanında (1770-1771) döneminde sadrazamlık yapmış Silahdar Mehmed Paşa bulunmaktadır. Bu üç ayrı kişinin buluduğu açıkça Anlam Ayrımı içinde verilmiştir.

Kibele adlı kişi "taşıma" yapıp Silahdar Seyyid Mehmed Paşa yerine Silahdar Karavezir Seyyid Mehmed Paşa koymuştur. Bu bir YANLIŞdır ve TARİH HATASI'dır ve Vikipedi'de olmaması gerektiğini düşünmekteyim. Böylece hazır olan Silahdar Seyyid Mehmed Paşa maddesi de kaybolmuştur. İyiki bu Silahdar Mehmed Paşa maddesine dokunmamış!!! Lütfen "Silme" ve "Taşıma" işlemleri yapılmakta iken biraz düşünerek yapalım. noyder (mesaj) 22:21, 16 Ağustos 2015 (UTC)