Tartışma:Süzer Plaza

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İsim meselesi, yeniden[kaynağı değiştir]

Bu sayfanın adı benim takip ettiğim kadarıyla ikinci kez değiştiriliyor. Değişiklik yapmadan evvel lütfen burada tartışın. Vikipedi maddelerinde en yaygın ve bilinir ismin kullanılması gerektiğini lütfen unutmayın. Saygılar, Filanca 05:50, 31 Mayıs 2013 (UTC)

aradan yıllar geçmiş olsa da, aynı konuda olduğu için buraya not düşelim, konu değişiklik özetlerinde kalmasın. maddenin isminin yaygınlık ve tba gereği taşınması istendi, hizmetli de gerekli işlemi yaptı. ardından maddede yapılan düzenlemede 'gökkafes' tanımı tümüyle temizlendi, binanın tanınırlığının nedeni olan eleştirel ve hukuki konular girişten kaldırıldı. bu kadar yaygın ve yıllardır bu maddenin ismi olmuş 'gökkafes'e hiç yer verilmemesini en hafif tanımıyla ansiklopedik bulmadığımı söyleyerek maddeye eklemeler yaptım. --kibele 10:45, 20 Kasım 2016 (UTC)

Yine aradan yıllar geçse de: binanın adına "halk arasında bilinen adı" demek de Vikipedi açısından bir taraflılık. Bir binaya sahibi istediği ismi koyabilir elbette. Ancak önemli olan toplumun o ismi kabul edip etmediğidir. Maddede "halk arasında" denen isim, mimarlık ve şehircilikle ilgili kitaplarda, süreli yayınlarda, araştırmalarda kullanılıyor. Bu isim "halk arasında" da "seçkinler arasında" da böyledir (seçkin-halk ayrımı bana ait değil, maddede var ne yazık ki). Maddenin adı, binanın da adı olan "Gökkafes" olmalıdır. "Süzer Plaza" adı elbette maddede geçmelidir, "binanın sahibnin verdiği isim" olarak. -Filanca 15.27, 27 Nisan 2022 (UTC)[yanıtla]