Tartışma:Santi Dakotaları

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İngilizce interwiki[kaynağı değiştir]

İngilizce vikide Dakota ile Santee ve alt kabile adları "Sioux" maddesine gönderme yapılarak SİYU üst maddesi ile DAKOTA/SANTİ alt maddeleri çorba gibi karıştırılmış. --Kmoksy (mesaj) 22:42, 4 Temmuz 2012 (UTC)

Takma kafanı, bizden bakıp düzeltirler. Bak White Fox diye casus bile göndermișler... :-) --E4024 (mesaj) 22:47, 4 Temmuz 2012 (UTC)
Takmadan yapamıyor insan. ABD tarihinin en önemli Kızılderili gruplarından biridir Siyular. Tarihlerinde Siyular ve kabileleri isim isim bolca geçer. Ben İngilizce vikide Kızılderili halk ve dil maddelerinin diğer bütün dillerdeki viki versiyonlarından katbekat fazla olmasını bekliyorum. Zira kaynaklar çok ve muazzam. Önemsiz kılma, küçümseme seziyorum ben İngilizce vikideki bu eksikliğe bakarak. "Ortadoğu" halklarınının çoraplarına varıncaya kadar "bilgilendiren" İngilizce vikiye açtığım sayfalar (en:Nunivak Cup’ig language, en:Chevak Cup’ik language, en:Utkuhiksalik dialect, en:Natsilik dialect), çorapla uğraşacağına "Bak, senin ülkende görmezden geldiğin halklar ve dilleri var" demektir aynı zamanda. Dediğin gibi biraz da onlar bizden alıp çevirsinler (mesela Yupikler, İnyupikler gibi Eskimo-Aleut halkları) maddelerini. --Kmoksy (mesaj) 23:30, 4 Temmuz 2012 (UTC)