Tartışma:Reşaideler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Reşaide sayfasından yönlendirildi)

İngilizce → Rashaida ← رشايدة → Reşaide ← Türkçe[kaynağı değiştir]

Madde adı İngilizcenin yazımıyla Rashaida değil Arapça (رشايدة) kelimenin Türkçe ("Osmanlıca") okunuşuna göre Reşaide olması gerekir. Arapçada Reşid oğulları (Beni Reşid بني رشيد ) biçimi de geçer. --Kmoksy 23:24, 15 Ağustos 2011 (UTC)

Sevgili Kmoksy merhabalar, ilk önce bende maddenin ismini Reşaide olarak.yazmayı düşündüm.Fakat bu isim standartları karşılamaz diye düşündüm.Türkçe vikipedi olsun başka kaynaklar olsun bir çok yerde de isim böyle geçince böyle olsun diye düşündüm.bilemiyorum doğrusu ne ise o olsun kolay gelsin kendine iyi bak.--Amadoni 00:49, 16 Ağustos 2011 (UTC)
Merhaba Amadoni, madde isimleri konusunu kafana takma, bir "tık" ile değişir. Sen maddelerini aç, isimlendirme konusunda zaman zaman ben böyle "yorumlar" yazıyorum. Türkçesini bilmiyorsan ya da kestiremiyorsan doğal olarak İngilizce ad altında açılıyor maddeler. Ben, Arap harfli kelimelerin transliterasyonunda Türkçeye uygun olan biçimlerini tartışma bölümlerinde veriyorum; yeni madde açan yazarının hızını kesmemek için maddeye müdahale etmiyorum. Bitirdiğinde değiştirebilirsin ya da "birisi" değiştirir. Arap harflerinin İngilizcede oturmuş bir transliterasyon sistemi var. Osmanlıcanın da (günümüz Türkiye Türkçesinde de devam eden) bir sistemi var ve o sisteme göre رشايدة kelimesinin Türkçe okunuşu Reşaide kelimesidir. Hızını kesmeyim ve de ayağına köstek olmayım; kolay gelsin. --Kmoksy 01:22, 16 Ağustos 2011 (UTC)