Tartışma:Rhinoceros

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Yaşam Ağacı (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yaşam Ağacı maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yaşam Ağacı kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Rinoseros / Rhinoceros[kaynağı değiştir]

Bu maddenin isminin yanlış kullanıldığını düşünüyorum; Rineseros şeklinde değiştirilmeli, isim İngilizce haliyle aynen yapıştırılmış, bu ülke ismi falan değil, okunuşu esas alınır...:Çalıştay:.. 17:30, 20 Temmuz 2011 (UTC)

İsim İngilizce hâliyle aynen yapıştırılmamıştır. Bu isim, adı geçen canlının uluslararası Biyoloji literatünde geçerli tek "resmi" adıdır ve İngilizce değil Latincedir. Latince taksonların okunuşlarından Türkçeye adapte edilen isimler daha çok 1930 lu ve 1940 lı yıllarda yayımlanmış kitaplarda geçer. Bu uygulamanın en yoğun örneklerini Türk Ansiklopedisininin (=İnönü Ansiklopedisi) ilk ciltlerinde de görebiliyoruz. Latince adından Türkçeye adapte edilen isimler fazla yaygınlaşmamış ve günümüzde kullanılmamaktadırlar. O yüzden Latince Rhinoceros yazımını Rinoseros biçiminde Türkçeleştirmiyoruz. Tabii ki, kitap dilinde fazla kullanılarak halk dilinde de yaygınlaşmış olan Begonya (Begonia) gibi örnekler bunun istisnasıdırlar. --Kmoksy 17:46, 20 Temmuz 2011 (UTC)
Ülke adları ve kişi adları haricindeki adlar; Türkçe telâffuzlarıyla yazılır mantığınca söylediğim bir şeydi. Ama bilgileriniz aydınlatıcı oldu, yeni bir şey öğrendim. ..:Çalıştay:.. 09:49, 24 Temmuz 2011 (UTC)