Tartışma:Süper Lig (KKTC)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Başlıksız[kaynağı değiştir]

"Birinci Lig" ve "İkinci Lig" gibi ifadelerde sorun var. Çünkü bunlar hem birer isim hem de birer seviyeler (level). Çoğu kez isim ve seviye anlamları eşdeğer oluyor. fakat son yıllarda Süper lig kavramının çıkmasıyla burada bazı karışmalar var. Mesela eskiden KKTC Birinci Futbol Ligi adı 1. seviyedeki ligin de adıydı. Fakat 2011-2012 sezonunda artık bu ligin adı KKTC Telsim Süper Ligi. Öte yandan KKTC İkinci Futbol Ligi'nin adı ise KKTC Telsim 1. Ligi oldu. Bu karıştırmalara engel olmak için RSSSF'de (http://www.rsssf.com/results-eur.html) 1st level - 2nd level gibi ifadeler kullanılıyor. Buna bir çare bulunabilir mi? --HeNDeKLi 17:30, 20 Ekim 2011 (UTC)

Haklısınız. İngiltere'de bu sorun daha büyük mesela. League One denen lig, normalde 3. seviye sanırım :) Doğru iç bağlantı vermek ve lig isimlerinde yaşanan değişiklikleri belirtmek faydalı olacaktır.--Rapsar da ne ki? 20:00, 20 Ekim 2011 (UTC)

Bu ligin adı "Kuzey Kıbrıs Süper Ligi" değil, "Süper Lig". Şu an "K-Pet Süper Lig", sponsorluk anlaşması olmadığında "KTFF Süper Lig" olarak geçmekte. "Süper Lig (KKTC)" veya "KTFF Süper Lig" seçeneklerinden birine taşımalıyız. @Rapsar'ın da görüşünü duymak isterim. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 22:56, 21 Ekim 2017 (UTC)

Yerel spor yarışmalarında kurallarımız net, geniş katılımcılı kararlar aldık ve pratiğe çok güzel bir şekilde döktük. Sponsorsuz, yerel dilde kullanılan ad ne ise o olmalı. Bu adı da sen demişsin zaten :) @Cobija da baksın bir.--RapsarEfendim? 22:59, 21 Ekim 2017 (UTC)
İki alternatiften hangisini tercih edebileceğimiz konusunda kararsız kaldım biraz sadece :) --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 23:28, 21 Ekim 2017 (UTC)
Teşekkürler. Bu doğrultuda değiştiriyorum madde adını. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 21:28, 22 Ekim 2017 (UTC)